TPS:n hieno taistelu ja nousu palkittiin 2-2-tasapelillä

TPS kohtasi Suomen Cupin D-alkulohkon 3. kierroksella paikallisvastustajansa FC Interin Javenture-Areenalla. Turkulaisjoukkueet esittivät vuodenaikaan nähden varsin värikkään ja jännittävän tapahtuman. Ottelu oli kenttätapahtumiltaan varsin tasainen, ja päättyi ihan ansaitusti 2-2. TPS junttasi 2-2-tasoituksen aivan ottelun viimeisillä sekunteilla.

TPS oli alusta asti hyvällä jalalla liikkeellä ja oli saada peliin unelma-alun. Se kuitenkin tyrehtyi, kun siltä ryöstettiin päivän selvä pilkku. FC Interin Kevin Mombilo runttasi Juri Kinnusen rankkarialueella, mutta peli vain jatkui.

Ottelun alussa myös Mika Ääritalo pääsi lataamaan, mutta Henrik Moisander nyrkkeili pallon kulmaksi.

Ehkä siitä syystä otteet kentällä kovenivat ja toisen polven erotuomari Joni Hyytiä joutui rauhoittelemaan pelaajia antamalla neljä varoitusta vajaaseen kymppiin ennen avausjakson puoliväliä.

Ensin TPS-kippari Rasmus Holman jalka nousi Timo Furuholmin kasvoihin. Siitä seurasi vapaapotku, jonka Interin Lucas Garcia yritti upottaa maalin oikeaan etukulmaan, mutta TPS-maalivahti Jonathan Viscosi venyi vedon kulmaksi.

Hetkeä myöhemmin Mombilo repi Sjöroosia ja seurauksena oli päivän toinen lappu. Pian seurasivat Inter-kapteeni Timo Furuholmin ja Juho Montolan varoitukset.

Siinä välissä TPS yritti myös maalia, mutta tällä kertaa Moisander kaappasi Ääritalon kudin syliinsä.

Inter avasi ottelun maalitilin, kun keltaisten korttien suma saatiin päätökseen. FC Interiin täksi kaudeksi palannut Mika Mäkitalo purjehti vasenta laitaa 24. minuutin kohdalla. Kaikki luulivat hänen tavoittelevan oikealla kytännyttä Furuholmia, mutta veto painuikin tolppaa hipoen maalin oikeaan alakulmaan.

Inter nosti hieman prässiä ensimmäisen puoliajan lopussa ja vaikeutti TPS:n pelinrakentelua hetkeksi.

Ensimmäisen puoliajan lopun herkkupala oli se, kun Holma esti Furuholmin läpiajon ryöstämällä pallon tältä ja siivoten pelivälineen väljemmille vesille.

TPS:lle avautui vielä aivan avausjakson loppuun tasoituspaikka. Jani Virtanen keskitti vasemmalta ja Inter meinasi sählätä pallon omaan maaliin

Ottelun toisen puoliajan alkuun TPS tuli jälleen väkevästi. Ilari Mettälä sai pallon ja painoi Interin puolustusviidakkoon ja pääsi vielä ampumaan, mutta tilanne kuivui lopulta kokoon.

Jami Siirtola sai pitkän pallon oikeaan laitaan, ohjasi sen heti luukulle, jossa Ääritalo yritti tuikata pelivälinettä sisään. Inter-puolustus torjui pallon kuitenkin yli päätyrajan.

53, minuutin kohdalla TPS onnistui lyömään 1-1-tasoituksen erikoistilanteesta. Virtanen lähetti kulman, Moisander torjui, mutta pudotti pallon maahan. Maalin eteen noussut Holma oli kärkkäänä ja runnoi pallon verkkoon.

Tunnin kohdalla FC Interin vaihdosta kentälle tullut Benjamin Källman painoi oikeaa laitaa, juoksi boxiin, teki yhden harhautusliikkeen ja junttasi pallon verkkoon ja lukemiksi siis 2-1.

TPS oli todella lähellä tasoitusta ottelun 68. minuutin kohdalla. Ilari Mettälä vispasi pallon kanssa maalin edessä, laukoi päin Inter-puolustusta. Jami Siirtola seurasi tilannetta mainiosti ja latasi kimmokkeen sisään. Tilanne liputettiin kuitenkin paitsiona.

Päivän korttiralli sai myös jatkoa, ensin Interin Henri Lehtoselle ja hetkeä myöhemmin TPS:n Miro Tenholle. Myöhemmin lappua katseli vielä TPS:n Sami Rähmönen.

Sen jälkeen Interin Mäkitalo sukitti nappulat edellä TPS:n Tenhoa ja selvisi tilanteesta ilman korttia kuin ihmeen kaupalla.

Vajaa vartti ennen loppua Juri Kinnunen painoi vasenta laitaa ja keskitti, Oskari Jakonen jatkoi ja Ääritalo pyssytti. Moisander sai poimittua pallon vaivoin maaliviivalta.

TPS sai lyötyä lopussa hyvä painetta Inter-päätyyn, ja se palkittiinkin lisäajan viimeisillä sekunteilla. Juri Kinnunen lähetti vapaapotkun maalille ja Miro Tenho pukkasi pallon upeasti sisään ja varmisti joukkueensa 2-2-tasoituksen. TPS-maalivahti Jonathan Viscosi oli noussut tilanteessa ylös ja hän oli se pelaaja, joka jatkoi pallon Miro Tenholle maalipaikkaan.

TPS on kolmen ottelun jälkeen edelleen tappioitta ja sillä on nyt tilillään viisi pistettä. Ensi kaatui Rauman Pallo-Iirot 5-0, sitten joukkue ventyi 1-1-tasapeliin mestarijoukkue IFK Mariehamnia vastaan ja nyt toinen Veikkausliigaseura, FC Inter, taipui 2-2-tasapeliin. TPS kohtaa alkulohkossa vielä FC Legirus Interin Vantaalla (18.2. klo 12.00) ja EIF:n Kupittaalla (3.3. klo 17.00).