Hyvävireinen TPS pistejahtiin Valkeakoskelle

Kolmesta viimeisestä ottelustaan seitsemän pistettä kahminut TPS jatkaa Veikkausliigaa maanantaina Hakan vieraana Valkeakoskella. TPS vei kauden ensimmäisen yhteenoton Paavo Nurmi Stadionilla nimiinsä 2-0.

– Hallitsimme Turun peliä ja saimme ansaitut kolme pistettä silloin. Muutenkin peleissämme on ollut positiivinen vire päällä ja jopa Helsingistä olisi ollut mahdollista saada kolme pistettä matkaan, TPS-valmentaja Marko Rajamäki muistuttaa.

Myös Haka on rullannut viime aikoina myötätuulessa, sillä joukkueen saldo samasta ajanjaksosta on kuusi pistettä. Hakan liideriksi on noussut joukkueen keskikentän valtias, irlantilaiskippari Shane Robinson, joka iski 1-0-voittomaalin Lahden arkkuun sekä päälle kolme osumaa JJK:n verkkoon.

– Hän on ottanut johtajan roolin ja tehnyt tärkeitä maaleja. Katsomme Hakaa kuitenkin kokonaisuutena ja voittoa me lähdemme tietysti Tehtaan kentältä hakemaan, Rajamäki vakuuttaa.

TPS:n puolutuspään pelaaminen on ollut viime aikoina erittäin tiivistä, eikä kolmeen otteluun oma verkko ole soinut kertaakaan. Vaikeamman tappiojakson pienista lapsuksista on otettu opiksi.

– Nämä ovat pienistä asioista kiinni, mutta totta kai puolustuspään onnistumiset ilahduttavat. Lisäksi pitää muistaa, että meillä on tavallaan kaksi ykkösmaalivahtia Henkassa ja Jukassa, Rajamäki painottaa.

TPS sai viimeisessä voitto-ottelussaan KuPS:ia vastaan uusia maalareita koko rintamalta. Juho Lehtonen, Dennis Okaru ja Eriba Kennedy avasivat kaikki kauden 2012 maalitilinsä Veikkausliigassa.

– On hieno asia, että onnistumisia tulee eri kavereilta. Joukkueena kuitenkin mennään yhdessä eteenpäin ja sitä kautta uudet yksilötkin nousevat esille, Rajamäki vielä toteaa.

Haka-TPS alkaa Tehtaan kentällä klo 18.30.

Lisää uutisia