TPS jyräsi Kotkassa – Haka enää pinnan päässä

TPS kävi maanantaina kahmaisemassa Kotkan Arto Tolsa -areenalta kauden kuudennen voittonsa. Kolmen pinnan potti irtosi tällä kertaa komein 0-3-lukemin. TPS voitti samalla ensimmäisen kerran tällä kaudella yli yhden maalin marginaalilla. Hieno juttu oli myös se, että kaikki TPS:n maalit kirjattiin sellaisten pelaajien nimiin, jotka eivät olleet maalinteossa tällä kaudella vielä onnistuneet.

Tepsin arvokas 0-3-vierasvoitto merkitsi myös sitä, että joukkue nousi aivan FC Hakan imuun Ykkösen kärkitaistelussa 19 pisteellään. Eroa on nyt vain yksi vaivainen piste, kun Haka jäi sunnuntaina Kajaanissa tasapeliin. Vastaavasti TPS venytti eron kolmantena olevaan AC Ouluun jo seitsemään pisteeseen.

Ottelun alku oli tuttuun tapaan kahden tasaisen joukkueen tunnustelua. Ensi minuutit paineltiin TPS-merkkisesti, mutta maalipaikkoja ei kuitenkaan avautunut kummassakaan päässä.

Vartin kohdalla oranssipaitainen TPS siirtyi sitten vähän kuin varkain 0-1-johtoon. Albijon Muzaci hiipi oikealta lähemmäs keskustaa ja antoi vasurinsa puhua. Tiistaina 23 vuotta täyttävän Muzacin vedossa oli sen verran ruutia, että pallo painui etukulmasta sisään, tosin hieman myös KTP-maalivahti Jiri Kosken avustamana. Maali oli Muzacille kautta aikain ensimmäinen Ykkösen tasolla.

TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkaraisenkin alleviivaamasta KTP:n pallonhallintapelistä alkoi näkymään merkkejä paremmin avausjakson puolessa välissä. TPS puolusti kotkalaiset kuitenkin hyvin ulos varsinaisilta maalipaikoilta.

35. minuutin kohdalla TPS taikoi mainion hyökkäyksen. Mika Mäkitalon vapauttama Mika Ääritalo paineli vasenta kaistaa, mutta KTP-puolustus onnistui katkaisemaan hänen syöttönsä. Pallo ajautui sen jälkeen takaisin Mäkitalolle, joka keskitti hyvin maalille, mutta kotkalaiset junttasivat pallon alueeltaan ulos.

40. minuutin kohdalla TPS iski todella sähäkästi ja tuhoisasti KTP:n kannalta. TPS-kippari Sami Rähmönen antoi loistavan passin koko kentän yli Oskari Jakoselle, joka pääsi kiitämään käytännössä yksin läpi ja lataamaan kauden avausosumallaan lukemiksi 0-2.

Juuri ennen taukoa TPS meinasi siirtyä jo kolmen maalin karkumatkalle Jakosen antaman kulmajälkitilanteesta. Alim Moundi pääsi ampumaan ruuhkan takaa, mutta KTP:n puolustus sai venyteltyä raajoja pallon eteen.

KTP:n oli pakko lyödä paukkunsa hyökkäyspäähän toisella puoliajalla. KTP saikin heti alkuun varsin hyvän paikan, mutta Aleksi Pahkasalon kuti kimmahti TPS-puolustuksen kautta sopivasti Miikka Mujusen syliin. TPS vyörytti kaksi hyökkäystä sen jälkeen toiseen päähän, mutta ensin Jakosen laukaus lensi kohti Kotkan uimalaa ja sen jälkeen Eliécer Espinosa ei päässyt kunnolla virittelemään.

58. minuutin kohdalla Muzaci tappoi KTP:n pinnahaaveet lopullisesti. Rähmönen oli jälleen tarkan syöttönsä kanssa maalin esityön tekijä ja sen jälkeen nähtiin illan osuma. Muzaci otti pallon oikealla haltuun, teki yhden harhautusliikkeen ja sijoitti pallon upeasti tolpan kautta KTP:n maalin takanurkkaan.

Huippuvireinen ja kaksi maalia alustanut Rähmönen kruunasi oman iltansa 73. minuutin kohdalla syöttämällä pallon puhtaalla saksipotkulla omalta alueelta kentän keskelle, ja tietysti vielä suoraan oman pelaajan jalkaan. Kupittaalla sellaisesta suorituksesta olisi irronnut ilman muuta ottelun maukkain suoritus ja Ravintola Mamin illallinen.

TPS palaa perjantaina 14.6. klo 18.30 alkaen kotikentälleen Veritas Stadionille, kun porilainen Musan Salama saapuu vieraaksi Turkuun.