Ilves antoi Tepsille kyytiä Ratinassa – Pajula debytoi Veikkausliigassa

Tampereen Ilves kaatoi TPS:n Ratinassa puhtaasti lukemin 4-0. TPS ei pystynyt haastamaan tamperelaisia kunnolla tänään oikein missään vaiheessa, vaan llves käytti yhden päivän lepoedun hyödykseen – ja juoksi raitapaidoilta jalat alta.

– Ilves oli selvästi parempi tänään kentällä, ihan jokaisella osa-alueella. Me ei onnistuttu oikein missään ja he pystyivät ottamaan meidän kokonaan pelistä pois, TPS-kapteeni Sami Rähmönen myönsi.

Ilves pääsi heti ottelun alussa todella vaarallisesti TPS:n maalille. Maarianhaminassa keskiviikkona kaksi maalia ampunut Naatan Skyttä pääsi livahtamaan nokitusten Jere Koposen kanssa, mutta tämä torjui todella upeasti. Irtopallon pääsi ensimmäisenä kiinni Joona Veteli, joka ampui tulisesti, mutta Koponen torjui jälleen hienosti.

Ilves vyörytti palloa koko ajan TPS-päätyyn ja toisen tilanteen rakenteli Veteli. Hän kuljetti palloa vasemmalta, harhautteli ja tunkeutui väkisin TPS:n boksiin, jossa väijyi uusi Ilves-kärki Missi Mezu. Vaarallinen gabonilaiskärki tulitti kuitenkin onneksi vasemmalta ohi.

Ilves myllytti ja painosti erittäin kovaa koko avausjakson ja TPS juoksi lähinnä pallon ja vastustajan perässä. Ilveksen kova painostus tuotti tulosta sitten puolen tunnin kohdalla. Felipe Aspegren keskitti oikealta laidalta ja brasilialainen keskikenttäpelaaja Jair sai puskea aika vapaasti kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Ilves löi pallon TPS:n verkkoon toistamiseen vielä hieman ennen taukoa. Ilari Mettälä hiipi oikealta laidalta kulmalle, josta hän syötti pallon luukulle. Koponen venytti jälleen pallon eteen, mutta peliväline kimmahti suoraan Naatan Skytälle, jolla oli erittäin helppo työ lakaista tamperelaiset jo 2-0-johtoon.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson herätteli kovasta ottelutahdista väsyneitä joukkojaan tekemällä jo tauolla kaksi vaihtoa. Kentälle kirmasivat tuoreina miehinä Jonni Peräaho sekä Mika Ääritalo. Ottelun toinen jakso käynnistyi sitten hieman rauhallisemmalla tempolla.

57. minuutin kohdalla Johansson heitti rohkeasti kentälle nuoren jokerinsa, Onnipekka Pajulan. 17-vuotias kärkimies on tehnyt vakuuttavaa jälkeä TPS:n reservijoukkueessa ja hän ansaitsi näin paikkansa kentällä ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa. Heti vaihdon jälkeen TPS leipoi siihen asti parhaan maalipaikkansa, mutta Olawale Tehe vippasi pallon suoraan Mika Hilanderin syliin.

Heti seuraavasta vastahyökkäyksestä seurasi sitten todella ikävä loukkaantuminen. Entinen TPS-kärki Ilari Mettälä yritti irtaantua TPS:n boksissa, mutta hän jäi TPS-puolustuksen jalkoihin ja väänsi todella ilkeällä tavalla nilkkansa. Edessä on todennäköisesti operaatio ja pitkä toipuminen.

TPS sai loistavan paikan kaventaa 67. minuutilla. Pajula kaadettiin vasemmalla kaistalla, mutta erotuomari Ville Nevalainen katsoi tilanteessa hyötynäkökohdan ja Tatu Varmanen säntäsi boksiin ja ampui, mutta Hilander pääsi venymään pallon eteen.

TPS sai ilmoille vielä pari hyvää kulmatilannetta, ennen kuin Ilves rankaisi kolmannen kerran. Joona Veteli ampui kaukaa ja peliväline putosi vasempaan takanurkkaan. TPS yritti parhaansa loppuun asti, mutta ei saanut tällä kertaa viriteltyä samanlaista loppukiriä kuin torstaina Helsingissä.

Ilveksen neljäs osuma syntyi lisäajalla pilkulta. Lauri Ala-Myllymäki iski pallon sisään, mutta rangaistuspotku uusittiin, koska Ilveksen pelaajat ennakoivat tilanteessa. Kylmähermoinen Ala-Myllymäki kumautti kuitenkin toisenkin pilkun sisään – ja tällä kertaa tolpan kautta. Sen jälkeen taisto olikin ohi.

– Ei meidän valmistautumisessa ollut mitään poikkeavaa, käytiin vastustaja läpi niin kuin me aina käydään. Ei vaan saatu toimimaan omaa peliä ja Ilves oli todella hyvä, Rähmönen manasi.

– Jokainen piste on meille tärkeä. Peli kerrallaan mennään, seuraavaksi perjantaina pelataan taas kotona. Nyt meni näin, mutta ollaan lähdetty voittamaan jokaista peliä ja niin lähdetään myös jatkossa, TPS-kippari lupasi.

Ilves alkaa olla TPS:lle jo melkoinen peikko. Palloseura hävisi kaudella 2018 kaikki kolme otteluaan tamperelaisille ja sama meno on jatkunut tällä kaudella. Joukkueet kohtaavat tällä kaudella kolmannen kerran vain siinä tapauksessa, jos Ilves pullahtaa ulos kuuden parhaan joukkueen mestaruussarjasta.


Ottelukooste TPS jalkapallon YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=-d_ki7eY4LM

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia