TPS kaatoi jälleen Klubin Kupittaalla – Roope osui heti ensimmäisessä ottelussaan!

TPS nappasi maukkaan kotivoiton, kun se kaatoi HJK:n tällä kaudella jo toistamiseen Kupittaalla, tällä kertaa maalein 2-1 (1-1). Voittomaalin iski toisella jaksolla kukas muukaan kuin kauden ensimmäisen pelinsä TPS-paidassa pelannut Roope Riski!

Ensimmäinen jakso eteni vauhdikkaasti päästä päähän ja molemmat joukkueet loivat hyviä hyökkäyksiä. Ensimmäisen kunnollisen tilanteen sai 19. minuutin kohdalla TPS:n Santeri Mäkinen, jonka veto suoraan ilmasta Toni Kolehmaisen antamasta kulmapotkusta oli painua maaliin, mutta Ville Wallén ehti väliin.

25. minuutin kohdalla HJK oli onnistua, kun Berat Sadik pääsi puskemaan hyvästä paikasta Erfan Zenelin keskityksestä. Pallo painui kuitenkin yli. Vajaan puolen tunnin kohdalla Roope Riski karkasi läpiajoon, mutta HJK-toppari Mathias Lindström katkaisi tilanteen hyvällä liukutaklauksella.  Hetkeä myöhemmin Riski kokeili vetoaan 20 metristä, mutta Wallén oli jälleen edessä.

Pelin avausmaali syntyi 33.minuutin kohdalla, kun Sadik onnistui puskemaan pallon verkkoihin Zenelin antamasta kulmapotkusta.

TPS nousi tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin. Wallén pudotti keskityspallon eteensä ja Ääritalo siirsi pallon Riskille, jolla oli edessään tyhjä maali. Sebastian Sorsa liukui tilanteeseen ja ehti laukauksen eteen. Erotuomari Mathias Gestranius näki tilanteessa kuitenkin virheen ja pallo vietiin pilkulle ja Sorsa sai suoran punaisen kortin. 11-metrisen ampui varmasti maaliin Toni Kolehmainen.

Jakson lopussa molemmat joukkueet saivat vielä luotua hyvää painetta, mutta parista paikasta huolimatta lisämaaleja ei avausjaksolla enää nähty.

TPS aloitti toisen jakson pirteästi. Ensimmäisen tilanteen sai Riski, joka pääsi tälläämään suoraan ilmasta 15 metristä, mutta veto painui hieman ohi. Hyvän syötön Riskille tarjoili Juho Lähde.

Reilun tunnin pelin jälkeen TPS siirtyi 2-1-johtoon. Asialla oli Riski, joka karkasi läpiajoon Sadikin huonon palautuksen jälkeen. Riski sijoitti pallon varmasti alakulmaan ohi Wallénin.

– Tommosessa pelissä kaikki haluaa tehdä maalin. Yleisö oli loistavasti mukana ja oli hieno fiilis. Koko ajan oli sellainen tunne, että kyllä me voitetaan ja mä pystyn tekemään maalin. Hyvä päivä.

– Syöttö tuli HJK-pelaajalta, joka yritti varmaan syöttää topparille. Se meni kuitenkin vähän ohi veskarille asti, mutta ehdin siihen ensin ja pistin takanurkkaan. Tiesin kyllä, että siitä teen maalin. Se tuli hyvään kohtaan, Riski kertasi osumaansa.

Maalin jälkeen peli tasoittui. HJK:n Berat Sadik sai kaksi loistavaa paikkaa Sebastian Mannströmin syötöistä, mutta tulosta ei syntynyt. Ensimmäisessä tilanteessa Sadik otti pallon rinnallaan haltuun ja pääsi laukomaan vapaasti, mutta veto painui yli. Seuraavassa tilanteessa laukaus 16-alueen sisältä painui puolestaan hieman ohi.

Pelin viimeisellä minuutilla Ring pääsi vielä laukomaan hyvästä paikasta, mutta Henrik Moisander torjui vedon. Näin TPS nappasi itselleen maukkaan 2-1-voiton.

– Onhan sillä iso merkitys, kun päästään ylivoimalla pelaamaan. Toisaalta olimme kuitenkin pelissä ihan hyvin mukana tasamiehistölläkin, ja en näe mitään ongelmaa, vaikka emme olisi ylivoimalla päässeetkään pelaamaan.

Voittonsa myötä TPS on nyt vain kahden pisteen päässä kolmantena olevasta JJK:sta.

– Mä yritän tehdä niin paljon maaleja kuin pystyn, ja uskon, että pystymme nousemaan vielä mitaleille. Nyt olen saanut pari maalia peräikkäin tehtyä ja on kyllä tosi hyvä fiilis ja niin on joukkueessakin. Veikkaan, että meitä on todella vaikea voittaa tämän jälkeen, Roope arveli.

– Kymmenen matsia jäljellä ja niistä kaikista jos saisi täydet pisteet niin ei varmaan olisi ongelmaa olla mitaleilla.

TPS:n urakka jatkuu jo sunnuntaina, kun joukkue matkaa Vaasaan VPS:n vieraaksi.