Kooste: Eliécer Espinosa tulitti TPS:lle täyden kolmen pinnan potin

TPS palasi Jalkapallon Ykkösessä yhden tappion jälkeen taas takaisin voittojen tielle. TPS päätti sunnuntaina todella haastavan kahdeksan päivän jakson nujertamalla sen päätteeksi FF Jaron Kupittaalla lukemin 3-2. TPS:n voiton todellinen arkkitehti ja sankari oli kolumbialaiskärki Eliécer Espinosa, joka viimeisteli Palloseuran kaikki kolme maalia. TPS nousi voittonsa myötä 16 pisteeseen ja se ajoi sarjataulukon kärjessä olevan FC Hakan ainakin toistaiseksi kiinni. Valkeakoskelaisilla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

TPS sai Jaro-ottelussa todellisen unelma-alun, kun Oskari Jakosen mainiosta esityöstä viimeisellyt Espinosa latasi pallon vieraiden verkkoon ensimmäisen kerran jo ottelun 4. minuutilla. TPS ei saanut nopeasta johtoasemastaan huolimatta mitään draivia päälle, vaan Jaro hivuttautui tasoihin jo ottelun 17. minuutilla. Jaron tasoitusosuman puski maalin edestä Severi Kähkönen. Jaron käytti TPS:n velttoutta seuraavan kerran hyväkseen ottelun 28. minuutilla, kun Jahir Barraza ampui pallon aivan TPS-maalin tolpan juureen.

TPS heräsi taas uudestaan henkiin ottelun toisella jaksolla. Pelissä alkoi taas olla järkeä ja se näkyi tulostaulussa reilun tunnin kohdalla, kun Espinosan tulivoima yllätti Jaron maalilla debytoineen Ville Sepän toistamiseen. Espinosan huikea ilta sai kruunun 73. minuutin kohdalla, kun hän ampui pallon kolmannen kerran Jaron rysään. Jaro yritti sen jälkeen tietysti kaikin voimin tasoitusta, mutta raitapaitojen toisen jakson ryhtiliike piti ottelun loppuun asti. TPS-maalivahti Anton Lepola kauhoi pallon kertaalleen turvaan haamupelastuksellaan alanurkasta.

– Alku oli vähän heikko ja TPS pääsi heti yllättämään. Päästiin hyvin sen jälkeen kuitenkin peliin mukaan, luotiin tilanteita ja luotiin painetta Tepsin päätyyn. Ottelun lopussa toisella jaksolla meidän olisi pitänyt olla vahvempia, TPS:ää kaudella 2017 edustanut Ville Seppä harmitteli.

– Aloitetiin niin kuin sovittiin, saatiin kova intensiteetti päälle ja saatiinkin maali siihen alku. Ei olla saatukaan tällaista alkua tällä kaudella. Ajateltiin, että siitä se lähtee, mutta sitten ei voitetukaan enää kaksinkamppailuja ja kakkospalloja. Sen jälkeen Jaro viimeisteli hyvin. Henkilökohtaisestikaan ei voi olla tyytyväinen, kun päästetään kaksi maalia. Ne maalit vähän lamaannuttikin meitä, mikä on ihan inhimillinen reaktio, TPS-maalivahti Anton Lepola summasi avausjakson.

– Toiselle puoliajalle parannettiin tosi paljon jo asennepuolella ja alettiin tekemään töitä ja juoksemaan. Alettiin voittamaan niitä kaksinkamppailuja ja pystyttiin kääntämään peliä meille ja saamaan palloja vastustajan selustaan linjaan taakse. Espinosalta loistava peli ja oli tärkeää kun tehtiin 3-2, että pystyttiin jatkamaan sitä samaa peliä. Musta oli tosi tärkeää, että ei ruvettu passivoitumaan siinä vaiheessa, Lepola painotti.

– Tepsin avausmaalin jälkeen päästiin paremmin peliin mukaan ja tehtiin kaksi hienoa maalia. Oltiin toisen puoliajan alusta lähtien ihan paniikissa, eikä tehty enää sovittuja asioita. Saatiin muutama paikka ottelun lopussa, mutta ei mitään niin vaarallista. Meillä on ongelmia tällä hetkellä yleisellä tasolla vähän kaikessa, kuten hyökkäyksessä, pallollisessa pelaamisessa ja puolustuksessa, Jaron päävalmentaja Niklas Käcko murehti.

– Ensimmäinen puoliaika ja ensimmäinen hyökkäys pelattiin niin kuin oli tarkoitus. Sitten avausjakson hyökkääminen loppui siihen. Sitten alettiin pallollisessa pelaamisessa tekemään jotain todella erikoisia asioita. Maksettiin siitä sitten kovaa hintaa. Myös puolustuksen kamppailupelaaminen oli todella vaatimatonta. Se on todella mystistä, kun ajatellaan, miten me ollaan puolustettu tähän mennessä, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen häämästeliu ensimmäisen puoliajan kulkua.

– Tauolta tultiin sillä ilmeellä, kun olisi pitänyt mennä koko ajan. Ruvettiin pelaamaan palloja oikeiin paikkoihin. Ei tehty niistä ensimmäisistä mitä oli, mutta onneksi Espinosalla oli sellainen päivä, että hän laittoi niistä paikoista myöhemmin sisään, TPS:n pääavalmentaja kiitteli suojattiaan.

– Kaiken kaikkiaan olen toisen puoliajan tason nostoon äärimmäisen tyytyväinen. Voisi varmaan kirjaimellisesti sanoa, että pelaajat vastasivat huutoon. Se ei ehkä ole valheellinen lausunto tässä kohdassa, Pikkarainen myönsi.

TPS TV:n kooste ottelusta: https://tpstv.fi/kooste-tps-ff-jaro-3-2-02-06-2019/

Alla video Espinosan hattutempusta:

Lisää uutisia