Hyyrynen syttyy derbyihin: ”ainutlaatuisia pelejä”

Kauden ensimmäinen Turun paikallispeli pelataan tulevana maanantaina 13.5. Tällöin TPS isännöi naapuriseura FC Interiä Veritas Stadionilla klo 18.30 alkavassa ottelussa.

– Derbyt ovat aivan omia pelejään, jossa koko muu kausi menettää merkityksensä. Alkukauden suoritukset tai lähtökohdat eivät niissä paina. Valmistautuminen tähän derbyyn onkin ollut aivan samanlaista kuin muissakin paikallisotteluissa, TPS-hyökkääjä Mikko Hyyrynen kertoo.

Hyyrynen on kolunnut urallaan monet derbyt, mutta 35-vuotias konkari syttyy yhä paikallisottelun erityiseen taikaan.

– Totta kai innostun niistä edelleen samalla tavoin kuin ennen. Se tunne, kun saa vetää derbyyn ylleen mustavalkoisen raitapaidan – siinä viimeistään syttyy peliin. Ketään pelaajaa ei tarvitse derbyyn sytytellä, vaan kaikki ovat silloin mukana täydellä sydämellä.

Hyyrynen nousi viime kaudella elokuun paikallisottelun kahdella maalillaan kaikkien aikojen derby-maalien ykköseksi. TPS-kärki on upottanut Interin verkkoon nyt viisi osumaa ja taakse jäivät neljän maalin kerhoon kuuluvat Mika Wallden, Jonatan Johansson, Samuli Lindelöf sekä Mika Ääritalo.

– En ajattele johtavani derby-maaleissa ja olen aiemminkin sanonut, että joku TPS-pelaaja ohitseni kohta nousee – esim. Ärtsi on aivan kintereillä. Tärkeintä on, että voitetaan peli. Ei sillä ole väliä ketä meiltä ne maalit iskee.

Paikallisottelut ovat perinteisesti vetäneet katsomoon mukavasti väkeä ja Hyyrysen mukaan tälläkään kertaa ei kannata peliä jättää väliin.

– Derbyissä on ainutlaatuinen tunne ja lataus. Kaikki – niin katsojat kuin pelaajatkin – saavat ottelusta varmasti jotain. Kannattaa siis tulla paikan päälle kokemaan se, Mike muistuttaa.

Lisää uutisia