HJK-ennakko: ”Aika vapautuneesti päästään Klubin kimppuun”

TPS kohtaa runkosarjan päätöskierroksella väkevästi kohti Suomen mestaruutta purjehtivan HJK:n. Klassikkomatsi TPS – HJK alkaa Urheilupuiston yläkentällä lauantaina 24.8. klo 14.00.

TPS-leirissä tunnelmat ovat olleet viime viikkoina hieman apeat. Raitapaitojen tehot katosivat kesäkuun jälkeen ja hyvin haarukassa ollut ylempi loppusarja vaihtuikin heinäkuun jälkeen alemmaksi loppusarjaksi. TPS:n kuuden viimeisen ottelun saldo on yksi tasapeli ja viisi tappiota.

Klubin ainoa todellinen uhka ylemmässä loppusarjassa tulee olemaan FC Honka, joka väijyy nyt viiden pisteen päässä. HJK on selvittänyt runkosarjan tähän mennessä ilman tappioita. On suorastaan hämmästyttävää, että Klubin viimeisestä mestaruudesta on kulunut jo 14 vuotta. HJK janoaakin kiivaasti paluuta valtakunnan kirkkaimmalle huipulle.

TPS on kuitenkin osoittanut kauden aikana, että potentaalia parempaan todellakin on. TPS:llä onkin lauantaina loistava paikka kiillottaa kilpeä ja näyttää perinteisessä klassikkopelissä todellista osaamistaan. TPS pelasi jo viime lauantaina erinomaisen pelin Honkaa vastaan Espoossa, mutta sarjakakkonen pystyi kaapimaan kuitenkin 1-0-kotivoiton.

– Tilanne on runkosarjan lopun jälkeen nyt mikä on. Meillä ei ole suoranaisesti nyt mitään hävittävää, vaan aika Aika vapautuneesti päästään Klubin kimppuun. Lähdemme tietysti taistelemaan pisteistä, mutta samaan aikaan reaaliteetti on, että HJK ei ole hävinnyt tällä kaudella peliäkään. Ne kaikkein tärkeät pelit on meillä vielä edessä, TPS-luotsi Petteri Joensuu muistuttaa.

– Viime viikonloppuna Honkaa vastaan pelattiin kokonaisuudessaan hyvin. Tapiolassa on Suomen nopein kenttä ja siinä oli vähän totuttelemista alkuun. Toisella puoliajalla meidän ilmeemme oli sitä, mitä sen pitääkin olla. Me ei saatu kuitenkaan toisen jakson aggressiivisuudestamme palkintoa, mikä ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella.

TPS-leirissä tiedetään myös erinomaisen hyvin, että runkosarjan pinnat jäävät voimaan myös loppusarjoihin. TPS:n loppukauden fokus onkin sarjapaikan säilyttämisessä. Raitapaitojen tavoitteena on jättää Ilves, ONS ja IK Myran taakse alemman loppusarjan taisteluissa.

– Moni pistemenetys jäi runkosarjassa harmittavasti siitä yhdestä maalista kiinni, mutta totta kai tuloksia pitää kunnioittaa. Viimeksi ONS- ja Myran-pelit olivat huonoja, mutta nyt tuntuu, että ne työhaalarit on taas puettu päälle. Joukkue on suhtautunut runkosarjan vaikeaan loppuun ammattimaisesti, eikä se ole näkynyt harjoituskentällä, TPS:n päävalmentaja kiittelee.

Päävalmentaja Joensuu pääsee valitsemaan lauantain avauksen sekä muun kokoonpanon lähes täydestä ryhmästä. TPS-kapteeni Mira Uronen puuttuu joukkueen kokoonpanosta varsin pätevästä henkilökohtaisesta syystä. Nelly Lehtilä on ainoa pelaaja, joka on tällä hetkellä loukkaantuneiden kirjoissa. TPS:n avauksesta saattaa löytyä kuitenkin joku jokeripelaaja; jo loppukauden matseja silmällä pitäen.

Elisa Viihde näyttää kaikkien Miesten Ykkösen otteluiden lisäksi myös yksittäisiä Naisten liigan otteluita kaudella 2019. Elisa Viihteen ottelutarjontaa voi seurata netissä selostettuina hintaan 9,90 € / kk.

Pääset katsomaan myös TPS – HJK -ottelua osoitteessa: https://elisaviihde.fi/sport/2019-8-24-TPS-HJK/d6ae54dc-ebbc-4b95-831c-2cccf9aa9601

Lisää uutisia