HJK Klubi 04 -ennakko: ”Minulle on tärkeintä, että joukkue voittaa”

Jalkapallon Ykkösen sarjakauteen valmistautuva Turun Palloseura kohtaa lauantaina 2. huhtikuuta harjoitusottelussa Kakkosessa pelaavan HJK Klubi 04:n. Ottelu alkaa Turun LähiTapiola Areenalla kello 14.30. Otteluun on vapaa pääsy, tervetuloa!

Ykkösen kausi starttaa 18. huhtikuuta. Yksi TPS:n uusista vahvistuksista on hyökkääjä Simo Roiha. Roihalla on takanaan uransa paras kausi, kun hän pyssytti viime kaudella Rovaniemen Palloseuralle 13 maalia Ykkösessä. Mitään tiettyä maalimäärää hän ei kertomansa mukaan tavoittele, vaan tärkeintä on auttaa joukkuetta voittamaan.

– Minulla ei ole ikinä ollut mielessä tietty maalien tai maalisyöttöjen määrä. Itselleni on tärkeää, että pystyn olemaan avauskokoonpanossa ja auttamaan joukkuetta voittamaan pelejä. Minulle on tärkeintä se, että joukkue voittaa. Loppujen lopuksi on sama, kuka ne maalit tekee, Roiha tuumaa.

Viime viikon lauantaina pelatussa harjoitusottelussa Roiha iski kaksi maalia FC Jazzin verkkoon. Onnistumiset luonnollisesti ilahduttivat hyökkääjää.

– Itseluottamus on tärkeä osa hyökkääjänä pelaamista. Jos tuntuu siltä, ettei mikään onnistu, niin silloin on vaikea pelata. Nyt on tuntunut siltä, että joukkuekavereilta tulee laadukkaita syöttöjä ja pallot menevät maaliin. On hirveän tärkeää, että olen saanut nyt onnistumisia ennen sarjakauden alkua, Roiha sanoo.

Tällä viikolla järjestettiin TPS:n miesten edustusjoukkueen ja taustavoimien yhteinen Kick Off -risteily. Roiha oli yksi ”TPS-kasteen” saaneista uusista pelaajista. Hän kertoo päässeensä hyvin mukaan uuteen joukkueeseen myös pelikenttien ulkopuolella.

– Joukkuekaverit ovat ottaneet minut hyvin vastaan. Mukaan on tullut myös muita uusia pelaajia. Tämä joukkueen rakennusvaihe on mukavaa aikaa, tässä tutustuu uusiin ihmisiin ja persooniin. Tykkään siitä.

Roiha oli alkuvuodesta hetken sivussa pienen takareisivamman vuoksi, mutta sen jälkeen hän on päässyt hyvin treenirytmiin kiinni ja kertoo olevansa nyt täydessä tikissä.

– Minulle kuuluu oikein hyvää. Olen treenannut hyvin ja on kiva fiilis lähteä kohti pelikautta.

Tepsiltä on lauantaina varmuudella poissa hyökkääjä Olli Jakonen, joka loukkasi itseään taannoisessa HIFK-ottelussa. Jakosen osalta tutkimukset ovat vielä kesken, eikä vielä tiedetä tarkkaan, kuinka kauan hän on peleistä sivussa. Muitakin poissaoloja voi päävalmentaja Jonatan Johanssonin mukaan lauantaina olla.

Jasper Jalonen oli äskettäin U17-maajoukkueen mukana Portugalissa pelaamassa kolme EM-jatkokarsintaottelua, eikä hän kuormituksen vuoksi ole välttämättä lauantaina ryhmässä mukana. Onnipekka Pajula on vielä keskenkuntoinen. Lisäksi joukkueessa on ollut nyt pientä sairastelua, minkä vuoksi muutama pelaaja saattaa olla lauantain pelistä sivussa, Johansson kertoo.

Lisää uutisia