HJK kuittasi TPS:lle kevään voiton

HJK näytti maanantaina TPS:lle, mikä on kuuman sarjakärjen ja peränpitäjän tämän hetken ero. TPS yllätti Klubin hienosti keväällä Stadissa 0-1, mutta nyt tuli sitten vastakuittina oikein isän kädestä turpaan. HJK pilkkoi lopulta TPS:n tylyin 5-0-lukemin.

HJK aloitti maalirallinsa jo 8. minuutilla erikoistilanteesta. Robin Lod antoi oikealta kulman, Teemu Tainio sai takaraivonsa väliin, mutta Tapio Heikkilä viimeisteli lopulta aivan maaliviivalta 1-0.

TPS iski maalin jälkeen nopeasti toisessa päässä, mutta Eero Tammisen veto kilpistyi HJK-vahti Michael Tørnesiin.

HJK:n juhlat kuitenkin jatkuivat 14. minuutin kohdalla. Veli Lampi nousi boksiin ja ajoi aivan päätyyn asti, josta lähti tarkka siirto TPS-pakiston läpi maalin eteen Mikael Forsselille, joka lapioi pallon verkkoon.

TPS tyrmättiin lopullisesti 26. minuutin kohdalla, kun Demba Savage puikkelehti vasemmalta ja latasi pallon etukulmasta sisään.

Tepsin ilta pimeni lopullisesti 34. minuutin kohdalla, kun Savage painui taas vasemmalta läpi ja uitti pallon jälleen etukulmaan.

TPS:lle tuli lisämurhetta jo aikaisemmin 25. minuutin kohdalla, kun Matej Hradecky ontui vaihtoon sen näköisesti, että täytyy vaan laittaa kädet ristiin, ettei mitään vakavampaa taas tapahtunut.

Klubi jatkoi toisen puoliajan alussa siihen mihin ensimmäisellä jäi. Sebastian Mannström painoi 50. minuutilla oikealta sisään, neppasi pallon luukulle, josta Lod pyyhkäisi pallon sisään.

Sitten meno rauhoittui maalien suhteen ja loput 40 minuuttia mentiin tasatahtiin. TPS:n kunniaksi on sanottava, että joukkueen työmoraali säilyi kiitettävänä loppuun asti, vaikka kyyti oli välillä todella kylmää. Keskikenttäpelaaja Matias Louanto pelasi kauden 2014 ensimmäiset peliminuuttinsa.

Lisää uutisia