EIF-ennakko: Muzaci palaa – Hernandez myös pelikunnossa

TPS matkustaa seuraavaksi Jalkapallon Ykkösessä EIF:n vieraaksi Tammisaareen. EIF – TPS alkaa Tammisaaren keskuskentällä lauantaina 24.8. klo 17.00.

TPS on voittanut viimeisestä viidestä pelistään kolme ja pelannut kerran tasan sekä hävinnyt. Ainoa tasapeli tuli viime maanantaina melko heikolla esityksellä, kun MYPA nousi Kupittaalla kahden maalin tappioasemasta 2-2-tasapeliin.

– Puolustaminen oli koko ottelun ajan heikkoa. MYPA:lla oli valtava määrä paikkoja, eikä mikään muu joukkue ole saanut vastaavaa määrää paikkoja meitä vastaan. Puolustuspeli epäonnistui siis totaalisesti ja peli olisi voinut päättyä miten tahansa, Pikkarainen manasi maanantain ottelun jälkeen.

– Kyllähän pojat aika nöyränä katseli ottelua. Kyllä jokainen hahmotti, mikä siinä meni pieleen. Puolustettiin aivan liian passiivisesti ja löysästi, mutta hyökkäyspelissä oli paljon hyvääkin. Kyllä kaikki ymmärtävät, mitä seuraavaksi pitää tehdä, Pikkarainen vakuuttaa.

EIF:n meno on ollut varsin ailahtelevaa, kuten koko kausi. Viiden matsin kuntopuntarin saldo on: 2-0-3. Mehuikkaimmat hetket viime kierroksilta ovat olleet 2-1-vierasvoitto Oulusta sekä hieno 5-1-kotivoitto MuSa:sta. EIF kuuluu sarjan kuudennella sijallaan tukevasti Ykkösen keskikastiin. Tammisaarelaisilla ei ole pelkoa putoamisesta, mutta toistaalta myöskään nousukamppailuihin ei ole enää mitään asiaa.

TPS ja EIF ovat tällä kaudella pelanneet jo kerran niin Tammisaaressa kuin Turussakin. Tammisaaren kamppailu päättyi vappuviikolla 1-1-tasapeliin, mutta TPS pelasi siinä ottelussa yli 75 minuuttia vajaalla. TPS teki sitten Veritas Stadionilla EIF:stä selvää jälkeä 4-0-murskaluvuin kesäkuun lopussa.

TPS saa lauantaina uusia miehiä kokoonpanoonsa. Tatu Varmasen ja Joakim Latosen pelikiellot on nyt kärsitty. Lisäksi Albijon Muzaci on täysin toipunut flunssastaan. Myös joukkueen luottotoppari Aldayr Hernandez on täysin pelikunnossa, vaikka hän joutui jättämään kentän MYPA-ottelussa.

– Kokoonpanoon ja avaukseen tulee muutoksia, se on varma asia. Albi tulee takaisin kuumeilun jälkeen ja Varmanen ja Latonen on taas käytettävissä. Siinä on tavallaan kokonaan kolme uutta pelaajaa mukaan. Aldayr on treenannut ihan normaalisti, mikä on tärkeä asia meille. On jopa brutaalia, että jokunen pelimies jää kokonaan ulos kokoonpanosta. Mutta ammattimaisessa jalkapallossa kilpailutilanteen pitääkin olla näin, Pikkarainen painottaa.

Elisa Viihde esittää kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut kaudella 2019. Kaikki Ykkösen 135 ottelua esitetään netissä selostettuina hintaan 9,90 € / kk.

Pääset katsomaan myös EIF – TPS -ottelua osoitteessa: https://elisaviihde.fi/sport/2019-8-24-EIF-TPS/c77ba118-b85f-454c-bc40-cc128062dd27

Lisää uutisia