TPS pelasi pirteästi ja loi paikkoja – FC Lahti vei silti pisteet

TPS:n murheellinen alku Veikkausliigassa sai jatkoa, kun FC Lahti kävi hakemassa täyden kolmen pisteen potin mukaansa Lahteen. Tappio oli raitapaidoille nyt jo viides peräkkäinen. FC Lahti kuuluu ennakkoon niihin TPS:n vastustajiin, joilta pisteitä pitää niistää. TPS pelasikin ihan pirteästi ja loi jopa ihan riittävästi maalipaikkojakin, mutta Lahti vei silti pinnat mukanaan lukemin 1-3.

TPS:llä oli heti ottelun alussa pari erinomaista paikkaa mennä johtoon. Olawale Tehe sai pallon aivan maalin edessä, mutta veto kilpistyi lahtelaisten maalivahtiin, Patrick Rakovskyyn. Aika pian perään Masahudu Alhassan pääsi kokeilemaan, mutta jälleen ilman tulosta. Jos TPS oli iskenyt pallon alussa sisään, olisi ottelun luonne ollut varmasti erilainen. Mutta se on vaan jossittelua, eikä ilahduta sen enempää.

– Ottelu olisi saanut ihan erilaisen luonteen, jos olisimme heti alussa onnistuneet. Se on toki nyt jossittelua, mutta kyllä tämän päivän peli loi myös lisää uskoa, päävalmentajana Veikkausliigassa debytoinut Joonas Laurikainen vakuutti.

TPS pelasi koko avausjakson aktiivisesti, mutta hedelmät korjasi kuitenkin aivan jakson lopulla FC Lahti. Juhani Pikkarainen otti vastustajaa omassa boksissa hieman ronskimmin, mutta rangaistuspotku tuli kyllä kaikille yllätyksenä. Jasin-Amin Assehnoun kumautti FC Lahden varmasti johtoon tarkalla pilkullaan juuri ennen taukovihellystä.

TPS nousi tasoihin heti toisen puoliajan alussa, kun Masahudu Alhassanin kuti painui sisään etukulmasta. Pallon kiitorataa auttoi FC Lahden puolustaja Timi Lahti, jonka jalasta peliväline otti kimmoketta. Siinä vaiheessa näytti vahvasti siltä, että TPS voi vielä nousta jopa kolmeen pisteeseen kiinni.

TPS:n toiveet kokivat kuitenkin kolauksen ottelun 63. minuutilla. Lahden kärki Vahid Hambo harhautteli TPS:n rangaistusalueella ja ampui matalan kudin aivan tolpan juureen. Ottelun lisäajalla vaihtomies Pyry Lampinen niittasi vielä 1-3-loppulukemat, eikä Palloseuralle jäänyt mitään ottelusta käteen.

–  Harmittaa, koska isossa kuvassa olimme mielestäni tässä ottelussa niskan päällä. Se rankkaritilanne oli siinä ja siinä. Me tehtiin paljon asioita oikein, eikä onnikaan ollut oikein mukana. FC Lahti oli vaarallinen juuri niissä asioissa, kun me ennakoimme, Laurikainen pohdiskeli.

– Ensi viikolla saadaan pelaajista ainakin Ääritalo mukaan. Tintti (Jonatan Johansson) ottaa ohjat käsiin kokonaisuudesta heti ensi viikolla. Seuraava pelillinen haaste on Rovaniemellä. Työt jatkuvat nyt vaan entistä kovemmin, Laurikainen lupasi.

Laurikaisen päävalmentajakausi jäi nyt vain yhden ottelun mittaiseksi, sillä TPS:n uusi päävalmentaja Jonatan Johansson liittyy joukkueen mukaan heti ensi viikon alussa. Laurikainen palaa silloin omalle tontilleen kakkosluotsiksi.

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.