FC Honka lauantaina LähiTapiola -areenalle – TPS vahvistuu vielä

TPS pelaa lauantaina Suomen Cupissa toisen peräkkäisen kotiottelunsa, kun FC Honka saapuu vieraaksi Turkuun. Ottelu alkaa LähiTapiola -areenalla klo 13.00.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet Suomen Cupissa kolme ottelua ja myös saldot ovat samat;  yksi voitto, tasapeli ja tappio. TPS saalisti HJK-tappion jälkeen avauspisteen  IFK Mariehamnilta ja voitti HIFK:n viime viikon perjantaina Joakim Latosen maalilla 1-0.

Honka puolestaan avasi 1-1-tasapelillä HIFK:ta vastaan. Sen jälkeen espoolaiset hävisivät FC Interille Kupittaalla 1-0 ja vasta kolmas kierros tuotti täyden pistepotin, kun vastassa oli IFK Mariehamn. Tiukille meni sekin, sillä Hongan Borjas Martin viimeisteli joukkueensa voittomaalin vasta lisäajalla.

TPS on tällä hetkellä Suomen Cupin Veikkausliigajoukkueiden A-lohkossa neljäntenä ja siis jatkopaikassa kiinni. IFK Mariehamn ja HIFK ovat kolme pistettä perässä.  

TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen joutui lymyilemään viime perjantaina turvallisen välimatkan päässä joukkueensa vaihtopenkistä, mutta nyt flunssa on voitettu kanta. Pikkaraista tuurannut Joonas Laurikainen piiskasi TPS:n hyvään menoon ja lopulta voittoon asti HIFK:ta vastaan.

– Joukkue noudatti HIFK:ta pelisuunnitelmaa erinomaisesti ja jaksoi painaa hyvin alusta loppuun asti. Honka on taitavan ja pelaavan joukkueen maineessa ja asialle löytyy myös katella. Honka pelaa rohkealla peliryhmityksellä erinomaisesti laitojen kautta, vähän samoin kuin Haka viime vuonna Ykkösessä. Honka oli viime kaudella Veikkausliigassa pronssilla, eikä joukkueen taso ainakaan laskenut ole, Pikkarainen muistuttaa.

– HIFK-voitto oli nousijajoukkueelle tässä vaiheessa iso juttu. Joukkueessa on hyvä fiilis päällä. Totta kai me tähtäämme taas lauantaina voittoon ja tavoitteenamme on jatkoon pääsy alkulohkostamme, hän painottaa perään.

TPS:n pelaajatilanteessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Uutena pelaajana mukaan liittyy perjantaina mitä suurimmalla todennäköisyydellä tuore sopimushyökkääjä, 18 vuotta juuri täyttänyt Kabamba Kalabatama.

Hyökkääjä Eliécer Espinosa on jo toipunut pienestä operaatiostaan harjoittelukuntoon, mutta hänen pitää saada enemmän metrejä alleen ennen kuin on pelikunnossa. Jonni Peräaho jatkaa sairaustuvalla ja Juho Lähde odottelee pääsyä magneettikuvauksiin. Rasmus Holma jättää varmuuden vuoksi Honka-pelin väliin.

– Lauantaina jatketaan siis lähes samoilla pelaajilla kuin viime perjantaina, mutta Rasse lepää lauantaina. Mistään vakavammasta ei ole kysymys. Kalabatama saadaan toivottavasti uutena pelaajana kokoonpanoon mukaan, Pikkarainen vahvistaa.

– Joukkueen rakentaminen on kuitenkin edelleen kesken. Tarvitsemme toisen maalivahdin Jere Koposen rinnalle ainakin heinäkuulle asti. Lisäksi meillä on tällä hetkellä kaksi erittäin mielenkiintoista ja täysin uutta pelaajaa kiikarissa. Toinen on hyökkäyspään pelaaja ja toinen laitapuolustaja. Palaamme tähän, kun minulla on varmempaa kerrottavaa asian suhteen, Pikkarainen lupaa.

Kun puhe etenee Matej Hradeckyn sopimustilanteeseen, kohauttele Pikkarainen arvoituksellisesti olkapäitään.

– Hänen tilanteeseen saadaan varmasti ihan pian ratkaisu. Uskon, että talvilomaviikolla. Ei minulla ole juuri nyt mitään uutta kerrottavaa.


TPS – FC Honka LähiTapiola-areenalla (os. Nummisuutarinkatu 3, 20320 Turku) la 15.2. klo 13.00.

Liput: 5 €, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. TPS:n kausikorttilaiset 2020 pääsevät kaikkiin Suomen Cupin kotiotteluihin ilmaiseksi. Myös TPS:n Kultamerkki- ja Suomen mestarikorteilla, TPS:n lisenssikortilla, Suomen Palloliiton kultakortilla, UEFA:n PRO-korteilla sekä erotuomarikortilla pääsee seuraamaan kaikkia TPS:n kotiotteluita.

LähiTapiola-areenan sisätiloista löytyy TPS:n ylläpitämä kioski, josta saa muun muassa kahvia ja Naantalin Aurinkoisen pullaa. LähiTapiola-areenan ulkopuolelta puolestaan löytyy grilli, jossa on myynnissä TPS-makkaroita.

TPS – FC Honka -ottelua voi seurata myös suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/stream/3556300

Lisää uutisia