FC Lahti -ennakko: Liigakarsinnat alkavat kotikentällä torstaina

Pelaako Veikkausliigassa kaudella 2023 Turun Palloseura vai FC Lahti? Se ratkaistaan kaksiosaisissa Veikkausliiga-karsinnoissa tällä viikolla. Ensimmäinen osaottelu pelataan torstaina 20. lokakuuta Turussa Veritas Stadionilla. Ottelu TPS – FC Lahti potkaistaan käyntiin kello 18.30. Ottelun yleisen infopaketin löydät tämän linkin takaa. Liput peliin myy ennakkoon Tiketti.

TPS eteni Veikkausliiga-karsintoihin voittamalla maanantaina pelatussa esikarsintaottelussa FF Jaron maalein 4–0. Ottelu oli Marko Rajamäen valmentamalta Tepsiltä vahva voimannäyttö tärkeässä paikassa.

– Meidän pelaajamme laittoivat fyysisesti kaiken peliin. Tärkeää oli myös se, että meillä pysyi pää kylmänä ja teimme kentällä oikeita asioita, sanoo Rajamäki.

TPS oli vahva kaksinkamppailuissa, pyrki aktiivisesti prässäämään pallon pois Jarolta ja hyökkäsi suoraviivaisesti tilaisuuden auetessa. Onnistuneesta pelisuunnitelman toteutuksesta kertoi se, että TPS:n kaikki neljä maaliin johtanutta hyökkäystä käynnistyivät hyvistä pallonriistoista.

– Nautimme matsista paljon, ja se näkyi ilmeisesti ulospäinkin. Meillä oli hyvä fiilis läpi matsin, ja katsojat loivat hyvää meininkiä koko ajan. Teimme kovasti duunia ja saimme sen, mitä ansaitsimme, toteaa kaksi maalia ottelussa tehnyt hyökkääjä Olli Jakonen.

Tepsiä vastaan karsinnoissa asettuu FC Lahti, joka sijoittui Veikkausliigassa 11. sijalle. FC Lahti lähtee liigakarsintoihin allaan 6–1-voitto Veikkausliigan jumbojoukkue Helsingin IFK:sta. Tosin ennen HIFK-voittoa Lahti hävisi viisi edellistä peliään.

TPS:n tapaan myös FC Lahden päävalmentaja on vaihtunut kuluvan kauden aikana. Viime kaudella Rovaniemen Palloseuraa valmentanut Mikko Mannila korvasi kesällä Ilir Zenelin FC Lahden päävalmentajana.

Liigakarsinnoissa ei enää tänä vuonna ole käytössä vierasmaalisääntöä. Jokainen maali on siis samanarvoinen. Mikäli maalit ovat tasan kahden ottelun jälkeen, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatkoaika, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatkoajalla, tai molemmat tekevät yhtä paljon, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Liigakarsinnan toinen osaottelu pelataan Lahdessa sunnuntaina 23. lokakuuta. TPS pyrkii jatkamaan Jaro-pelissä nähtyä hyvää peli-ilmettä myös ensi kauden sarjapaikan ratkaisevissa Lahti-otteluissa. 

– Voitto on totta kai tavoite niin ensimmäisestä kuin toisestakin pelistä. Pitää ottaa huomioon, että nyt on kyse kahden ottelun yhteislopputuloksesta. Nyt täytyy löytää oikea rytmi sekä ensimmäisessä että toisessa pelissä, jotta saadaan oikea tulos ja saadaan pidettyä se tulos 180 minuutin ajan. Me taistelemme kentällä loppuun asti, emmekä jätä mitään toivomisen varaan, tuumaa TPS-hyökkääjä Jakonen.

– Voin luvata, että pistämme nyt torstaina peliin saman energian, ilmeen ja tahdon, mitä meillä oli Jaro-ottelussa. Oli ilo nähdä, että yleisö lähti Jaro-pelissä niin vahvasti meidän puolellemme. Tiedän, että kaikki tepsiläiset ovat sydämestään toivoneet, että me pärjäisimme ja nousisimme. Toivotan kaikki tervetulleiksi Kupittaalle torstaina, sanoo päävalmentaja Rajamäki.

Lisää Olli Jakosen ja Marko Rajamäen ennakkomietteitä liigakarsintojen avausottelusta TPS TV:n ennakkovideolla.

Lisää uutisia