Hradeckyn nopea maali riitti – TPS:n toisen jakson hallinta ei tuonut tulosta

Veikkausliigakausi 2020 alkoi vihdoinkin! TPS aloitti kautensa keskiviikkoiltana SJK:n vieraana Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

Veikkausliigan yhden kauden tauon jälkeen palannut TPS haastoi parina viime kautena pahasti alisuorittaneen SJK:n ihan kohtuullisesti, mutta joutui kuitenkin tyytymään niukkaan 1-0-tappioon. Ottelu oli kaksijakoinen; ensimmäinen puolisko oli kotijoukkueen heiniä, mutta toista puoliaikaa isännöi TPS.

SJK junttasi voittomaaliksi jääneen osuman jo ottelun 11. minuutilla. Seinäjokelaiset sahasivat taitavasti TPS-puolustuksen auki vasemmalla, josta pallo pelattiin keskelle. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan ollut Matej Hradecky pääsi ampumaan pallon suoraan syötöstä sisäsyrjällä verkkoon.

– Ihan hyvin tämä meni, kolme pinnaa on kaikkein tärkeintä, ottelun loppu oli meille vähän vaikeampaa. Mentiin lopussa liikaa Tepsin peliin mukaan, olisi pitänyt jatkaa omaa pallonhallintapeliä, TPS:stä keväällä Seinäjoelle siirtynyt Hradecky arvioi.

TPS rakenteli SJK:n avausmaalin jälkeen mainion tilanteen, mutta Oskari Jakosen veto kilpistyi SJK-puolustukseen. Heti perään SJK:n Serge Atakayi ampui hieman TPS-maalin oikealta ohi.

Vajaan puolen tunnin kohdalla SJK sai vapaapotkun vasemmalta. SJK:n kosovolaistähti Anel Rashkaj käytti nopeasti palloa Atakayilla ja keskitti heti perään oikeaan laitaan. Hradecky oli jälleen oikeassa paikassa ja ohjasi, mutta Juhani Pikkarainen siivosi pallon väljemmille vesille.

TPS leipoi ensimmäisen puoliajan loppuun kaksi ihan mukavaa tilannetta, jotka eivät kuitenkaan johtaneet maaleihin asti. Ensin Albijon Muzaci vyöryi keskeltä kohti SJK-maalia, mutta peliväline otti kimmoketta kotijoukkueen puolustuksesta ja painui päätyrajan yli. Hetkeä myöhemmin Olawale Tehe pääsi varsin hyvään vetopaikkaan, mutta pallo painui hieman SJK-maalin yli.

Molemmista joukkueista huokui ensimmäisellä puoliajalla pelaamisen nautinto ja vauhti, kun sarjakausi saatiin vihdoinkin käyntiin.

TPS lisäsi aggressiivisuutta ottelun toisen puoliajan alussa ja palloa toimitettiin toistuvasti SJK:n päätyyn. Aivan timanttisille paikoille TPS ei kuitenkaan oikein päässyt, sillä SJK-veskari Jesse Öst pääsi keskityksiin väliin ja SJK varjeli omaa kuudentoista aluettaan uhrautuvasti.

Reilun tunnin kohdalla TPS pyöritti hyvin palloa SJK:n kenttäpuoliskolla. Pallo ajautui Tehelle, joka passasi, mutta Muzacin suora veto jäi hieman heppoisaksi.

Mitä pidemmälle toista puoliaikaa edettiin, sitä enemmän osat vaihtuivat. TPS koetti rakentaa peliä sekä luoda paikkoja ja SJK kyttäsi puolestaan koko ajan vastaiskuja.

Aivan ottelun lopussa TPS-toppari Juhani Pikkarainen sai toisen keltaisen kortin ja lensi ulos. Vaihdosta kentälle tullut Eliécer Espinosa päätti yrittämään vielä tasoitusta, mutta ovela nosto leijaili SJK-maalin yli.

– Harmittava niukka tappio. Ekalla jaksolla oli vielä sellaista avauspelin jännitystä, mutta toisella jaksolla peli lähti rullaamaan. Näin se menee usein, kun vastustaja johtaa ja ajetaan takaa. Kokonaisuudessaan ihan kohtalainen peli, vaikka nyt hävittiinkin. Näkisin kuitenkin, että tästä on ihan hyvä jatkaa kohti kotiavausta ja Ilves-ottelua, TPS-kippari Sami Rähmönen summasi.


Ottelukooste TPS jalkapallon YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=PsOEZVrkfwA

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia