FC Lahti yrittää uhmata TPS:n kotitaikaa

Pelkkiä voittoja toistaiseksi Kupittaalla napsinut TPS jahtaa seuraavaa päänahkaa FC Lahdesta. TPS vieraili jo kertaalleen Lahdessa, mutta joutui silloin kotimatkalle 2-0-tappio niskassaan.

-Se on tähän mennessä yksi kauden huonoimpia pelejämme, vaikka meillä oli alussa hyviäkin paikkoja. Siitä alkoi meidän vaikea vaiheemme sarjassa, joka saatiin kuitenkin oikaistua ja nyt homma menee taas oikeaan suuntaan, TPS:n keskikenttäpelaaja Juho Lähde tuumii.

TPS on napannut kahdella viimeisellä kierroksella kaksi erittäin makeaa voittoa sarja keskikastista, kun ensin FC Honka taipui Turussa 2-1 ja heti perään VPS Vaasassa 1-3. Molemmissa peleissä TPS oli se hallitsevampi osapuoli kentällä ja ansaitsi pinnansa.

-Kun saatiin kolmas maali Vaasassa tehtyä oli hetken sellainen olo, että tehdään vielä pari lisää. Sitten VPS:n kavennus pakotti vähän varovaisempaan loppuun, TPS-puolustaja Jani Tanska kertailee joukkueensa viimeistä ottelua.

TPS:n pelin sielu on parissa viime ottelussa ollut kippari Toni Kolehmainen, jonka pystysyötöistä on syntynyt peräti komeaa kolme läpiajomaalia. Kolehmainen sai esimerkiksi VPS:ää vastaan kaksi komeaa nostoa perille, vaikka vaasalaiset olivat erikseen varautuneet hänen temppuihinsa.

-Muutama maali on nyt tullut sitä kautta ja keskialue on yksi vaihtoehto puhkaista vastustajan puolustusta, mutta niitä muitakin variaatioita löytyy, Kolehmainen muistuttaa.

FC Lahti voitti viime kierroksella IFK Mariehamnin ja lopputulos tasoitti entisestään kärjen taisteluita. FC Lahti myös kiilasi itsensä aivan kärkinelikon taakse.

-Tuokin tulos osoittaa, miten tasainen tämä sarja on. Lahti pelaa hyvää futista maata pitkin ja hyökkäyspään kolmikko Rafael – Drilon Shala – Edgar Bernhardt on erityisen vaarallinen, joukkueensa keskuspuolustusta tilkitsevä Tanska tietää.

TPS:ltä puuttuu varmuudella pelikiellossa oleva Santeri Mäkinen. Vaasassa loukkaantuneen Dennis Okarun jalkavamman tarkempi laatu selviää perjantaina.

TPS – FC Lahti alkaa Kupittaan Veritas Stadionilla siis sunnuntaina 22.7. klo 18.30.

Lisää uutisia