TPS:n alkulohkoon muutoksia - Pallo-Iirot korvaa Gnistanin

15.11.2016 20:17

Kauden 2017 miesten Respect Suomen Cupin lohkovaihetta on täydennetty PK-35 Vantaan ilmoitettua, että joukkue vetäytyy kaikesta Suomen Palloliiton kilpailutoiminnasta miesten joukkueen osalta.

Respect Suomen Cupin erillismääräysten mukaisesti lohkovaiheen täydentäminen tapahtuu syksyn alkukierrosten perusteella siten, että viimeisellä kierroksella hävinneistä joukkueista se, joka edelliskierroksella on pudottanut korkeimmalla sarjatasolla pelaavan vastustajan, on täydennysjärjestyksessä ensimmäinen. Tämän kaavan kautta cupin lohkovaiheeseen nousee mukaan SJK Akatemia, joka on myös ilmoittanut myös ottavansa paikan vastaan.
 
Samojen erillismääräysten mukaan täydennysmenettely saattaa vaikuttaa alustavaan lohkojakoon, ja näin kävikin. Lohkot oli jaettu kauden 2016 sarjatason mukaan tasaisesti ja lisäksi alueellisuusperiaatetta noudattaen. SJK Akatemian noustessa mukaan lohkovaiheeseen, aiheuttaa tämä myös muutoksia alustavaan lohkojakoon. PK-35 Vantaan paikan C-lohkossa ottaa Gnistan, joka siirtyy tälle paikalle D-lohkosta. D-lohkoon siirtyy puolestaan B-lohkosta Rauman Pallo-Iirot ja SJK Akatemia ottaa vapaaksi jäävän paikan B-lohkosta. Näin ollen D-lohkon joukkueet ovat TPS:n lisäksi IFK Mariehamn, FC Inter, EIF, Inter Legirus sekä Pallo-Iirot.
 
Jo sovitut lohkojen otteluohjelmat pyritään pitämään voimassa mahdollisimman pitkälti sovitun mukaisesti siten, että lohkoon siirtynyt joukkue pelaa ottelunsa lohkosta poistuneen joukkueen sovittuina otteluajankohtina.
 
Suomen Palloliitto vahvistaa tarkistetut otteluohjelmat B-, C- ja D-lohkon osalta 18.11. mennessä. Vuoden 2017 cupin lohkovaihe alkaa tammikuun lopulla.