HJK-ennakko: ”Pitää pystyä haastamaan myös nämä Pääkaupunkiseudun seurat”

Ennen Naisten liigakauden 2018 alkua povattiin, että kolme Pääkaupunkiseudun seuraa tulee valloittamaan sarjan kärkisijat. Tämän hetken sarjataulukko vahvistaa, että ennakkosuosikit ovat pitäneet pintansa. HJK johtaa sarjaa perässään FC Honka ja PK-35. TPS on kokenut kauden ainoat tappionsa juuri Hongalle ja PK-35:lle ja ensi sunnuntaina se mittaa klassikko-ottelussa HJK:n tason Helsingin Telia 5G Areenalla klo 16.00 alkaen.

HJK on siis aloittanut sarjan tulevan mitalijoukkueen elkein. Se on kärsinyt kauden ainoan tappionsa Naisten liigan avauskierroksella FC Hongan vieraana. Sen jälkeen Klubi on pyyhkinyt altaan kuusi joukkuetta peräkkäin. Joukkoon mahtuu tärkeä 1-0-kotivoitto PK-35:stä.

– Klubi on aina kova joukkue. Tuntuu, että tällä kaudella vielä entistä kovempi. Meidän pitää löytää keinot, millä heidän linjat murretaan. Helsingissä on yläkenttää isompi kenttä, joten siellä löytyy paremmin tilaa laidoilta, se meidänkin pitää hyödyntää. Ja vetää vastaavasti omassa puolustuspäässä linjat tiiviiksi, TPS:n keskikenttäpelaaja Annika Haanpää kiteyttää.

TPS on osoittanut alkukauden perusteella, että joukkue taistelee tosisaan ylemmän jatkosarjan paikasta. Raitapaidat ovat sarjassa tällä hetkellä viidentenä, kolme pistettä ylemmän jatkosarjan puolella. TPS pelasi mainion neljän ottelun tappiottoman putken, jonka FC Honka katkaisi yläkentällä viime lauantaina.

– Ihan kohtalainen alku meiltä, mutta parempaakin pystytään. Kausi tuli vähän nopeasti meille, mutta päästiin aika nopeasti vauhtiinkin. Me ollaan parannettu koko ajan, mutta tehoja pitää löytyä lisää ja maaleja täytyy tehdä paremmalla prosentilla. Uskon, että päästään nyt haastamaan paremmin myös nämä Pääkaupunkiseudun suosikkijoukkueet. Meidän pitää pystyä haastamaan nämä Pääkaupunkiseudun seurat, Haanpää painottaa.

– Olen saanut viime aikoina kivasti vastuuta ja pelannut kymppipaikalla, josta pääsee luomaan maalipaikkoja toisille. Tykkään tästä roolista, hän myöntää.

HJK:n mielenkiintoisin pelaaja turkulaisittain on maaliahne hyökkääjä Hanna Ruohomaa, joka edusti TPS:ää menestyksellä kaudet 2014-17. Hän ampui TPS-paidassa peräti 40 liigamaalia. Ruohomaa on päässyt iskemään tällä kaudella toistaiseksi kaksi maalia, mutta lisää on varmuudella tulossa.

– Minulla ja Hannalla on sama kasvattajaseura, Euran Pallo, mutta emme ole pelanneet siellä samaan aikaan, vaan vasta Tepsissä. Hanna on johtava tunnepelaaja kentällä, joka elää koko ajan pelissä mukana. Hänellä on nopeutta ja taito tykkää juosta linjan taakse. Hanna on myös erittäin kova pääpelaaja. Meitä tietysti auttaa se, että tiedämme millainen pelaaja Hanna on, mutta hänen kanssaan saa olla koko ajan varuillaan, Haanpää varoittaa.

TPS:ltä ovat sairaslistalla sunnuntaina varmuudella Katja Hakala, Inkeri Niemi sekä Saija Östlund.

Lisää uutisia