Ilves näytti TPS:lle tehokkuuden mallia

Tampereen Ilves kävi hakemassa täyden kolmen pisteen potin Veritas Stadionilta maanantai-iltana. Ilves karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla 0-2-johtoon, vaikka sillä oli käytännössä vain yksi maalipaikka. Ottelun toisella puoliajalla molemmat joukkueet saivat rangaistuspotkut, ja myös onnistuivat niissä, ja näin pisteet matkasivat kohti Tamperetta loppulukemin 1-3. Molempien joukkueiden kokoonpanoista puuttui useita runkopelaajia.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-ilves-1-3-30-07-2018/

Ilves meni ottelussa 0-1-johtoon 9. minuutin kohdalla, kun pallo kimposi TPS-puolustuksen kautta omaan maaliin. Sen jälkeen TPS pyöritti peliä ihan mallikkaasti, mutta maaliin asti palloa ei vaan saatu. Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla Ilves punoi ensimmäisen organisoidun kunnon hyökkäyksensä ja maaliahne Marius Noubissi kävi uittamassa pallon TPS-verkkoon.

Ottelu toisella puoliajalla TPS:n takaa-ajo vaikeutui radikaalisti, kun Noubissi tuupattiin vajaan tunnin kohdalla nurin rangaistusalueella. Ilves-kärki pamautti pallon varmasti verkkoon ottelun 59. minuutin kohdalla ja ottelu näytti tapetellulta. TPS sai kuitenkin toisessa päässä pilkun 68. minuutin kohdalla ja Onni Valakari kolasi pallon varmasti puolestaan Ilveksen verkkoon. Pilkkua edelsi tilanne, jossa mainion pelin pelannut Juho Montola jyrättiin nurin. Montola tuli kentälle jo ensimmäisellä puoliajalla loukkaantuneen Juri Kinnusen tilalle.

Ottelun loppu oli orastavaa TPS:n takaa-ajoa, mutta raitapaidat eivät pystyneet nousemaan enää maalin päähän, saati tasoihin. Osansa oli myös Ilveksen mainiolla puolustamisella. Ottelun toisella puoliajalla peli aukeni kuitenkin enemmän, kun TPS yritti hyökätä vähän riskilläkin. Ja vastaavasti Ilvekselle auenneet tilanteet hoiteli takaiskuista huolimatta hyvän pelin pelannut Jonathan Viscosi.

Ilves-luotsi Jarkko Wiss oli äärimmäisen tyytyväinen kolmesta vieraspisteestä, vaikka itse peli ei ihan jokaisella sektorilla häntä täysin tyydyttänytkään. Hän nosti erikseen esille joukkueensa nuoren puolustuslinjan.

– Valtavan iso hatunnosto miedän nuorelle alakerralle. He tulivat ennakkoluulottomasti sisään, vaikka tekivät välillä virheitä, mutta he nousivat uudestaan ja haluavat oppia koko ajan lisää. Itse peli meni aika lailla meidän käsikirjoituksen mukaan. Koetettiin lyhentää sitä takamatkaa maalivahdin ja puolustuslinjan välillä ja välillä puolustettiin huonostikin. Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että Tepsi piti palloa vaarallisella alueella meitä enemmän ja voinut ansaita muutaman maalinkin sieltä, Ilves-luotsi Jarkko Wiss myönsi.

– Toisaalta Mika Hilander otti muutaman hyvän kopin ja saatiin onnistuneita tilanteenvaihtoja meille. Ei niin paras esitys, mutta tarpeeksi hyvä ja kolme pistettä tuolla nuorella porukalla, voi että se maistuu nyt hyvälle, Wiss kiitteli omia joukkojaan.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen ei halunnut toistaa tuttua virttä joukkueensa tehottomuudesta maalipaikoissa, mutta hän myönsi, että vastustajan riveissä on mies, joka osaa pistää pallot paikoista sisään.

– Mitä nyt sanoisi sellaista, mitä ei ole sanonut jo aika monen pelin jälkeen. Saatiin palloja sellaisille alueille hyökkäyssuuntaan, minne niitä pitääkin saada. Jos meillä olisi vaikka Noubissi kärjessä, hän olisi varmaan tehnyt niistä maaleja. Aika kohtuullinen hyökkääjä tähän sarjaan, Laurikainen kehui.

– Meillä ei se laatu siinä viimeisellä kolmanneksella riittänyt maaleihin asti. Puolustussuuntaan oli linjan kanssa pieniä vaikeuksia, kun poikia oli poissa. Ilveksen hyökkääjät ottivat selkävoiton tietyissä tilanteissa, mutta niitä oli kuitenkin aika vähän. Olisin odottanut, että oltaisiin pystytty kokonaisuudessa paremmin mukana, mutta tietty laatuero on olemassa. On hankalaa sanoa, että on peliin tyytyväinen, kun hävitään. Meillä toistuu valitettavasti ne tietyt samat asiat pelistä toiseen. Ei pystytä ratkaisuihin maalin edessä ja sitten tulee vastaavasti tiettyjä virheitä, niin kuin tuli tänään ensimmäisellä jaksolla. Peruspelimme ei nyt vaan riitä, meidän pitää saada terävyyttä molempiin bokseihin, että selvitään sarjassa hengissä, Laurikainen analysoi.

– Saadaan onneksi KuPS:ia vastaan taas miehiä takaisin. Montolan esitykseen olen tyytyväinen, pelasi parhaan pelinsä ja oli todella aktiivinen ja hyvä. Pisti oikein vahvasti jalkaa jopa avausta kohti. Juri sai revähdyksen todennäköisesti, lääkärit kommentoivat sitten enemmän. Ennuste on, että hän on 2-3 viikkoa pois, Laurikainen harmitteli.

– Meidän viime viikon testipelaaajista hollantilainen Albian Muzaqi​ oli pari päivää mukana ja oli ihan hyvänoloinen hyökkääjä. Mietimme mitä teemme. Etsimme koko ajan hyökkääjää, mutta haasteena on yhdistää laatu ja raha. Se on sellainen yhtälö, jonka kanssa pitää tulla toimeen, kun ratkaisuja tehdään. Tosiasiassa tarvitsisimme puolustajan ja hyökkääjän, mutta meillä on varmaan vain yhteen pelaajaan varaa, Laurikainen arvioi.

Lisää uutisia