Valkeakoskella kuuma ja tasainen taistelu – TPS taipui lopulta

Valkeakosken Tehtaan kentällä pelattiin tänään suurten panosten ottelu FC Hakan ja TPS:n välillä. Haka voitti Palloseuran syyskuun alussa Kupittaalla ja se toisti saman tempun perjantai-iltana kotonaan lukemin 2-1. Haka oli todella tehokas, vaikka kentällä mentiin pääasiassa TPS:n tahtiin. Ottelu oli myös varsin kuuma, vaikka kortteja ei nähty montakaan. Puhumattakaan ulosajoista.

– Tämä oli sellainen tasainen vääntö, jossa Haka oli kliinisempi ja käytti ne paikkansa. Tämä oli tietysti todella tärkeä matsi ja totta kai harmittaa todella paljon. Siihen tahtiin tässä kuitenkin mennään, että ei tätä kauan ehdi murehtia. Nyt pian palauttelemaan ja otetaan maanantaina sitten ne kolme pinnaa, TPS:n tasoituksen puskenut Rasmus Holma puhalteli pelin jälkeen.

Kylmä fakta on, että Haka otti nyt kuuden pisteen karkumatkan TPS:ään ja karsintaviivaan. TPS:llä on kuitenkin edelleen yksi peli vähemmän pelattuna ja se kohtaa maanantaina RoPS:n Kupittaalla. RoPS on TPS:ää puolestaan seitsemän pistettä jäljessä.

Valkeakoskella aloitettiin juhlallisuuksilla, kun Veikkausliigan kaikkien aikojen maalitykki Valeri Popovitsh aateloitiin suomalaisen jalkapallon Hall of Fameen. Myös TPS onnittelee Vallua tästä ansaitusta kunnianosoituksesta!

Kun itse ottelu saatiin sitten käyntiin, oli TPS alkuun hieman pinteessä. Aktiivisempi Haka painoi palloa TPS-päätyyn ja reilun kymmenen minuutin kohdalla se sai kulman. Valeri Popovitshin Anton-poika antoi kulman ja Haka-toppari Luiyi de Lucas puski pallon vastustamattomasti TPS-verkkoon 11. minuutin kohdalla.

Pelin painopiste alkoi pikkuhiljaa kääntymään kuitenkin kohti Hakan maalia ottelun avausmaalin jälkeen. TPS sai rakennettua ensimmäisen hyökkäyksensä Santeri Haaralan kautta oikeaan laitaan, mutta Sami Rähmösen keskitys painui Haka-vahti Jakob Tånnanderin haltuun.

Seuraavat tilanteet syntyivät Jean Carlos de Briton kautta. Hän kikkaili vasemmassa kulmassa ja lähetti pallon keskelle. Mika Ääritalo jysäytti vastapalloon, mutta peliväline nousi liian korkealle. Heti perään Jean antoi vaparin, mutta Joakim Latonen tykitti omien pelaajien kautta päädystä yli.

Ensimmäisen puoliajan lopussa Haarala pääsi livahtamaan keskeltä karkuun ja kohti Hakan maalia, mutta isäntien keskikenttäpelaaja Medo veti häneltä tylysti jalat alta. Medolla oli jo keltainen kortti, mutta hän sai jostain käsittämättömästä syystä armon. Haaralan kaataminen oli päivän selvä varoituksen paikka ja Medon olisi pitänyt lentää ulos.

Toisen puoliajan alussa TPS sai kulman. Sami Rähmösen antama pallo ajautui loppujen lopuksi vasempaan laitaan Masahudu Alhassanille. Hän keskitti pallon maalin eteen, josta kimmahti Haaralalle. Haaralan laukaus epäonnistui, mutta pallo ajautui Olawale Tehelle, joka ei saanut viriteltyä kunnolla ja löysähkö veto löysi tiensä Tånnanderin syliin.

TPS painoi ja painoi ja Tånnander otti Haka-maalissa iso roolia venyen kaksi kertaa loistotorjuntaan. TPS:n sitkeys palkittiin sitten 64. minuutin kohdalla. Alhassan pisti pallon vauhdilla alhaalta Jeanille, joka lähetti loistavan keskityksen luukulle ja suoraan Rasmus Holman päähän. TPS sai todella ansaitun tasoituksen!

Tasoituksen jälkeen mentiin lujaa suuntaan ja toiseen, kunnes Haka sai paikkansa 79. minuutin kohdalla. Jami Kyöstilä sai pallon oikeassa kulmassa ja syötti pelivälineen suoraan Salomo Ojalalle, joka ampui pallon TPS-maalin etukulmasta sisään. TPS yritti koko ottelun lopun vimmatusti tasoitusta, mutta rahkeet eivät vaan siihen enää riittäneet.

– Olihan se viihdyttävä matsi varmaan ja mentiin lujaa päästä päähän. Maalit nämä pelit kuitenkin ratkaisevat. Jos ei pystytä treenaamaan yhdessä kahteen viikkoon, niin näkyyhän se jossain. Ei senkään taakse voi kuitenkaan mennä. Oltiin kuitenkin fyysisesti ihan valmiita ja meillä oli enemmän maalipaikkoja, jos nyt lukumääriä katsotaan, Holma vielä manasi.

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.