Ei pisteitä Oulusta – ONS-TPS 4-1

TPS lähti Oulusta ilman pisteitä, kun ONS nappasi täyden pistepotin 4-1 lukemilla. Vaikka lukemat ovatkin melko selkeät, jättää lauantain kärkikamppailu paljon keskustelun aihetta kahvipöytiin.

TPS aloitti ottelun terävästi ja pallo pysyi tiukasti kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Vajaan kymmenen minuutin kohdalla ONS pääsi ensimmäiseen hyökkäykseen ja hankki itselleen kulman. Pallo pomppi mustavalkoisten maalin edessä ja lopulta se painui Meri Hämäläisen sormia hipoen maalin perukoille.

Mustavalkoiset eivät maalista lamaantuneet, vaan peli painettiin nopeasti takaisin oululaisten päätyyn. Paine koki kuitenkin kolauksen reilun 20 minuutin kohdalla, kun ONS pääsi nopean vapaapotkun jälkeen hyökkäykseen ja poikkisyötön jälkeen pallo päätyi toista kertaa maaliverkkoihin.

Palloseuralla oli hyvä paikka kaventaa, kun Viivi Spets pääsi puskemaan Saija Östlundin vapaapotkusta, mutta pallo leijaili niukasti maalin yli. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin ONS pääsi puhkomaan mustavalkoisten puolustuksen ja Jutta Angeria iski taukolukemat 3-0.

Näytti jo siltä, että TPS sai toiselle puolikkaalle täydellisen alun, kun pallo päätyi kulman jälkitilanteesta oululaisten maaliverkkoihin. Mustavalkoisten juhlat jäivät kuitenkin lyhyiksi, sillä tuomaristo näki, että maalilta noussutta Eskolaa oli rikottu tilanteesta.

Vajaan 70 minuutin kohdalla ONS pääsi iskemään pallon mustavalkoisten maaliin neljännen kerran. Tilanne herätti kuitenkin runsaasti protestointia, sillä maalivahti Hämäläistä oli rikottu tilanteessa. Tällä kertaa tuomaristo ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa rikettä, vaan taululle merkittiin 4-0 lukemat.

Vain viisi minuuttia myöhemmin pallo oli jälleen maaliverkoissa, kun mustavalkoisissa debytoinut Taru Kalliovaara iski pallon suoraan kulmasta oululaisten maaliin. Tälläkin kertaa juhlat jäivät kuitenkin lyhyiksi, sillä tuomaristo näki jälleen, että maalivahtia oli rikottu tilanteessa. Vain muutama minuutti tästä ja Netta Laasio pääsi iskemään pallon jälleen oululaisten maaliin. Tällä kertaa maalin hylkäämiselle ei syytä löytynyt, vaan taululle 4-1 lukemat.

TPS taisteli loppuun asti, mutta lisämaaleja ei enää nähty ja pisteet jäivät Ouluun. Vaikka päävalmentaja Akusti Salonen myöntää ottelusta jääneen jossiteltavaa, ei hän takerru siihen kiinni.

– Kyllähän tänään jäi muutama tilanne mietityttämään todella paljon. Asiaa vaikeuttaa se, että vaikka tilanteet olivat muuten samanlaisia, oli niiden lopputulokset täysin päinvastaiset. Mikään ei muuta sitä faktaa, että hävisimme tämän pelin, mutta se olisi helpompaa hyväksyä ilman tuomariston kolmea isompaa virhettä.

Vaikka maalivahdin estämiset herättävät varmasti eniten keskustelua, löytyi ottelun ratkaisevat elementit jo avauspuolikkaalla, jonka aikana ONS siirtyi kolmen maalin karkumatkalle.

– Tehtiin kolme isompaa virhettä ja vastustaja rankaisi todella tehokkaasti. Emme puolustaneet joukkueena tarpeeksi huolellisesti, vaan jokaista maalia edelsi se, että jätettiin ylempänä yksi asia tekemättä ja se lähti kertaantumaan jolloin ollaankin kohta pulassa omassa päässä. Täytyy olla valmis tekemään työt täydellä teholla, jos meinataan pisteitä napata. 

Taru Kalliovaara siirtyi loppukauden kattavalla sopimuksella HPS:ta mustavalkoiseen paitaan. Kalliovaaran peliaika oli jäänyt pieneksi ja kun Turusta tuli vielä opiskelupaikka, päätti hän keskustella valmennuksen kanssa siirrosta. Valmennus ymmärsi tilanteen ja pian Kalliovaara olikin mukana mustavalkoisten harjoituksissa.

– Ajattelin, että kun kerran elämä siirtyy Turkuun, olisi hyvä lähteä heti hakemaan omaa paikkaa kentällä. Otin yhteyttä Tepsiin ja pienten keskustelujen jälkeen päädyin harjoituksiin. En tuntenut joukkuetta tai valmennusta ennakkoon, mutta heti ensimmäisistä treeneistä huomasin, että meininki on todella ammattimaista, joten sopimusta ei tarvinnut miettiä pitkään.

Kalliovaara aloitti päivän ottelussa penkin puolelta, mutta pääsi kentälle reilut 20 minuuttia ennen loppua. Lopputulos lannistaa tietysti tunnelmia, mutta henkilökohtaisella tasolla Kalliovaara löysi myös hyvää.

– Olisihan peli voinut paremminkin mennä, mutta kyllä kentälle myös hyviä suorituksia jäi. Pääsin myös antamaan kulmapotkuja pienen tauon jälkeen ja kertaalleen upotin pallon suoraan maaliinkin, mutta se mentiin sitten hylkäämään. Uskon, että otteet lähtevät paranemaan, kunhan pääsen paremmin joukkueen sisälle.

Vaikka debyytti mustavalkoisissa päättyi tappioon, ei ottelu varmasti unohdu nopeasti. Kalliovaara kuitenkin pyrkii siirtämään katseet mahdollisimman nopeasti kohti tulevia otteluista ja loppukautta.

– Aina voi jossitella, mutta fakta on se, että tänään ei päästy parhaalle mahdolliselle tasolle ja hävittiin peli. Tämä täytyy vain kääntää voimavaraksi tulevaa varten. Toivotaan, että pääsisin itse pelaamaan mahdollisimman paljon ja pystyisin auttamaan joukkuetta kohti voittoja pallollisilla taidoillani. 

Lisää uutisia