Edes ylivoima ei auttanut – Mettälän vuoro kurittaa ex-seuraansa

TPS hävisi kauden ensimmäisen kotiottelunsa Tampereen Ilvekselle lukemin 0-1. TPS pelasi ottelusta peräti kolme neljäsosaa ylivoimalla, mutta se ei auttanut edes tasapeliin. TPS:n kahden ensimmäisen ottelun kohtaloksi ovat koituneet seuran entiset omat pelaajat. Ensin Matej Hradecky ratkaisi maalillaan avauskierroksella pisteet SJK:lle ja tiistai-illan ratkaisijaksi nousi Ilari Mettälä, joka ratkaisi maalillaan TPS:n liiganousun kauden 2017 päätteeksi.

TPS ja Ilves tahkosivat ottelun alun varsin tasaisesti, eikä kumpikaan joukkue päässyt kunnolla paikoille. Ilves-puolustaja Tatu Miettunen sai vähän kuin yllättäen toisen keltaisen korttinsa jo ottelun 25. minuutilla. TPS:llä oli sen jälkeen paraatiovi auki kohti voittoa. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan Ilves oli siirtyä johtoon jo ensimmäisen puoliajan lopulla.

– Kenttä ei ollut mitään samettia. vaan se oli liian pitkä ja kuiva, en tiedä miksi. Se vaikeutti molempien joukkueiden pelaamista. Meidän esitys oli alkuun jo senkin takia mitä oli ja oltiin lapasia kaksinkamppailussa. Tavallaan kerjättiin verta nenästämme. Sitten tuli se ulosajo ja pelaajat taas puolustivat taas hyvin omaa boksia, Ilves-luotsi Jarkko Wiss summasi.

Ilari Mettälä tuli toisella puoliajalla vaihdosta kentälle ja ratkaisi ottelun heti ensimmäisellä kosketuksellaan 68. minuutilla. Mettälä ei ollut kentällä edes minuuttia, kun hän näytti jälleen maalintekovainuaan ja ohjasi pallon verkkoon suoraan syötöstä aivan TPS-maalin edestä.

TPS jauhoi välillä palloa, mutta ei päässyt missään vaiheessa edes kunnon paikoille. Albijon Muzacin viritys vähän kauempaa taisi jäädä TPS::n koko ottelun parhaimmaksi yritykseksi. TPS viljeli pitkää palloa ja Ilveksen toppari Diogo Tomas voitti järjestäen kaikki pääpallot. TPS ei yksinkertaisesti löytänyt keinoja murtaa Ilveksen vahvaa puolustuspelaamista – edes ylivoimalla.

TPS:lle kirjattiin ottelussa jotain positiivistakin, eli uusi Veikkausliigapelaaja, kun Niklas Pyyhtiä tuli kentälle ottelun loppupuolella. Koko TPS-leirille jäi todella paljon mietittävää Ilves-ottelun jäljiltä. Miten peli pystyi muuttumaan jopa huonommaksi yhden miehen ylivoimalla. Maalivahti Jere Koponen ja toppari Aldayr Hernández taisivat selviytyä urakasta kaikkein puhtaimmin paperein.

– Toisella puoliajalla pelaajat juoksivat ja olivat sitoutuneita rooleihinsa. Oltaisiin voitu tehdä jopa toinenkin maali siihen vielä. Fofana kärjessä on saanut paljon kritiikkiä, en tiedä miksi, piti toisella jaksolla kahta topparia rintataskussaan ja pelasi meille kalliitta sekunteja. Ei ollut niin nättiä, mutta kolme pistettä tuli, Wiss kuitenkin muistutti.

– Toinen puoliaika oli meiltä pallollisena luvattoman heikko. En pysty sanomaan mitään positiivista muuta kuin nuoren Niklas Pyyhtiän liigadebyytti ja hänen ryhdikäs sisääntulonsa. Hän pyysi palloa ja laittoi sitä liikkeelle. Joukkueen tekninen suorittaminen oli todella huonolla tasolla ja kun löimme palloa vaan Diogo Tomasin päähän, niin se on vaan omaa hölmöyttä, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen myönsi.

– Me ollaan pelattu nyt viisi peräkkäistä ottelua Veikkausliigajoukkueita vastaan ja aina tulos on ollut 1-0 ja tämä oli ehdottomasti niistä heikoin. Ei pelkästään siksi. että pelattiin ylivoimalla. Ilves näytti siltä, kun heillä olisi ollut yksi pelaaja enemmän. En ymmärrä, miten se voi olla mahdollista. Paljon on töitä jäljellä ja niitä mennään nyt tästä jatkamaan, Pikkarainen lupasi.

Ottelukooste TPS jalkapallon YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=vYAoUazIPWw

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

Lisää uutisia