Tehtävä suoritettu – TPS kohtaa Suomen Cupin puolivälierissä HJK:n

TPS voitti tänään Tikkurilan Palloseuran Suomen Cupin neljännesvälierissä lukemin 6-0. TPS lähti Kolmosen tasolla pelaavaa vantaalaisjoukkuetta vastaan selvänä suosikkina peliin, eikä raitapaidoilla loppujen lopuksi ollut mitään vaikeuksia kaataa vastustajaansa.

– Tulos on hyvä ja olen peliin muutenkin tyytyväinen, varsinkin toiseen puoliaikaan. Tauolla painotin, että yksinkertaisempia ja helpompia syöttöjä ja perille meni, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen myhäili tyytyväisenä.

Suomen Cup jatkuu TPS:n osalta heti juhannuksen jälkeisenä tiistaina. TPS:n ensi viikon vastustaja puolivälierissä on HJK, joka voitti tänään KPV:n Kokkolassa lukemin 2-0. TPS – HJK alkaa Veritas Stadionilla tiistaina 23.6. klo 20.00.

– Pistän KPV – HJK -pelin laulamaan paluumatkalla. Todella hyvä peli saadaan tähän väliin. Siinä nähdään se taso, mihin pitää pystyä Veikkausliigassa. Cupin alkulohko-ottelussa taidettiin olla hetki HJK-pelissä mukana, mutta sitten meitä vietiin. Saadaan ensin hieno tapahtuma kotikentälle ja sen jälkeen vielä täysi valmistautumisviikko ennen Veikkausliigan alkua, Pikkarainen laskeskeli.

Mutta mennään myös vähän tarkemmin vielä Tikkurilan Urheilupuistossa pelattuun TiPS – TPS -otteluun. Vartin kohdalla Oskari Jakonen pyssytti komean kuvion päätteeksi oikealta ohi. Reilun 20 minuutin kohdalla Babacar Diop pääsi kokeilemaan sivusaksipotkua, mutta pallo kilpistyi TiPS-puolustuksen kautta päädystä yli.

Reilut viisi minuuttia myöhemmin pallo pomppi Albijon Muzacille, mutta hieman epäonnistunut veto painui oikealta ohi. Tilanteesta seurasi kulmapotku oikealta, jota asettui antamaan TPS-kapteeni Sami Rähmönen. Pallo leijaili kohti TiPS-maalia, josta Muzaci puski sen tyylikkäästi maalin takanurkkaan 27. minuutilla.

Tepsin peli vapautui selvästi johtomaalista. 34. minuuttin kohdalla Rähmönen antoi oikealta vapaapotkun, josta Diop puski pallon täpärästi vasemmalta ohi.

Kolme minnuuttia  ennen taukoa TPS:n kulmakuvio meinasi osua oikeaan osoitteeseen toisen kerran. Tällä kertaa Rähmösen kulman pääsi jatkamaan Juhani Pikkarainen, mutta tuloksetta.

Hieman ennen taukovihellystä sitten natsasi. Masahudu Alhassan keskitti vasemmalta, Diop puski, mutta TiPS-maalivahti Roni Tourunen teki upean pelastuksen. Pallo kuitenkin kimpoili takaisin peliin ja Olawale Tehe pääsi siivoamaan pallon sisään lähes maaliviivalta.

TPS aloitti myös toisen puoliajan isännän ottein. 53. minuutin kohdalla TPS iski TiPS-kulman jälkeen kolmella miehellä vastaan. Pallo kulki ketterästi mieheltä miehelle eteenpäin, kunnes Diop antoi vapauttavan syötön Joakim Latoselle, joka pommitti pallon keskellä tyhjää TiPS-maalia.

Reilun tunnin kohdalla Jere Koponen antoi pitkän pallon, josta Tehe juoksi läpi ja nosti taululle jo 0-4. TPS iski jo viidennen kerran vartti ennen loppua ja jälleen asialla oli Tehe. Hänen knallitemppunsa sinetöityi kulman jälkitilanteesta 74. minuutin kohdalla. Kaikkiaan kolmen maalin tekemiseen meni yhteensä puolisen tuntia.

– Toivottavasti tämä onnistuminen kantaa myös jatkossa hedelmää, kyseessä on todella lahjakas poika. Sami oli topparina hyvä ja hän sai myös syötöt kohdilleen. Meinasi varmaan vähän krampata, kuin sai jossain välissä juosta kulmalipulta toiselle, Pikkarainen vielä veisteli.

88. minuutin kohdalla Mika Ääritalo pyssytti tolppaan, mutta pallo kimmahti takaisin TPS-hyökkääjälle. Ääritalo latasi vastapalloon välittömästi uudestaan ja pallo kumahti lopulta verkkoon asti TiPS-puolustuksen suosiollisella avustuksella. TPS:n ansaitut voittolukemat olivat loppujen lopuksi siis tylyt 6-0.

Suomen Cupin puolivälieräottelun TPS-HJK ottelujärjestelyistä tiedotamme huomenna keskiviikkona 17.6.