Turun derby päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen tasapeliin

Tämän kauden ensimmäisessä Turun derbyssä päädyttiin värikkään ja viihdyttävän kamppailun jälkeen 2-2-tasapeliin. TPS-kärki Jonatan Johansson tahditti Palloseuran avausjaksolla jo kahden maalin karkumatkalle, mutta FC Inter rynnisti sisukkaasti tasoihin.

Kotijoukkue TPS:lle nämä karkelot alkoivat suotuisasti, kun joukkue sai jo seitsemännen minuutin kohdalla rangaistuspotkun. Babatunde Wusu pelattiin loistavasti rankkarialueen sisälle ja Interin maalivahti David Monsalve syöksyi nigerialaispiikin jalkoihin kohtalokkain seurauksin. Erotuomari Jouni Hyytiä oli valveilla ja osoitti palloa välittömästi pilkulle. Myös viimeisessä VPS-ottelussa pilkulta onnistunut Johannsson niittasi pallon eleettömästi Interin verkkoon.

TPS sai johto-osumansa jälkeen lisää virtaa ja hallitsi kenttätapahtumia. Hieman lukossa tähän asti ollut hyökkäyspeli toimi ja varsinkin Mikko Manninen oli liekeissä. Johansson toimitti jo toistamiseen pallon pömpeliin upealla ohjauksellaan, mutta osuma liputettiin paitsiona.

Parin kympin kohdalla Inter-kippari Henri Lehtonen tarjoili palloa Kennedylle takatolpalle, mutta Jukka Lehtovaara esitteli jonglöörin taitojaan.

TPS iski tuloksellisesti toistamiseen ottelun 36. minuutilla. Palloseuran hyökkäyspeliä hienosti ohjastanut Manninen kurvasi Inter-pakkien ohi ja antoi loistavan passin takaviistoon. Johansson ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon pomminvarmasti ohi Monsalven. 2-0!

41. minuutin kohdalla jakson loppupuolella ryhdistäynyt Inter iski ja lujaa takaisin. Guillano Grot taisteli liukutaklauksellaan pallon Ari Nymanille, joka tinttasi 18 metristä maalin oikeaan kulmaan.

Inter sai jakson lopussa vielä myllyä TPS:n maalille ja pelasi Lehtovaaran ulos luukultaan, mutta pelastavaksi enekeliksi nousi Jallu Heinikangas ja hänen kalju päänsä..

Toisen jakson alussa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa maalintekoon. Ensin Grot tarjoili Nymanin hyvään vetopaikkaan, mutta tulinen kuti painui hieman ohi. Heti perään toisessa päädyssä Mika Ääritalo passasi päätyviivalta pallon keskelle Johanssonille, mutta hänen kiskaisunsa päätyi Monsalven syliin.

56. minuutilla Inter rynni tasoihin. Jonatan Johansson ja Henri Lehtonen kävivät tasapuolisen pystypainin aivan rangaistusalueen rajalla, mutta Tintti nähtiin Aktiivisempana osapuolena. Mika Ojala astui pallon taakse ja nosti TPS-muurin yli pallon verkkoon.

63. peliminuutilla Johanssonille tarjottiin knallia, mutta Monsalve venyi Tintin kudin maalin etukulmasta vaivoin.

Ottelun viimeisellä kympillä nähtiin, että molemmat jengit todellakin janosivat vielä täyttä pottia ja painettiinkin sen edestä päästä päähän. Tasapeliin kuitenkin päädyttiin.

– Hapan maku jäi, Tämä olisi pitänyt hoitaa. Ok, emme ole hävinneet vielä peliäkään, mutta silti. Tämän tason joukkueen pitää pystyä pitämään kahden maalin johto ketä vastaan tahansa Veikkausliigassa, kahden maalin isä Johansson manasi – ja ihan aiheesta.

– Olen pettynyt lopputulokseen. Johtoasemassa pelaamisen olisi pitänyt sopia meille, mutta emme saaneet vastaiskuja toimimaan emmekä onnistuneet tappamaan peliä ja Inter otti isoja riksejä, jotka onnistuivat. Kannattaa kuitenkin muistaa, että emme silti ole hävinneet vielä ainuttakaan ottelua, TPS-luotsi Marko Rajamäki pudotteli heti ottelun jälkeen.

Ottelua seurasi Turun helteessä Veikkausliigan tämän kauden ennätysyleisö, 6643 katsojaa.

– Pomminvarmaa on ainakin se, että meillä on maan parhaat kannattajat, Rajamäki lähetti kiitoksiaan päätykatsomon suuntaan.

Veikkaus valitsi ottelussa Man of the Matchin ja valinta osui kahden maalin Johanssoniin.