Huippuvireinen TPS saa sunnuntaina vieraita Porista

Naisten liigassa toisena oleva TPS saa sunnuntaina 29.5. vieraita Porista, kun NiceFutis saapuu Yläkentälle. Ottelu alkaa klo 15.30.

Huippuvireinen TPS on tehnyt viime kierroksilla vakuuttavaa jälkeä ja sen viiden viimeisen pelin saldon neljä voittoa ja yksi tasapeli. NiceFutis on puolestaan sarjassa toiseksi viimeisenä neljällä pisteellä. Porilaisten pisteet ovat tulleet avauskierroksen tasapelistä ONS:ää vastaan sekä 4-0-murskavoitolla TiPS:stä.

– Meillä on ollut erinomainen ja sellainen päättäväinen peli-ilme ja suuri halu voittaa näitä pelejä. Puolustus- ja hyökkäyspeli ovat olleet erittäin hyvin tasapainossa, TPS:n päävalmentaja Sami Haltia pohtii viimeaikaisen menestyksen reseptiä.

TPS ja NiceFutis kohtasivat viime kaudella peräti kertaa. TPS voitti runkosarjassa ensin Porissa 1-4 ja sen jälkeen Turussa puhtaasti 4-0. Alemman loppusarjan kohtaamisissa Turussa pelattiin ensin 1-1 ja sen jälkeen NiceFutis oli Porissa parempi luvuin 4-0.

– Ei ole helppoa peliä tulossa. Viime vuonna pelattiin ristiin ja talvella hävittiin treenipeli tammikuussa ja myös maaliskuussa oli tasaista. NiceFutis pelaa erittäin selkeää peliä. Määrätietoista puolustamista ja hyökkäyspäässä on selkeät roolit. Kokoonpanosta löytyy myös vahvoja ulkomaalaispelaajia, Haltia analysoi.

TPS on noussut sarjassa kohinalla ylöspäin. Sen jalkoihin ovat jääneet viime kierroksilla HJK, FC Honka, ONS sekä viimeksi Åland United. TPS haki Ahvenanmaalta ensimmäisen kerran täyden pistepotin. Viiden ottelun tappiottomaan putkeen mahtuu myös TPS:n viimeisimmästä kotiottelusta tullut 2-2-tasapeli Ilvestä vastaan.

– Ahvenanmaan peli oli todellinen vääntöjen vääntö. Åland oli hyvä varsinkin alussa ja oltiin todella kovilla. Inkun torjuma pilkku loi uskoa ja joukkue pelasi loppuun asti isolla sydämellä. Joukkueessa on nyt sisäistetty se, voittaminen vaatii välillä myös repimistä ja raastamista ilman mitään tyylipisteitä.

TPS:n terveystilanne on erinomainen. Vain Ahvenanmaalla loukkaantuneen Siiri Hammarin tilanne on kysymysmerkki.

– Periaatteessa lähes kaikki pelaajat ovat käytössä, mutta osa menee pelaamaan B-tyttöihin. Vain Siirin tilanne on auki, sillä hän ei ole pystynyt vielä treenaamaan tällä viikolla, Haltia vahvistaa.

Muista TPS:n pelaajista Amalia Aarnio jatkaa lainasopimuksella PIF:ssä ja Karoliina Lindstedt TuWe:ssa.

TPS:n miesten edustusjoukkueen kausikortti oikeuttaa myös tällä kaudella sisäänpääsyyn TPS:n naisten liigaotteluihin.

Lisää uutisia