TPS jatkaa cupin 6. kierrokselle

TPS:n aurinkoisen keskiviikon ohjelmassa oli halliottelu Kolmosessa pelaavaa PPV:tä vastaan. Ottelu kulki täysin ennakoidun käsikirjoituksen mukaan Tepsin pitäessä valtaosan ajasta palloa ja isäntien kytätessä maalipaikkoja vastaiskuista. 90 peliminuutin jälkeen tulostaululla oli 1-3 lukemat TPS:n hyväksi. Maaleista vastasivat Babatunde Wusu kahdesti ja vasurispesialisti Jani Virtanen. TPS peluutti matsissa hieman nuorempaa kaartia ja kentällä töitä paiskivat muun muassa Mikael Liespuu, Kalle ja Santeri Mäkinen, Jesse Saarinen, Juho Lähde sekä vaihdosta kentälle tulivat Alban Ferati, Ville Rannikko ja Tomas Hradecky.

– Aika helppo oli Jallun vierellä pelata. On se kuitenkin kokenut ja rutinoitunut pelimies ja ohjaa peliä aika paljon. Ihan ookoosti oma peli meni, mutta on se topparille vähän vaikea seisoa keskiympyrässä kun pallo on koko ajan omilla, kertoi debyytin TPS-paidassa tehnyt toppari Mikael Liespuu.

TPS näytti ottelussa kaapin paikan jo kun peliä oli pelattu tarkalleen minuutti ja 47 sekuntia. Santeri Mäkinen keskitti pallon puolustuslinjan taakse ja Juho Lähde laukoi napakasti kohti maalia, Tunde oli kärppänä paikalla ja pisti paluupallon sisään. Sama mies meinasi jo yhdeksännellä minuutilla lisätä TPS:n johtoa, mutta Wusun siirto kiersi vain kukkapurkin verran ohi maalin oikealta puolelta. 20. minuutilla isäntien kapteeni Lasse Lehto pääsi tykittämään rangaistusalueen rajalta, mutta Henrik Moisander poimi tiukan kudin verraten helposti. Aivan puoliajan lopussa toisen minuutin kuvio toistui; Santeri Mäkinen keskitti komeasti pallon vasemmalle, tällä kertaa Riku Riski kirmasi ja haastoi rangaistusalueelle sekä Tunde jatkoi pallon verkkoon maalin edestä. Tauolle kipitettiin 0-2 -lukemissa.

Tauon aikana kippari Jallu Heinikangas otettiin vaihtoon ja Alban Ferati tuli kentälle. SamallaChris Cleaver otti kapteenin nauhan ja paikan topparina nuoren Mikael Liespuun vierellä. 50 minuutin kohdalla Ferati hassutti rangaistusalueella ja PPV-puolustajan Albanin jalkoihin suuntautunut kolautus kaikui hallin joka nurkassa, mutta jostain syystä pilkkua ei tuomariJärvenpää viheltänyt. Hieman alle tunnin pelin jälkeen Lähde kirmasi keskeltä laukaisupaikkaan, mutta kaikkien yllätykseksi zippasi pallon kohti maalia. Valittettavasti onnea ei ollut tarpeeksi mukana ja ylärima esti maalin synnyn. Tästä muutama minuutti ja TPS sai vaparin rangaistusalueen kaarelta. Pallon taakse asettui kuolleiden pallojen kuningas Virtanen.Riku Riski siirsi palloa ja Jamppa tykitti vastustamattomasti pallon maaliin. Reilun tunnin pelin jälkeen kotiyleisö sai juhlimisen aihetta Juuso Karikosken karattua keskeltä läpi ja viimeisteltyä Pajamäen punakoneen kavennuksen.  Reilut 300 katsojaa olivat haltioissaan. Loppupelin TPS sitten pitikin palloa eikä äärettömän aktiivisesti pyrkinyt enää maalipaikkoihin. Lähde pelasi kertaalleen kuitenkin Feratille oivan maalipaikan, mutta Albanin laukaus meni niukasti ohi.

TPS:n kokoonpano: