Akatemia: Miesten Kolmonen käynnistyy sunnuntaina kotiottelulla KaaPoa vastaan

Miesten Kolmonen käynnistyy tulevana sunnuntaina, kun TPS Akatemia kohtaa kotiottelussaan Kaarinan Pojat. Ottelu potkaistaan käyntiin Urheilupuiston Yläkentällä kello 12.45.

TPS Akatemian päävalmentajana kaudella 2023 toimii John Allen. Harjoituskaudella TPS Akatemia on pelannut kuusi treenipeliä, pääasiassa muita miesten Kolmosen joukkueita vastaan.

– Olemme kohdanneet harjoituskauden peleissä Kolmosen joukkueista VG-62:n, Peimari Unitedin, PaiHan ja KaaPon. Lisäksi olemme pelanneet harjoitusottelut Kakkosessa pelaavaa Jazzia ja Nelosessa pelaavaa SalPan kakkosjoukkuetta vastaan. Harjoituskauden aikana olemme päässeet näkemään pelikentällä monta eri pelaajaa, mikä on tarjonnut minulle valmentajana hyvin informaatiota, summaa Allen.

Moni viime kaudella TPS Akatemiassa Kolmosta pelannut pelaaja on kuluvan talven harjoituspeleissä ja cup-peleissä saanut ensimmäiset minuuttinsa TPS:n miesten edustusjoukkueessa.

– Se on erinomainen juttu, että nuoret pelaajat pääsevät treenaamaan ja pelaamaan myös edustusjoukkueympäristössä. Se palvelee sekä pelaajia yksilöinä että TPS:ää seurana. Jokainen pelaaja kulkee omanlaista polkuaan. Joku on valmis hyppäämään aikuisten peleihin jo 16-vuotiaana, joku toinen taas muutaman vuoden myöhemmin, Allen toteaa.

TPS:n reservijoukkue pelasi vielä viime kaudella nimellä TPS U23, mutta tälle vuodelle joukkueen nimi vaihdettiin TPS Akatemiaksi. Reservijoukkueympäristöä on TPS Jalkapallossa kehitetty askel kerrallaan niin, että se aikanaan yhdistyisi GANT-akatemiana tunnettuun TPS:n talenttiakatemiaan. TPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajana ja GANT-akatemian akatemiajohtajana toimiva Mika Laurikainen näkee, että seura on nuorten pelaajien kehityksen osalta matkalla hyvään suuntaan. 

– Meillä on nyt saatu rakennettua tosi hyvä linkki edustusjoukkueen, TPS Akatemian ja seuran vanhimpien juniorijoukkueiden ympärille. Meillä on koko ajan tarkka tieto siitä, miten kunkin nuoren pelaajan kehityskulku etenee ja voimme siten hyvin arvioida, millä sarjatasolla pelaaminen tukee pelaajan kehitystä parhaiten juuri tässä vaiheessa uraa.

– Akatemiajoukkueen kehittäminen jatkuu edelleen, mutta se kulkee käsi kädessä edustusjoukkueen kanssa. Kun edustusjoukkue saadaan nostettua Veikkausliigaan, on silloin myös akatemiajoukkueen nostaminen sarjaporrasta ylemmäs helpompaa, Laurikainen taustoittaa.

TPS Akatemia pelaa miesten Kolmosen läntisen alueen A-lohkossa, jossa pelaa yhteensä 12 joukkuetta. Lohkon muut joukkueet TPS Akatemian lisäksi ovat Åbo IFK, Wilpas, VG-62, TPK, Peimari United, PaiHa, MuSa, Maskun Palloseura, KaaPo, FC Inter 2 sekä FC Åland. Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan, jonka päätteeksi voittaja nousee suoraan ylemmälle sarjatasolle. Sarjassa sijoille 11 ja 12 sijoittuneet putoavat alemmalle sarjatasolle.

Viime kaudella TPS Akatemia sijoittui lohkon vitossijalle. Uusi kausi starttaa sunnuntaina 16. huhtikuuta, ja avausottelun vastus on mielenkiintoinen, vielä viime kaudella Kakkosta pelannut Kaarinan Pojat.

– Mielestäni meillä on hyvä joukkue Kolmoseen. Meillä on paljon nuoria pelaajia, mutta myös muutama kokeneempi peluri. KaaPon olemme jo kohdanneet harjoitusottelussa, jonka voitimme 2–0, joten lähtökohdat avauspeliin ovat hyvät. Koko kauden mittakaavassa sanoisin, että näin ennakkoon kovimpia kilpakumppaneita tulevat varmastikin olemaan FC Inter 2 ja Peimari United, ennakoi Allen.

TPS Akatemia – KaaPo, su 16.4. klo 12.45 Urheilupuiston Yläkenttä, Turku.

Liput: 5 €. Lipunmyynti paikan päällä puoli tuntia ennen ottelun alkua. TPS:n kausikortilla ilmainen sisäänpääsy.

TPS Akatemian joukkue kaudella 2023

Maalivahdit: Lauri Järvinen, Alex Terävä, Elias Nieminen.

Kenttäpelaajat: Erik Holopainen, Antti Talvitie, Rody Abdallah, Antti Lunden, Niklas Harittu, Eraldo Karelius, Lucas Rapattoni, Sina Mostafazahed, Raid Amiri, Andre Zaya, Bertan Bushi, Kalle Rauhaniemi, Albinot Rexhepi, Otto Näsi, Eero Uusitalo, Aapo Boström, Otto Ohvo, Onni Helén.

Valmennus:
John Allen (TPS Akatemian päävalmentaja)
Mikko Känkänen (maalivahtivalmentaja)
Nico Pesu (maalivahtivalmentaja)
Michael Oliphant (fysiikkavalmentaja / GANT)

Fysioterapeutti:
Mikko Paananen

Huoltajat:
Esa Johansson, Ari Peltonen

Joukkueenjohtaja:
Petteri Niukko

TPS Akatemian ottelut kaudella 2023

Su 16.4. klo 12.45 TPS Akatemia – KaaPo, Yläkenttä

Pe 21.4. klo 19.00 PaiHa – TPS Akatemia

Pe 28.4. klo 19.15 Wilpas – TPS Akatemia

To 4.5. klo 18.15 TPS Akatemia – TPK, Yläkenttä

Ke 10.5. klo 19.00 MuSa – TPS Akatemia

To 18.5. klo 19.30 TPS Akatemia – VG-62, Yläkenttä

Su 28.5. klo 16.00 Peimari UTD – TPS Akatemia

To 1.6. klo 18.00 TPS Akatemia – FC Inter 2, Impivaara N

Pe 9.6. klo 19.1. ÅIFK – TPS Akatemia

La 17.6. klo 18.00 TPS Akatemia – FC Åland, Impivaara N

Pe 30.6. klo 18.30 Masku – TPS Akatemia

Ke 26.7. klo 18.30 KaaPo – TPS Akatemia

Ke 2.8. klo 18.30 TPS Akatemia – PaiHa, Yläkenttä

Pe 11.8. klo 18.00 TPS Akatemia – Wilpas, Impivaara N

Ti 15.8. klo 19.30 TPK – TPS Akatemia

Pe 25.8. klo 19.30 TPS Akatemia – MuSa, Yläkenttä

Pe 1.9. klo 18.30 VG-62 – TPS Akatemia

Ke 6.9. klo 18.30 TPS Akatemia – Peimari UTD, Yläkenttä

To 14.9. klo 19.00 FC Inter 2 – TPS Akatemia

Pe 22.9. klo 19.30 TPS Akatemia – ÅIFK, Yläkenttä

La 30.9. klo 16.00 FC Åland – TPS Akatemia

La 7.10. klo 16.00 TPS Akatemia – Masku, Kupittaa 5


Voit ladata TPS Akatemian ottelut omaan kalenteriisi tästä linkistä.

Lisää uutisia