Jani Tuomala: Nyt keskitytään jalkapalloon, ei matkamuistoihin

TPS:n joukkue suuntaa tänään Walesiin, jossa on huomenna luvassa UEFA:n alaisen Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen toinen osaottelu Port Talbot Town FC:tä vastaan. Kierroksen ensimmäinen osaottelu pelattiin Turussa viikko sitten ja tuolloin TPS oli parempi lukemin 3-1. Port Talbotin toisella puoliajalla iskemä vierasmaali on kuitenkin nyt se oljenkorsi, johon walesilaiset tarkertuvat.

– He tulevat varmasti kovaa heti alussa ja hakevat avausmaalia hanakasti. Heidän kuntopohjansa on huonompi kuin meidän, joten jos he aikovat jotain saada aikaan, niin se on ottelun alussa. Tämä yli-innokkuus saattaa taas kostautua ja meille avautua paikkoja, ja se nähtiin jo ekassa ottelussa mitä tapahtuu kun meidän hyökkääjät pääsevät läpiajoon. Niistä paikoista täytyy sitten vain saada maaleja, TPS-maalivahti Jani Tuomala pohtii bussin penkillä kohti Helsinki-Vantaa lentokenttää.

Port Talbotin manageri Mark Jones tykitti seuran nettisivuilla, että TPS ei ole koskaan pelannut sellaisessa paikassa, kuin heidän kotistadionsa. Viittasipa Jones tämän olevan jopa Walesin ”San Siro”.

– No ei se stadion voi varmasti olla Pietarsaaresta paljon karumpi tai pienempi… Ehkä he saivat hieman väärän kuvan, että Suomessa kaikilla paikkakunnilla on samanlaiset puitteet kuin Turussa. En tiedä miten paljon heillä käy otteluissa yleisöä, mutta se määrä mikä siellä on, on varmasti sitäkin äänekkäämpää ja he yrittävät varmasti saada tämän kautta hurmoksen päälle. Heidän pelinsä tuntuu muutenkin perustuvan kovaan tsemppiin, mutta sen pelkästään ei pitäisi riittää.

TPS:n joukkueen taival Walesiin käy Lontoon kautta, josta matkaa jatketaan bussilla. Reissaamiseen kuluu aikaa yhteensä 12 tuntia, mutta tämä ei Tuomalaa huolestuta.

– Menemme paikan päälle kuitenkin sen verran hyvissä ajoin, että ei tällä matkaamisella pitäisi olla merkitystä. Kotipelithän ovat totta kai yleisesti helpompia, kun pelaajat säästyvät reissaamiselta, mutta ei tämä missään nimessä ole pahempi kuin esim. liigapeleissä bussimatka Kuopioon. Tämä ei kuitenkaan ole yhtäjaksoista istumista bussissa ja matkakohde on mukava. Olen ollut Iso-Britanniassa aikaisemminkin, mutta en Walesissa. Matkamuistoja en kuitenkaan aio tällä reissulla hankkia – nyt keskitytään vain jalkapalloon, TPS-vahti toteaa päättäväisesti.

Lisää uutisia