TPS:n pitkä tappioton putki sai Kotkassa jatkoa

KTP ja TPS pelasivat maanantai-iltana Kotkassa Ykkösen toiseksi viimeisen kierroksen ottelun alta pois. Ottelussa ei ollut enää varsinaista panosta, sillä TPS:n karsintapaikka on ollut jo selviö pitkän aikaa. KTP toki koetti varmistaa Ykkösen kolmannen sijansa heti TPS:n takana. Siihen olisi tarvittu kuitenkin voittoa.

KTP:llä oli ennen maanantaita takanaan viisi peräkkäistä voittoa. TPS puolestaan purjehti ennen KTP-ottelua jo kymmenen matsin mittaisessa tappiottomassa putkessa. Niin vain sitten kävi, että TPS ja KTP jakoivat pisteet lukemin 1-1.

Ottelun alkutahdit menivät TPS-tahdissa. Palloseura prässäsi tiukasti, eikä KTP päässyt millään pallon kanssa alussa ylös. Tosin ei TPS:kään kyennyt luomaan yhtään vaarallista maalipaikkaa.

Kymmenen minuutin kohdalla KTP pääsi ensimmäisen kerran kunnolla TPS:n alueelle ja saman tien myös erittäin vaarallisesti. Kovassa iskussa oleva Aleksi Pahkasalo harhautti, pujahti boksiin ja ampui matalan lujan kudin, mutta Jere koponen venyi hyvin pallon eteen. Hetkeä myöhemmin Pahkasalo tempaisi uudestaan, mutta pallo lensi TPS-maalin ylärimaa hipoen yli.

TPS rakenteli sitten seuraavaksi. Sami Rähmönen keskitti, mutta Rasmus Holman pusku painui hieman vasemmalta ohi.

Sen jälkeen TPS-puolustus hieman sekoili ja Pahkasalo pääsi nokitusten Koposen kanssa, mutta hän ohjasi pallon niukasti vasemmalta ohi. KTP sai muutenkin hyvä vaihteen päälle ja TPS oli vähän aikaa vastaanottava osapuoli.

Sitten osat taas vaihtuivat ja TPS pyöritteli taas vaihteeksi peliä. Eliécer Espinosa pujotteli näyttävästi aivan KTP:n maalin eteen, mutta Jiri Koski sai vangittua pallon. Hetkeä myöhemmin Espinosa oli karata jälleen, mutta pallo hieman karkasi.

Avausjakson viimeisen vartin aikana molemmilla joukkueilla oli omat pienet pallorallinsa, mutta varsinkin TPS puolusti erittäin tiiviisti ja piti kotkalaiset loitolla maalistaan.

TPS-leiri sai sydämen tykytyksiä vielä hieman ennen taukoa, kun Mika Ääritalo liukasteli pahan näköisesti hyökkäyspäässä. Säikähdyksellä ilmeisesti selvittiin ja tauolle päästiin ehjin nahoin tilanteessa 0-0. Ääritalo otettiin toki varmuuden vuoksi vaihtoon tauolla.

TPS sai hyvän myllyn päälle, kun toista jaksoa oli pelattu viisi minuuttia. Raitapaidat pääsivät myös virittelemään, mutta vedot kilpistyivät KTP:n puolustukseen. Sen jälkeen hyvän matsin laitapakkina pelannut Valtteri Vesiaho ampui vapaapotkun vasemmalta ja tulinen kuti oli yllättää Kosken, mutta peliväline kimpoili kuitenkin päätyrajasta yli.

72. minuutin kohdalla TPS sitten onnistui maalinteossa. Raitapaidat rymistelivät vauhdilla hyvään vastaiskuun. Vesiaho juoksi laidalta keskelle ja antoi hienon syötön vasempaan laitaan. Joakim Latonen otti kuulan haltuun ja nosti sen hallitusti KTP:n maalin takakulmaan.

85. minuutin kohdalla kentälle juoksi TPS-debytantti, U19-ikäluokan EM-alkukarsintaturnauksessa hienosti esiintynyt keskikenttäpelaaja Niklas Pyyhtiä. Hänen Ykkösen ensiesiintymisensä alkoi hieman erikoisesti, sillä nuori mies lirutti alkajaisiksi pallon vahingossa omaan verkkoon.

– Nuori mies on juuri nyt kuin maansa myynyt, mutta ei tuo nyt haittaa yhtään mitään. Sellaista sattuu ja Kotkakin sai näin sen ensimmäisen maalin tällä kaudella meitä vastaan, Pikkarainen veisteli.

TPS:llä oli lisäajalla vielä loistopaikka ratkaista peli, mutta Vesiahon rankkarialueen rajalta antama vapari meni hiuksen hienosti oikealta ohi.

– Joka kerta kun otettiin kunnolla ylhäältä kiinni, KTP oli vaikeuksissa ja joutui heittämään pitkän helpon pallon meille. KTP on siitä mukava jengi, että ne pelaa rohkeasti. Vähän niin kuin KPV, joka on viime peleissään hallinnut palloa pitkiäkin jaksoja. Tämä oli oikein hyvää harjoitusta sitä varten, Pikkarainen kiitteli.

– KPV:n varmistuminen karsintavastustajaksi ennen viimeistä kierrosta selkiytti tilannetta. KPV:tä olen seurannut sattuneista syistä koko kauden ajan vielä vähän tarkemmin. Tiedän aika tarkkaan, mitä sieltä tulee vastaan, vaikka joukkue on hankkinut myös uusia pelaajia matkan varrella.