EIF kiri lopussa tasoihin – pelissä nähtiin neljä maalia, mutta vain kaksi maalintekijää

TPS–EIF 2–2 (2–0)

22 min 1–0 Olli Jakonen
28 min 2–0 Olli Jakonen
56 min 2–1 Kevin Moihedja
90+1 min 2–2 Kevin Moihedja

TPS:n kokoonpano: Aati Marttinen (mv), Juri Kinnunen, Rasmus Holma (C) (varoitus), Samba Benga, Joonas Lakkamäki, Demba Savage, Jesper Karlsson (varoitus), Kasper Hämäläinen (78 min Daniel Rantanen), Anthony Annan, Linus Rönnberg (60 min Albijon Muzaci), Olli Jakonen (78 min Simo Roiha).

Pelipaikka: Veritas Stadion, Turku

Erotuomari: Juho Nieminen

Yleisömäärä: 1461

Kooste: https://youtu.be/xhenL0BCJPg

Päävalmentaja Jonatan Johanssonin kommentit:

”Tulos on tietysti pettymys. Pelasimme hyvin tänään. Peli oli täysin hallinnassa 2–0-tilanteessa. Sitten meidän virheemme myötä vastustaja pääsi kaventamaan, mutta vielä sen kavennusmaalin jälkeenkin pelasimme mielestäni hyvin ja loimme maalipaikkoja. Emme kuitenkaan saaneet kolmatta maalia tehtyä, ja vastustaja pääsi tasoittamaan viime hetken erikoistilanteesta, jossa pallo pomppi heille suotuisasti.

Olisimme ansainneet kolme pistettä tänään. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen siihen, miten jätkät liikkuivat kentällä, syöttelivät hyvin ja uskalsivat pelata. Tämä on pienestä kiinni. Olisimme tietysti voineet puolustaa sen tasoitukseen johtaneen erikoistilanteen paremmin ja reagoida siihen kakkospalloon. EIF ei ennen sitä tasoitusta luonut oikeastaan yhtään kunnon maalipaikkaa, toki lopussa heillä oli paikka jopa tehdä voittomaali, kun me haimme vielä riskillä kolmatta maalia.

Olli Jakonen pelasi tänään mainion pelin. Olemme tehneet paljon töitä hänen kanssaan tämän kauden aikana. Ollilla oli isoja loukkaantumisongelmia talvikaudella ja kauden alussa. Nyt hän on pääsemässä siihen vauhtiin, mihin hänellä on edellytykset. ”Opa” on erittäin energinen pelaaja, joka juoksee ja prässää hyvin. Hienoa, että hän sai nyt onnistumisia. Sääli, etteivät Ollin maalit riittäneet tänään voittoon. Totta kai meitä kaikkia harmittaa, että johtoasema vaihtui loppuhetkillä tasatulokseen.”

Hyökkääjä Olli Jakosen kommentit:

”Eihän tämä lopputulos lämmitä, vaikka on toki kiva päästä tekemään maaleja. Voitto on kuitenkin se tärkein. Kentällä ollaan joukkueena ja joukkueena ne maalitkin tehdään. Kun 2–0-johto vaihtuu tasuriin, niin ei siihen tietenkään voi olla tyytyväinen.

Vihreä Tammisaari on itselläni vielä mielessä, siitä on noin yhdeksän kuukautta kun vielä olin Tammisaaressa. Tietynlainen kunnioitus on vanhaa seuraa kohtaan, mutta samalla vanhan seuran kohtaaminen tuo tietynlaista nälkää ja halua näyttää, kuinka on pystynyt nostamaan omaa tasoaan.

Ensimmäisessä maalissa Jesper Karlsson antoi aivan maailmanluokan syötön, josta oli helppo puskea kohti takakulmaa, eikä veskari sitten yltänyt ihan palloon. Kyllähän hieno maali jäi mieleen, mutta ei se sydäntä lämmitä enää näin pelin jälkeen.

Puhuimme ennen peliä, että tänään prässätään vastustajan veskaria loppuun asti. Nyt se tuotti tulosta siinä toisessa malissa. Otin täydet vauhdit siihen ja tein pienen liu’un siihen pallon eteen. Joskus menee tuurillakin sisään, kun tekee vaan töitä.”

Sydän Pelissä: Olli Jakonen

Hyökkääjä Olli Jakonen pelasi fantastisen ottelun vanhaa seuraansa vastaan. Jakonen oli energinen ja mies suorastaan uhkui maalintekohaluja. Opan kova työ palkittiin tänään kahdella maalilla, ja nämä onnistumiset varmasti kantavat hedelmää vielä loppukauden tärkeissä peleissä.

Seuraava ottelu: KPV – TPS, to 25.8. klo 18.30, Kokkolan keskuskenttä.

Seuraava kotiottelu: TPS – Gnistan, la 3.9. klo 16.00, Veritas Stadion.

Lisää uutisia