”HJK on suosikki, mutta me taistellaan ja pannaan kaikki peliin”

TPS-laituri Oskari Jakonen kuuluu ehdottomasti raitapaitojen alkukauden onnistujiin. Kuudetta kautta Palloseurassa pelaava Jakonen on saanut erinomaisesti Veikkausliigan rytmistä kiinni. Seuraavaksi hän odottaa tietysti myös tehoja. 23-vuotias Jakonen uskoo, että eräs tärkeimmistä tekijöistä hyvän vireen takana on Simone Lucchesin ansiokas fysiikkavalmennus.

– Tuntuu siltä, että jaksaa painaa ja tehdä hommia. Kun tulee samalla onnistuneita suorituksia, niin myös itseluottamus nousee. Vielä ei ole tullu kuitenkaan tehoja, mutta niiden mukana itseluottamus kasvaa entisestään, Jakonen tietää.

– Hyvä alku ja vire on monen asian summa. Simonen ohjelmilla pidettiin kuntopuolta yllä myös kevään pahimpina korona-viikkoina ja se näkyy nyt. Hänen johdollaan on hoidettu yleensäkin fysiikkapuolta huolella, hän kiittelee.

Jakosella oli osuutensa TPS:n kauden avausmaaliin Espoossa viime lauantaina. Osuman tinttasi lopulta verkon perille Olawale Tehe. Jakonen jatkoi Tatu Varmasen syötön Masahudu Alhassanille, jonka loistopassi tavoitti puolestaan maalin edessä päivystäneen Tehen.

– Se oli hieno maali, mutta niitä pitää tulla lisää. Pitää näköjään rakentaa ihan loppuun asti, kun ei ole muuten mennyt. Hyvä että se maali tuli ja saatiin silloin tasoitettua nopeasti. Vaikka lopulta hävittiin, niin Honka-pelissä oli paljon enemm hyviä juttuja kuin sitä ennen Ilves-pelissä. Pitää ottaa ne hyvät jutut mukaan HJK-peliin.

TPS:n keskiviikkoinen vastustaja HJK tulee Turkuun jo kolmatta kertaa kuukauden sisään. Ensin Klubi voitti TPS:n Suomen Cupissa 1-0, mutta kävi sen jälkeen häviämässä liigaottelun FC Interille samoin lukemin. TPS:n ja HJK:n välinen cup-ottelu oli erittäin tasainen, jossa Klubi oli lopulta piirun verran edellä. TPS aloitti ottelun hurjalla prässillä ja helsinkiläiset olivat pahassa liemessä ottelun alussa. Jakosen mukaan TPS lähtee taas ryminällä liikenteeseen.

– Klubi ei ole muuttunut miksikään sitten viime kohtaamisen. Kaikki tietää, että sieltä tulee Suomen paras joukkue. Me halutaan lähteä ottelun taas lujaa, eikä kumarrella yhtään. Kaikilla on todella kova halu näyttää, varsinkin kun ollaan hävitty kauden ensimmäiset pelit. HJK on totta kai suosikki, mutta me taistellaan ja pannaan kaikki peliin, Jakonen lupaa.

TPS:llä on loukkantumisongelmia hyökkäyspäässä ja seura tähyileekin myös uusien vahvistusten perään. Hyvässä iskussa oleva Jakonen saa kuitenkin varmuudella vastuuta, vaikkeivat hyökkäyspään roolit ihan yksi yhteen menekään poissaolijoiden kanssa.

– Vastuuta tulee varmuudella vain, jos pystyy nostamaan tasoaan. Pitää näyttää joka harjoituksissa ja peleissä olevansa sen vastuun arvoinen, Jakonen kuittaa.

– Onhan HJK-puolustus iso haaste, mutta uskon, että sieltäkin löytyy aukkoja. Nyt on koko joukkueella näytön paikka, mihin me parhaimmillamme pystytään. Päät on ylhäällä ja mieli korkealla, tässä on vielä pitkä juoksu edessä. Nyt tarvitaan myös tukea, olisi todella hienoa saada keskiviikkona paljon porukkaa katsomoon, Jakonen vielä toivoo.


TPS – HJK -ottelun liput Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-hjk-lippuja/271795

Liput edullisemmin vielä tänään klo 23.59 asti.

Lisää uutisia