Doan Mirel jatkaa TPS juniorijalkapallon Fortum Tutor –valmentajana

Valmentaja Doan Mirel jatkaa TPS juniorijalkapallon Fortum Tutor –valmentajana myös vuonna 2016. Valinta merkitsee kahta tärkeää asiaa. Ensinnäkin TPS juniorijalkapallo jatkaa Fortum Tutor –ohjelman seurana ja lisäksi Doan Mirel, joka on toiminut F7-E10 -ikäluokkien vastuuvalmentaja jo usean vuoden ajan, on onnistunut erinomaisesti tehtävässään vuonna 2015. TPS juniorijalkapallo saa ohjelmalta taloudellista tukea, jotta Mirel pystyy jatkamaan ansiokasta työtään.

Valtakunnallisen Fortum Tutor –ohjelman tarkoituksena on kehittää nuorten jalkapallon harrastajien valmennusta. Ohjelma on tavoittanut jo tuhansia perheitä ja kymmeniä tuhansia lapsia ympäri Suomen. Tavoitteena on yksinkertaisesti tuoda peli-iloa lapsille sekä lisää harrastajia jalkapallon pariin.

Suomen Palloliitto valitsee vuosittain noin 100 tutoria, jotka toimivat jalkapallovalmentajien ja –ohjaajien apuna. Toiminnan aikana tutorien määrä on yli kaksinkertaistunut. Vanhemmat toimivat usein pienten lasten valmentajina oman työnsä ohella. Fortum Tutor –ohjelman avulla valmentaja saa apua ja tukea käytännön harjoitus- ja pelitilanteissa. Tutor-ohjelman avulla halutaan taata kaikille jalkapalloa harrastaville lapsille innostava harrastusympäristö ja osaava valmentaja. Kohderyhmänä ovat alle 12-vuotiaiden lasten valmentajat, erityisesti 5-8-vuotiaiden valmentajat.

– Junioritoiminnan tulee olla laadultaan sellaista, että lapsilla roihuaa pelaamisen kipinä, Fortum Tutor –ohjelman kummi, entinen huippuvalmentaja Jyrki Heliskoski, kiteyttää.

Kaikilta Fortum Tutor –ohjelmassa mukana olevilta seuroilta edellytetään Suomen Palloliiton standardien mukaisen laatujärjestelmän toista tasoa ensi huhtikuuhun mennessä. TPS juniorijalkapallon osalta tätä ongelmaa ei ole, sillä seura läpäisi juuri laatujärjestelelmän 4:nnen tason.

– Doan Mirel on tehnyt erinomaista työtä lasten parissa, joten hänen valintansa toiselle Fortum Tutor –kaudelle oli itsestään selvä asia. Nousimme vasta toisena juniorijalkapalloseurana Suomen Palloliiton laatujärjestelmän 4:nnelle tasolle. Se on erittäin iso tunnustus meille ja kertoo lahjomatta siitä, millä tasolla tässä seurassa tehdään töitä eri sektoreilla, TPS juniorijalkapallon toiminnanjohtaja Kari Uronen kiittelee.

Lisää uutisia