Hyökkääjä Oskari Jakonen aloittaa jo kuudennen TPS-kautensa

Hyökkääjä Oskari Jakonen aloittaa jo kuudennen kautensa TPS:n edustusjoukkueen riveissä. SalPa:sta lähtöisin oleva Jakonen on solminut seuransa kanssa kauden uuden jatkosopimuksen, joka kattaa kauden 2020. Hän on pelannut raitapaidoissa tähän mennessä neljänä kautena Jalkapallon Ykkösestä sekä kaudella 2018 myös Veikkausliigassa.

Jakonen pelasi Ykkösessä kausina 2015-17 yhteensä 66 ottelua ja viimeisteli niissä kymmenen maalia. Hän oli mukana nostamassa TPS:ää Veikkausliigaan kauden 2017 päätteeksi.

22-vuotias Jakonen pelasi ensimmäisellä Veikkausliigakaudellaan 27 ottelua ja viimeisteli niissä neljä maalia. TPS kuitenkin putosi Ykköseen kauden 2018 päätteeksi liigakarsintojen kautta.

Kauden 2019 päätteeksi Jakonen oli nostamassa seuraansa jo toista kertaa Veikkausliigaan. Hän pelasi Ykkösessä yhteensä 12 ottelua ja viimeisteli niissä kolme maalia. Jakonen onnistui maalinteossa myös liigakarsintojen toisessa ratkaisevassa osaottelussa KPV:tä vastaan, kun TPS varmisti paluunsa Veikkausliigaan.

Oskari Jakonen on jo toisen polven TPS-pelaaja, sillä hänen Petri-isänsä torjui seuran maalissa 62 Veikkausliigaottelua kausina 1992-93. Hän toimi myös lähes koko 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen seuran toimitusjohtajana.

– Oskari tietää itsekin, että viime vuosi ei ollut aivan nappikausi, joten odotamme nyt uutta tuoretta lentoa ensi kauden liigakentille. Hän on klassisen nopea ja todella urheilullinen pelaaja, jonka kaikkia parhaita ominaisuuksia ei ole saatu vielä irti, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen tietää.

Oskari Jakosen uusi kummiyritys kaudella 2020 on Klopal Oy.

Katso video Jakosen vierailusta Klopalin toimistolla: https://tpstv.fi/hyokkaaja-oskari-jakonen-aloittaa-jo-kuudennen-tps-kautensa/

Lisää uutisia