Inter-ennakko: ”Tällainen metsästäjän asema sopii meille mainiosti”

Keskiviikkona 17.9.2014 pelattava TPS-FC Inter on seurojen 39. kohtaaminen Veikkausliigassa. Kautta aikain ensimmäinen Turun derby TPS ja FC Interin (1-1) välillä pelattin 23.5.1996 peräti 8.148 katsojan edessä. 9.8. 2009 (TPS-FC Inter 2-0) tehtiin voimassa oleva yleisöennätys, joka on 9.089 katsojaa. Seurojen keskinäiset tilastot ovat äärimmäisen tasaiset. Molemmat joukkueet ovat voittaneet 13 ottelua ja 12 kertaa on päädytty tasapeliin. Yhteismaaliero menee niukasti Interille 51-49.

Turun derbyjen maalitilastot ovat myös mielenkiintoista luettavaa. Viiden maalin kerhosta löytyvät Mikko Hyyrynen (TPS) ja Irakli Sirbiladze (FC Inter). Neljä maalia ovat viimeistelleet Jonatan Johansson (TPS), Mika Ääritalo (TPS), Samuli Lindelöf (FC Inter) ja Mika Wallden (TPS). Kolme osumaa ovat tykittäneet Roope Riski (TPS), Marco Casagrande (TPS), Mika Ojala (FC Inter), Timo Furuholm (FC Inter) ja Aristides Pertot (FC Inter).

Ennakkopressissä Lehtovaara & Hyyrynen ja Aho & Gruborovics

TPS järjesti tiistaina ennakkopressin Ravintola Maunossa. Paikalla olivat FC Interin Joni Aho ja Tamas Gruborovics sekä TPS:n Jukka Lehtovaara ja Mikko Hyyrynen. Aho pelasi ensimmäisen Turun derbynsä 10.8.2006 ja paikallisotteluita on kertynyt yhteensä 16. Gruborovics pelasi ensimmäisen derbynsä 13.5.2013 ja paikallismatseja on plakkarissa viisi. TPS-pelaajista Hyyrynen debytoi seuransa paidassa Veikkausliigassa 15.5.2003 ja kyseinen ottelu sattui olemaan samalla derby. Paikallispelejä on kertynyt yhteensä 16. Jukka Lehtovaara seisoi tolppien välissä ensimmäistä kertaa paikallispelissä 10.5.2007. Kokonaissaldo on nyt 15 paikallismatsia.

TPS TV:n taltiointi tilaisuudesta tästä linkistä.

Laurikainen: ”Tällainen metsästäjän asema sopii meille mainiosti”

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen sytytteli joukkojaan maanantaina keskiviikkoiseen paikallisotteluun FC Interiä vastaan. Laurikaisen mukaan TPS on lähtenyt koko kauteen ja myös paikallisotteluihin altavastaajan asemasta. TPS on kuitenkin hiipinyt hiljalleen myös FC Interin kantaan ja joukkueiden välistä eroa on enää neljä pistettä. Jokainen osaa laskea, mikä on tilanne, jos TPS nappaisi kauden ensimmäisen derby-voittonsa keskiviikkona. Laurikainen lupaa raivoisaa taistelua kentällä viimeiseen sekuntiin asti. Hän kiitteli myös TPS-kannattajien asennetta ja tinkimätöntä tukea ja uskoi sen tietysti jatkuvan myös paikallismatsissa. 

Mika Laurikaisen haastattelu kokonaisuudessaan tästä linkistä.

TPS – FC Inter näkyy myös VeikkausTV:llä

TPS kohtaa ensi keskiviikkona Veritas Stadionilla Turun derbyssä FC Interin klo 18.30 alkaen. Jos et pääse jostain syystä paikan päälle, on matsi katsottavissa myös VeikkausTV:stä (www.veikkaus.fi). TPS-kapteeni Jukka Lehtovaara ja FC Interin Tamas Gruborovics ottivat toisistaan jo tiistaina tuntumaa, mutta näin alkuun kuitenkin pöytäfutiksen nimissä. Turun derbyn ennakkopressiä komistikin TPS:n väreillä ja logoilla maalattu tyylikäs pöytäfutis, jota kävivät testaamassa myös Alex De John, Miro Tenho, Santeri Peltola ja Juho Lehtonen. 

Katso pöytäfutis-video tästä linkistä.

Infoa ottelulipuista

Otteluliput kannattaa ehdottomasti hankkia ennakkoon kahdestakin eri syystä. Ensinnäkin, liput ovat edullisempia verkon kautta. Toiseksi, hankkimalla ennakkolipun, välttää varmuudella Veritas Stadionin lipunmyynnin jonot.

Hanki liput TPS-FC Inter -otteluun ennakkoon täaltä: http://fctickets.tps.fi/default.asp

Lippuhinnastot (sulkeissa porttihinnat):

Pääkatsomo
Aikuinen 12€ (15€, S-etu 12€)
Eläkeläinen/opiskelija 8€ (10€)
Lapset (12-16v.) 3€ (5€)

Olympiakatsomo
Aikuinen 10€ (12€, S-etu 10€)
Eläkeläinen/opiskelija 6€ (8€)
Lapset (12-16v.) 2€ (4€)

Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi molempiin katsomoihin.

TPS:n virallinen kannattajakatsomo löytyy pääkatsomon A-lohkosta ja FC Interin kannattajakatsomona toimii Olympiakatsomon O-lohko.

TPS avaa Veritas Stadionin päälipunmyynnin pelipäivänä 17.9. jo klo 12.00. Olympiakatsomon lipunmyynti aukeaa TPS-kontissa puolestaan klo 17.30. TPS-kontista voi myös ostaa neljää erilaista TPS-tuotetta: mukeja, huiveja, pipoja ja pieniä kannatuslippuja.

Veritas Stadionin portit aukeavat klo 17.30. Tervetuloa!

Lisää uutisia