TPS katkaisi KuPS:n voittoputken

TPS kohtasi KuPS:n toiseen kertaan vajaan kuukauden sisään Turussa. Ensimmäinen matsi oli KuPS:n heiniä puhtaasti 0-3. Nyt nähtiin täysin erilainen taistelu. Jos viekkaat savolaiset veivät ensimmäistä kohtaamista, oli nyt kuskin paikalla enemmän TPS.

Ottelun ensimmäisen puoliajan alku oli tasaista. Kumpikaan ei peruutellut ja orastavia paikkoja nähtiin molemmissa päissä. Ensimmäisen puoliajan jälkimmäinen puolisko oli täysin Tepsin. Raitapaidat vyöryttivät kerta toisensa jälkeen palloa savolaisten alueelle, mutta viimeistely oli epäonnista ja -varmaa.

Ottelun toinen puoliaika alkoi Tepsin salamahoidolla. KuPS kuskasi pallon TPS-alueelle ja isokokoinen Michael Cox sai runtattua pallon juuri ja juuri maaliviivan sisäpuolelle. Maalista seurasi hetken parranpärinä, mutta KuPS vaan siirtyi 0-1-johtoon.

TPS:n peli sekosi sen jälkeen vartiksi aika lailla, mutta reilun tunnin kohdalla Juho Lehtonen haistoi maalipaikan. Mies ryntäsi kuopiolaisten boksiin, mutta KuPS-maalivahti Tomi Maanoja kaatoi TPS-kärjen pilkun arvoisesti. Pilkun taakse asettui Jesper Brechtel, joka tälläsi pallon varmasti maalin vasempaan alakulmaan 62. minuutin kohdalla. Maali oli Brechtelin liigauran ensimmäinen.

Sen jälkeen alkoi arpapeli ottelun voittajasta. TPS piti edelleen enemmän palloa ja loi paikkoja, mutta myös KuPS iski väkevästi vastaan. Lopputulos 1-1 tuntui kuitenkin tyydyttävän molempiä leirejä. TPS ehkä hyötyi enemmän pidemmästä pelitauosta, mutta toisaalta KuPS oli painanut viimeiset neljä peliä pelkillä voitoilla ja maalierolla 12-0.

TPS jatkaa yllätyspisteiden jahtaamista juhannuksen jälkeisenä maanantaina Helsingissä, kun vastaan asettuu viimeisen viiden kauden mestarijengi HJK.