TPS hävisi ensimmäisen derbyn – jatkopaikka iltaottelun varassa

TPS hävisi kauden 2020 ensimmäisen Turun derbyn lukemin 1-0. FC Interin Taiki Kagayama onnistui maaliteossa avausjakson loppupuolella kulmapotkun jälkitilanteessa. Inter piti oman maalinsa puhtaana LähiTapiola-areenalla myös ottelun toisella jaksolla ja saalisti näin täydet kolme pistettä.

Derby-tappio merkitsi samalla myös sitä, että TPS:n jatkopaikka Suomen Cupin Veikkausliigajoukkueiden A-alkulohkossa jää illalla pelattavan IFK Mariehamn – HIFK -ottelun varaan. HIFK:n on voitettava saarelaiset, muussa tapauksessa Palloseura jatkaa pelejään Suomen Cupissa myös alkulohkovaiheen jälkeen.

Turun tämän kauden ensimmäinen derby oli ajoittain erittäin kovaa fyysistä rymistelyä, niin kuin paikallispelissä pitääkin olla. Eikä tunnettakaan puuttunut. Tuli kortteja, oli torikokouksia – molemmat painoivat oman logon eteen loppuun asti.

– Tunnetta pitää ollakin, kyllähän ihmiset haluavat nähdä näissä peleissä muuta kuin tylsää virkamiestouhua. Minua harmittaa se kummallinen 15-40 minuutin väliin osunut ajanjakso, joka päättyi sitten siihen Interin maaliin. Silloin tehtiin koko ajan huonoja valintoja ilman palloa ja pallon kanssa. Meillä oli sillä jaksolla huonoa kommunikaatiota, tai ei kommunikaatiota ollenkaan, TPS-luotsi Tommi Pikkarainen harmitteli.

Jo viiden minuutin kohdalla TPS-kärki Babacar Diop kokeili yllättävästi vasuriaan, mutta Inter-vahti Aati Marttinen venyi pallon eteen.

Reilun kympin kohdalla Timo Furuholm painoi vasemmalta boksiin ja syötti pallon vaarallisesti luukulle, mutta brassikärki Liliu astui suoran pallon päälle ja TPS-maalivahti Jere Koponen hoiteli sitten loput.

Vartin kohdalla Diop väläytteli taas hevosenpotkuaan, mutta Marttinen poimi pallon vasemmasta alanurkasta. 25 minuutin kohdalla TPS sai kulman jälkeen hyvän kaaoksen Inter-maalille, mutta kotijoukkue sai loppujen lopuksi siivottua pallon alueeltaan ulos.

Reilun puolen tunnin kohdalla Aldayr Hernández kohteli kaltoin Furuholmia ja Inter sai vapaapotkun aivan rankkarialueen rajalta. Matias Ojala ampui vapaapotkun TPS-muurin yli, mutta Koponen syöksyi oikea-aikaisesti pallon eteen. Koponen oli mies paikallaan myös hetkeä myöhemmin. Inter sai oikealta vapaapotkun ja Taigi Kagayama pääsi jatkamaan, mutta Koponen kaappasi pelivälineen itselleen.

Inter meni 1-0-johtoon erikoistilanteesta 39. minuutin kohdalla. Ojala antoi kulman vasemmalta, pallo muutti hieman suuntaa Rick Kettingin päästä, jonka jälleen peliväline putosi suoraan Takayaman jalkoihin ja kimposi siitä tyhjään verkkoon.

Ottelun toisella jaksolla peli jatkui myös kovalla tempolla. Mika Ääritalo pääsi virittelemään kutiaan heti kahteenkin otteeseen, mutta edes onni ei ollut myötä.

65. minuutin kohdalla TPS leipoi palloa erinomaisesti Inter-päädyssä ja pallo päätyi rankkarialueella Diopille, joka kuitenkin rojahti nurin ratkaisevalla hetkellä.

TPS sai vapaapotkun aivan ottelun lopussa erinomaisesta paikasta, mutta Inter pystyi kuin pystyikin varjelemaan maalinsa takaiskulta.

TPS:n kirivaihde jäi toisella jaksolla hieman lopulta piippuun. Hyökkäyspäässä oli kyllä ihan hyviä aihioita, mutta niitä ei vaan pystytty jalostamaan riittävän tehokkaasti loppuun asti.

– Korjattiin sitä ensimmäisen puoliajan huonoa vaihetta ihan hyvin toisella jaksolla. Se ei vaan ihan riittänyt edes siihen pisteeseen asti. Pitää kuitenkin muistaa, että viime vuonna hävittiin tässä vaiheessa AC Kajaanille ja nyt sentään taisteltiin ihan tasapäisesti viime kauden hopeajoukkuetta vastaan, päävalmentaja muistutti.

– Ensi viikolla mennään taas lujaa ja saadaan myös uudet pelaajat kunnolla mukaan. Joukkueen sisäinen kilpailu pelipaikoista myös jatkuu. Meidän fokus ei muutu mihinkään, mennään jatkoon tai ei. Päätähtäin on Veikkausliigassa, Pikkarainen vielä painotti.