Tintti Johansson nosti Tepsin tasoihin yliajalla

14.06.2010 20:58

TPS:n härkäviikko alkoi 1-1-tasapelillä Tampere Unitedia vastaan Ratinassa. TamU otti avausjaksolla edun erikoistilannemaalillaan, mutta TPS nousi Jonatan Johanssonin tykillä yliajalla tasoihin. Pistekin tuntui takaa-ajoasemasta noususta ihan hyvältä tulokselta, vaikka pelissä oli olemassa myös voiton elementit.

Päävalmentaja Marko Rajamäki vetäisi kokoonpanostaan heti alkajaisiksi muutaman ässän pöytään. Ensinnäkin tietysti kymppipaita Riku Riski oli pelikiellossa, mutta myös Jonatan Johansson, Mika Ääritalo ja Igor Jovanovic aloittivat vaihtopenkin puolelta. Avauspaikan lunastivat vastaavasti itselleen Jani Virtanen, Juho Lähde ja Kalle Mäkinen. Syykin pelaajien pieneen kierrätykseen oli selvä.

- Ei tarvitse kuin hieman vilkaista otteluohjelmaamme, niin jokainen voi tehdä siitä omat johtopäätöksensä, Rajamäki kuittasi.

Toden totta. TPS kohtasi reilu viikko sitten sunnuntaina IFK Mariehamnin Turussa, keskiviikkona Ilveksen Paraisilla ja tänään siis TamU:n Tampereella. Ralli jatkuu ylihuomenna keskiviikkona Kuopiossa cupin välierien merkeissä, lauantaina pelataan sitten Veikkausliigaa Oulussa ja ensi viikon keskiviikkona Turkuun saapuu FF Jaro, Veikkausliiga sekin.

Kun itse ottelukin puhallettiin käyntiin, nähtiin kentällä varsin virkeä TPS. Varsinkin Jamppa Virtanen uhkui pelihaluja ja se näkyi yksi vastaan yhteen tilanteissa.

Varsinaista maalitilannetta saatiin odottaa 10. minuutin merkkipaalulle asti, kun TamU:n Tuomas Haapala täraytti hurjan täydellisesti osuneen volleynsä maalin yläputkeen. Säikähdyksellä kuitenkin selvittiin.

Paria minuuttia myöhemmin Virtanen purjehti oikelta isäntien boxiin, mutta kipakka vasuri painui hieman oikean tolpan ohi. Vajaan kahdenkympin kohdalla TamU.n keskikentällä tällä kertaa pelannut Jari Niemi latasi melkoisen pommin maalin vasempaa kulman kohden, mutta Jukka Lehtovaara venytti pallon ohi. 

Jakson puolessa välissä TamU sai paremmin otetta ja pallo kävi toistamiseen Tepsin maalin poikkiraudassa. Siitä seuraannutta erikoistilantetta TPS-puolustus sitten ei enää kestänyt. Brasialainen Dema antoi kulman ja Kristian Kojola puski pallon verkkoon. 1-0.

Reilun puolen tunnin kohdalla Virtanen ja Mikko Manninen sahasivat oikealla laidalla tamperelaiset tilanteesta ulos ja pallo toimitettiin nätisti maalin eteen, mutta kulmaa vaarallisempaa tilanteesta ei syntynyt.

37. minuutin kohdalla pirteästi taas peliä pyörittänyt Manninen jatkoi Mäkiselle vasempaan laitaan. Tämä keskitti hienosti mutta Babatunde Wusun hieman ponnettomaksi jäänyt pusku painui vasemmalta maalin ohi. Hetkeä myöhemmin 

Avausjakson loppu oli sitten täyttä TPS:n vyörytystä, kun TamU vetäytyi puolustamaan johtoaan. Painetta luotiin jatkuvalla syötöllä, mutta se viimeinen silaus jäi puuttumaan.

- Mellä oli heti alussa parikin paikkaa tehdä maali, mutta TamU iski erikoistilanteesta, joiden vahvuus oli kyllä tiedossa. Mulla oli tietysti näyttöhaluja, kun pääsin mukaan heti avauksen. Juoksin avausjaksolla hieman liikaakin ja jalat meni vähän hapoille, Jamppa Virtanen tunnusti avausjakson jälkeen.

TPS teki heti toisen jakson alkuun vaihdon. Jonatan Johansson juoksi tuoreine jalkoineen Ratinan vihreälle veralle. Tilaa antoi mainion avausjakson pelannut Mikko Manninen. Toinen tulokas, joka kentälle saatiin, oli pirkanmaalainen vihmova sade.

Toisen jakson alku oli tuttua takavuosien TamU:a. Joukkue vetäytyi kuoreensa ja TPS pyöritti palloa. Mitään kovinkaan vaarallista ei kuitenkaan syntynyt, vaan raitapaitojen peli jäi hieman näpräämiseksi. TamU:n puolustus toimi kieltämättä kiitettävällä tavalla. Näissä tilanteissa on kuitenkin aina läsnä se pelko, että TamU iskee yhtäkkiä jostain taivaalta tulleesta vastaiskusta.

Reilun tunnin kohdalla Jamppa Virtanen lähetti oikealta kulman, jonka Robert Milsom jatkoi maalin katolle. Kyseisen erikoistilanteen jälkeen Milsom lähti vaihtoon ja Mika Ääritalo kirmasi vuorostaan kentälle. Eli Rajamäki haki vaihdollaan taas lisää hyökkäysvoimaa.

Sade ja liian märkä kenttä jotenkin hyydytti molempien peliä ja Tepsinkin paras vaihe jäi jonnekin ensimmäiselle jaksolle ja toisen jakson alkuun. Rajamäen kierrätys jatkui 72. minuutin kohdalla, kun Igor Jovanovic korvasi Sami Rähmösen.

TPS yritti luoda koko ottelun lopun painetta, onnistuenkin aika ajoin siinä, mutta TamU:n lihamuuri peitti kuitenkin kaikki avoimemmat linjat.

Paitsi 84. minuutin kohdalla, kun Jaakko Nyberg pisti fiksun syötön maata pitkin rankkarialueen sisään Wusulle. Hän jatkoi Mika Ääritalolle, joka pääsi keskeltä tälläämään, mutta TamU:n viiksiniekkaveskari Mika Hilander torjui pallon ja TamU-pakit putsasivat pallon väljemmille vesille.

90. minuutin kohdalla TPS sai taas loppuun armottoman vyörytyksen päälle. Ensin Johansson pääsi lataamaan viidestä metristä, mutta TamU:n maalintekijä Kojola pääsi putsaaman maaliviivalta. Heti perään Wusu yritti ovelaa nostoa, mutta pallo kohosi maalin katolle.

Lisäajan toisella minuutilla sitten KOLAHTI! Nyberg puski, Sakari Saarinen kämmäsi, pallo ajautui Johanssonille, joka latasi ttarkasti vasempaan alakulmaan, eli 1-1. Maali oli kauden kuudes osuma Tintille. Jotenkin tämäkin piste tuntui tällä kertaa hienolta.

- Ärtsi ja Tintti toivat hyökkäykseen toisella jaksolla uutta suuntaa ja onnistuminen yliajalla tietysti ilahduttaa, TPS-luotsi Marko Rajamäki huokaili taistelun päätyttyä.

- TamU-TPS -pelit ovat aina olleet kiihkeitä pelejä, sikä tämä tuottanut poikkeusta, jouduttiin tällä kertaa takaa-ajajiksi, mutta saatin ajettua kiinni. Meillä on ollut ongelmia koko ajan näiden vastustajien erikoistilanteiden kanssa, mutta oli tämä kokonaistapahtumiin nähden anasittu piste. Tämä piste oli nyt tärkeä , mutta jatkossa meidän käännettävä nämä tasapelit voitoksi, Rajamäki pohdiskeli, mutta oli tässä tapauksessa tyytyväinen tasapeliin.

- Meidän olisi pitänyt olla kylmäpäisempia, eikä me saatu painetta toiseen päähään, TamU-luotsi Ari Hjelm manasi puolestaan tuoreeltaan matsin jälkeen.

TPS nousi tasapelillään yhteentoista pisteeseen, mutta voittoa ei ole kuulunut riemukkaasta pisteestä huolimatta kuuteen otteluun.