AC Kajaani -ennakko: ”Pitää asennoitua tähän äärimmäisen tarkasti”

TPS jalkapallolla on historiallinen juhlapäivä perjantaina, kun seura julkistaa uuden kunniagalleriansa ensimmäiset 12 jäsentä. TPS:ssä on esiintynyt lähes satavuotisen historian aikana lukematon määrä erilaisia hienoja persoonia, joista on nyt siis valittu ensimmäinen tähtitusina. TPS tulee kasvattamaan oman kunniagalleriansa jäsenistöä tästä eteenpäin säännöllisesti vuosittain, mikä on erittäin hieno asia.

Perjantaina pelataan kaiken juhlahumun keskellä kuitenkin myös Jalkapallon Ykköstä. Tepsin juhlavastustaja ei ole ehkä se kaikkein perinteisin, mutta se on sitäkin arvaamattomampi. AC Kajaani on uinut Ykkösessä hiljalleen pahimmasta putoamisvaarasta kohti keskikastia. Kainuulaisten takana on sarjataulukossa tällä hetkellä jo kolme joukkuetta ja yksi niistä on AC Oulu.

TPS on pystynyt voittamaan AC Kajaanin tällä kaudella kaksi kertaa. Molemmat voitot ovat tulleet kuitenkin vaikeimman kautta. TPS voitti kauden ensimmäisen kotimatsinsa niukasti Sami Rähmösen rankkarimaalilla. TPS voitti myös Kajaanissa 1-0 ja silloin voitto-osuman viimeisteli Eliécer Espinosa. Kaikki muistavat myös vierasottelun loppuhetkiltä Miikka Mujusen paraatipelastuksen, jonka ansiosta pistesaldo pystyi lopulta maksimissa.

TPS on painanut Ykkösessä koko keski- ja loppukesän erittäin kovalla pistetahdilla. TPS:n saldo viimeiseltä yhdeltätoista kierrokselta on paljon puhuva 8 – 2 – 1. Samalla sarjakolmonen FF Jaro on jäänyt taas yhdeksän pisteen päähän. Jos TPS pystyy pitämään Kajaanin kolmannen kerran kurissa, venyy piste-ero vähintään pariksi päiväksi 12.een pinnaan. Sen jälkeen paineet siirtyvätkin jo Pietarsaaren suuntaan.

Päävalmentaja Tommi Pikkarainen myöntää, että AC Kajaanin edesottamuksista on varsin haastavaa ottaa ennakkoon selkoa. Syynä on ihan se, että joukkue on elänyt pelaajiston suhteen tämänkin kauden aikana todella paljon. TPS on saanut valmistautua viimeisiin otteluihinsa lähes parhaalla mahdollisella miehistöllä. Lähinnä joukkuetta ovat rasittaneet pelikiellot. TPS on tälläkin hetkellä pääpiirteittäin terve porukka, mutta muutamilla kokeneimmilla pelaajilla on ollut pientä vaivaa päällä. Varmoja poissaolijoita Pikkarainen ei lähtenyt kuitenkin nimeämään, vaan uskoo, että pääsee valitsemaan perjantain kokoonpanon käytännössä täydestä viuhkasta.

Pikkaraisen haastattelu TPS TV:ssä: https://tpstv.fi/ac-kajaani-ennakko-pitaa-asennoitua-tahan-aarimmaisen-tarkasti/

TPS – AC Kajaani alkaa Kupittaan Veritas Stadionilla klo 18.30. Juhlallisuudet käynnistyvät klo 18.15.

Liput ennakkoon Veritas Stadionin pääkatsomoon: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-ac-kajaani-lippuja/251375

Elisa Viihde esittää kaikki Jalkapallon Ykkösen ottelut kaudella 2019. Kaikki Ykkösen 135 ottelua esitetään netissä selostettuina hintaan 9,90 € / kk.

Pääset katsomaan myös TPS – AC Kajaani -ottelua osoitteessa: https://elisaviihde.fi/sport/2019-9-6-TPS-ACK/c46ed5f5-d639-4725-a977-17af94351c9f

Tervetuloa!

Lisää uutisia