TPS haastoi hyvin mestarit – KuPS sai maalinsa vähän halvalla

TPS:n raju otteluviikko päättyi kahden hienon voiton jälkeen lauantaina 3-1-vierastappioon Kuopiossa. Hallitseva Suomen mestari KuPS sai ottelun avausmaalin ilmaiseksi. TPS:n Albijon Muzaci iski puolestaan tärkeän 2-1-kavennuksen juuri ennen taukoa. TPS:n pakka jäi kuitenkin kavennuksen jälkeen sen verran levälleen, että KuPS pääsi iskemään vielä juuri ennen taukovihellystä lukemiksi 3-1. Tuo etumatka oli TPS:lle liikaa ja kuopiolaiset pystyivät pitämään johtoasemansa loppuun asti.

– Tietenkin tappio oli pettymys, mutta pelattiin kuitenkin ihan hyvin ja oltaisiin ehkä ansaittu vähän enemmän. Kaksi peräkkäistä voittoa näkyi tässäkin pelissä ja puolustettiin ihan hyvin, mutta KuPS:n maalit tuli meidän omista tyhmistä virheistä, Muzaci myönsi.

Ottelun alku oli sitä tuttua tunnustelua, puolin ja toisin, mutta reilun kymmenen minuutin jälkeen KuPS otti kentällä pallollisen hallinnan itselleen. KuPS:n peli oli kuitenkin pääasiassa pikkunäppärää neppailua ilman mitään sen vaarallisempaa TPS:n kannalta. TPS:kin sai muutaman hyvän keskityksen KuPS:n maalille, mutta kotijoukkueen puolustus selvitti ne aika vaivatta.

20 minuutin kohdalla nähtiin sitten ottelun ensimmäinen maalipaikka. KuPS:n Ilmari Niskanen antoi kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Lucas Rangell pääsi ampumaan, mutta pallo viuhui vasemmalta ohi.

Noin viisi minuuttia myöhemmin TPS sai vapaapotkun keskeltä rankkarialueen takaa, varsin hyvästä paikasta siis. Santeri Haarala ampui muurin yli, mutta suoraan KuPS-veskari Otso Virtanen syliin. Heti perään Adjei Boateng keskitti ja Rangell puski, mutta Jere Koponen otti pallon varmasti talteen.

KuPS meni sitten johtoon 28. minuutin kohdalla varsin nololla tavalla. KuPS prässäsi ja ahdisteli TPS-toppari Aldayr Hernándezia, joka yritti palauttaa pallon Koposelle. Hernández ei ollut kuitenkaan tarpeeksi tarkkana alaspäin annetun syöttönsä kanssa ja peliväline lirui TPS:n omaan maaliin. Koponen oli hieman sivussa ja yritti syöksyä pallon eteen, mutta turhaan. Maali oli todella harmittava, sillä ei TPS:llä isompaa hätää ollut siinä vaiheessa.

KuPS sai lisävauhtia johtomaalistaan ja se iski heti perään uudestaan jo 35. minuutin kohdalla. Tällä kertaa Niskanen keskitti vasemmalta ja Tabi Manga puski pallon vastustamattomasti keskeltä ruuhkaa Tepsin verkkoon.

TPS sai avausjakson lopulla vielä kaksi jonkinlaista hyökkäysaihiota aikaiseksi, mutta ensimmäisellä kerralla pallo karkasi ja toisella kerralla TPS sortui liialliseen kikkailuun.

Kolmannella kerralla sitten kolahti! Alim Moundi nosti pallon hienosti KuPS-linjan taakse Albijon Muzacille. TPS-hyökkääjä teki hienot harhautukset ja ampui pallon upeasti vasurilla KuPS-maalin vasempaan ylänurkkaan. Maali oli Muzacille liigauran ensimmäinen ja maalin syntyajaksi merkittiin ottelun 45. minuutti. Muzaci moiskautti pienet pusut Savon Sanomat Areenan tekonurmeen elämänsä ensimmäisen liigamaalin kunniaksi.

– Pienen kimmokkeen se otti siitä, mutta hyvä veto se oli. Tässä on jahdattu sitä Veikkausliigan ensimmäistä maalia ja se nyt sitten tuli. Gorilla pois selästä, toivottavasti tulee jatkoa. Toivottavasti maalin mukana tuli lisää itseluottamusta ja se nähdään seuraavissa matseissa, Muzaci kertaili.

Mutta niin vaan KuPS iski vielä ennen taukoa lisäajalla. TPS taisi olla siinä vaiheessa vähän vielä 2-1-kavennuksen lumoissa. Urho Nissilä keskitti vasemmalta, Rangell otti pallon haltuun ja pisti pienen siirron Petteri Pennaselle, jolla oli helppo työ nostaa pallo TPS:n verkkoon. Pennanen näytti maalin jälkeen fiksuutensa, eikä tuuletellut isommin maalia entisenä TPS-pelaajana.

TPS tuli toiselle jaksolle aktiivisena ja leipoi palloa hyvin KuPS-päädyssä. Muzaci pelasi pallon sivurajan jälkeen hyvin Juho Lähteelle, joka ampui, mutta pallo kimmahti KuPS-pelaajista päädystä ulos. Haarala pisti palloa maalille kulmalipulta ja Hernández puski erinomaisesti, mutta Virtanen oli oikeassa paikassa ja koppasi pallon.

TPS jatkoi hyvää pyöritystään ja seuraavaksi pääsi yrittämään oikealta Oskari Jakonen. Virtanen hieman jopa haparoi, mutta hän sai selvitettyä kuitenkin tilanteen. TPS vei ensimmäisen vartin aikana järjestäen kaikki kaksinkamppailut, mutta ei saanut palloa kuitenkaan millään verkon perukoille. KuPS ryhdistäytyi TPS-myllytyksen jälkeen ja pääsi taas peliin paremmin mukaan.

Jos ottelun avausjaksolla pantiin pallot sisääan varsin kovalla prosentilla, olivat toisella jaksolla mehukkaat maalipaikat kortilla. TPS nosti pakkaansa tietysti ylemmäksi ottelun loppua ja KuPS kyttäsi puolestaan vastaiskuja. Aivan ottelun lopussa Niklas Pyyhtiä pääsi ampumaan vielä vaparin, mutta tulinen veto painui KuPS-maalin sivuverkkoon.

TPS pääsee KuPS-ottelun jälkeen ansaitulle puolentoista viikon ottelutauolle. TPS on tulessa seuraavan kerran keskiviikkona 9. syyskuuta, kun samoista sijoituksista tappeleva FC Haka saapuu Veritas Stadionille vieraaksi.

– Tauko tulee nyt hyvään paikkaan, meillä on ollut nyt viikkoon kolme matsia ja se on aika paljon. Kyllä se tuntuu kropassa joka äijällä, Muzaci vielä muistutti.