TPS-JJK -ottelussa sunnuntaina kampanjoidaan rasismia vastaan

05.10.2012 12:50

TPS:n seuraavassa kotiottelussa sunnuntaina mennään yhdessä - rasismia vastaan! TPS-JJK 7.10. on rasisminvastainen ottelu, jossa vedotaan suvaitsevaisuuden puolesta ja näytetään rasismille konkreettisesti punaista korttia.

Jalkapallo yhdistää ainutlaatuisesti erilaisia ihmisiä, joten suvaitsevaisuudella on aivan erityinen arvonsa tälle kansainväliselle lajille. TPS ja Jalkapallon Pelaajayhdistys haluavat muistuttaa, että rasismia ei tule hyväksyä missään muodossa ja vedota samalla suvaitsevaisuuden ilmapiirin puolesta.

Myös turkulaisyleisö voi ottaa kantaa tämän tärkeän asian puolesta yhdessä pelaajien kanssa. Yleisölle jaetaan sekä pää- että Olympiakatsomon lohkojen sisäänkäynneillä punaiset kortit, jotka katsojat voivat nostaa ilmaan samaan aikaan pelaajien kanssa, ennen ottelun alkua.

- Minä ja koko TPS:n joukkue vastustamme kaikenlaista syrjintää. Sitä ei tule suvaita missään muodossa, eikä tilanteessa. Toivomme, että kotiyleisömme on mukana tässä tärkeässä symbolisessa kannanotossa sunnuntaina, kapteeni Jarkko Hurme vahvistaa viestin kaikkien TPS-pelaajien puolesta.

TPS on kutsunut otteluun Suomen monikulttuurisimpiin asuinalueisiin lukeutuvan Varissuon koulujen oppilaita. Turun normaalikoulu, Turku International School ja Varissuon koulu ovat samalla maan monikulttuurisimpia kouluja. Turun normaalikoulu täyttää lisäksi tänä vuonna 120 vuotta ja TPS-pelaajat myös vierailevat koulun juhlapäivässä lauantaina 6.10.

TPS-pelaajien saattajina toimii ottelussa TPS:n Eviva-hankkeen Lausteen alakoulun iltapäiväkerholaisia. Monikulttuurinen iltapäiväkerho on liikunta- ja jalkapallopainotteista kerhotoimintaa, jota on kuluneen vuoden ajan järjestetty monikulttuuristen alueiden kouluilla. Kerhojen tavoitteena on innostaa nuoria mukaan urheiluseuratoimintaan sekä lisätä kulttuurienvälistä vuorovaikutusta. TPS Juniorijalkapallo on yksi kerhojen käytännön ohjauksesta vastaava seura. Toimintaa tukevat opetusministeriö ja Turun kaupungin vapaa-ajanhallintokuntien EVIVA-hanke.