TPS piti sarjajohtajan pitkään nollilla – HJK iski lopussa

TPS kohtasi sunnuntaina klassikko-ottelussa HJK:n sateisella Helsingin Telia 5G -areenalla. Sarjan kärjessä puhtaalla pelillä porhaltanut HJK jatkoi hurjaa menoaan ja nappasi nyt jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa. HJK:n voittomaalin iski entinen TPS-kärki Jutta Rantala ja Mimmi Nurmela sinetöi loppulukemat 2-0 kymmenen minuuttia ennen loppua. TPS ykköshahmo oli huippuvireinen maalivahti Siiri Välimaa, joka ei voinut Klubin osumille mitään.

Sarjajohtaja HJK tuli alusta todella kovalla sykkeellä peliin. Ottelu oli vanhentunut vain 3 minuuttia, kun Klubin Ashley Riefner pääsi ampumaan vasemmalta, mutta Välimaa venyi pallon loistavasti alanurkasta. HJK rynnisti välittömästi uudestaan, mutta tällä kertaa Välimaa torpedoi potentiaalisen maalipaikan upealla vastaantulollaan.

TPS pääsi reilun kymmenen minuutin jälkeen otteluun paremmin mukaan. Palloseura loikin vartin kohdalla hyvän kuvion, jonka seurauksena Jenni Rannus oli livahtaa läpiajoon, mutta tilanne kuivui täpärästi kasaan. Heti perään TPS sommitteli taas uuden hyökkäyksen ja pallon sai lopulta Patricia Träsk, joka latasi kuitenkin oikealta ohi.

Tepsin seuraava paikka aukeni reilun 20 minuutin kohdalla harhasyötön seurauksena Nelly Lehtilälle, mutta entinen TPS-maalivahti Anna Koivunen poimi varmasti pallon. Puolen tunnin kohdalla Klubin Essi Sainio tykitti sydämensä kyllyydestä, mutta pallo painui selvästi yli TPS-maalin.

34. minuutin kohdalla TPS viritti loistavan vastaiskun. Katja Hakala painoi vasenta kaistaa ja hakeutui keskemmälle. Hakalalta lähtikin varsin vihainen kuti, jonka Koivunen joutui nyrkkeilemään päätyrajasta yli. Reilut viisi minuuttia ennen taukoa TPS spurttasi taas sähäkkään vastaiskuun. Jenni Rannus pisti Anna Auviselle tyylipuhtaat puikot boksissa, mutta TPS-kärki runnottiin sen jälkeen irti pallosta.

Myös ottelun toinen puoliaika käynnistyi samalla kaavalla kuin ensimmäinen. HJK piti enemmän palloa ja yritti hyökätä, mutta mustapaitainen TPS puolusti tiiviisti. 52. minuutin minuutin kohdalla TPS iski taas rajusti vastaan. Katja Hakala ampui vasemmalta raudanlujan laukauksen, mutta pallo kimmahti Anna Koivusen käsien yli HJK-maalin tolppaan ja siitä ulos kentälle.

Jutta Rantala onnistui sitten HJK:lle maalinteossa 67. minuutin kohdalla. Wilma Hakala syötti vasemmalta ja Rantala tuikkasi pallon maalin edestä sisään yhdellä kosketuksella. Rantalalle maali oli jo tämän kauden yhdeksäs. HJK siirtyi 2-0 johtoon Mimmi Nurmelan todella komealla kaukolaukauksella ottelun 80. minuutilla.

TPS liigakausi jatkuu toisella vierasottelulla peräkkäin. TPS matkustaa JyPK:n vieraaksi Jyväskylään jo ensi torstaina. Ottelu alkaa Harjun stadionilla 30.5 klo 14.00.