TPS maajoukkuetauolle sarjan kakkospaikalta (kooste)

TPS voitti tänään FC Jazzin 6-0-lukemin. Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla kun TPS latoi pallon kolme kertaa ohi Jazz-maalivahti Lauri Pirhosen. TPS:n maaleista vastasi tänään kolmesti Mikko Hyyrynen, kahdesti Jani Virtanen sekä kertaalleen Ilari Mettälä.

Ykkösen kärkipää jatkuu tasaisena kun TPS ja AC Oulu ottivat tänään omista otteluistaan voitot. Yhden pisteen karussa oleva sarjajohtaja JJK:n ottelu on ohjelmassa vasta sunnuntaina. TPS on siis sarjan toisena 45 pisteellä. Kolmannelta sijalta löytyy AC Oulu kaksi pistettä turkulaisten takana.

Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon ottelun 12 minuutilla kun Jani Virtanen pyörähti taidokkaasti Jazz-puolustuksen läpi ja laukoi TPS:n 1-0-johtoon. TPS vyörytti päälle ja Jazz antautui toistamiseen ottelun 37 minuutilla. Mikko Hyyrynen ja Oskari Jakonen petasivat paikan Virtaselle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin. Ottelun ehdoton tähtipelaaja Hyyrynen iski heti perään illan ensimmäisensä kun ”Mike” latasi kulman jatkotilanteesa pallon maaliin.

Hyyrysen maalitalkoot jatkuivat toisella puoliajalla kun minuuttien 50 ja 63 kohdalla pallo ohitti Jazz-maalivahti Pirhosen. Ensimmäinen näistä oli Virtasen taidokkaan syötön seuraus. Virtanen zippasi pallon Juri Kinnuselle, jonka vedon Pirhonen vielä torjui mutta riparissa ensimmäisenä olleen Hyyrysen vetoon ei enää ollut mitään saumaa. 5-0-maali syntyikin sitten Sami Rähmösen lähettämästä kulmapotkusta.

Ottelun lopussa TPS-hyökkääjä Ilari Mettälä kaunisteli vielä loppulukemiksi tennislukemat 6-0.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Emme missään nimessä voineet lähteä takki auki tähän peliin. FC Jazz on osoittanut viime otteluissaan, että se pystyy haastamaan ihan tosissaan kaikki joukkueet tässä sarjassa. Heillä oli tänään vielä viimeinen oljenkorsi säilymisen kannalta ja siinä mielessä odotimme taistelevaa joukkuetta vastaan. Saimme onneksi maalin heti ottelun alkuun ja se vapautti pelaamistamme. Nyt on hieno fiilis lähteä kannattajimme kanssa viettämään yhteistä aikaa Silja Linelle kannattajaristeilyn merkeissä.

TPS:n ottelut jatkuvat maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 15.10. TPS matkaa silloin AC Oulun vieraaksi ja tästä ottelusta ei taatusti panosta puutu.