Tehokas Inter tyrmäsi Tepsin jo avausjaksolla

FC Inter voitti kauden toisen Turun derbyn puhtaasti 3-0. Inter käänsi pelin edukseen käytännössä jo reilussa vartissa. Kotijoukkue sinetöi vahvan avausjaksonsa aivan puoliajan lopulla syntyneellä kolmannella maalillaan. Taistelu pisteistä oli siinä, vaikka TPS:n työmoraali piti hienosti loppuun asti ja joukkue piti nollan omassa päässään toisella puoliajalla.

– Ei ole tietenkään mitkään hyvät fiilikset, kumpikin lähti tätä ottelua voittamaan. Kumpikin pisti myös kaiken peliin ja nyt kävi näin. Ei meillä pelillisesti avausjaksolla niin suurta hätää ollut kuin numerot ehkä näyttävät. Inter rankaisi surutta omista paikoistaan, TPS-kapteeni Sami Rähmönen summasi paikalliskamppailun ratkaisseen ensimmäisen puoliajan.

Inter löi ensimmäisen maalinsa TPS-verkkoon jo kymmenen minuutin kohdalla. Filip Valenčič ryösti pallon keskialueella ja vapautti Benjamin Källmanin läpi. Inter-kärki jysäytti pallon tolppaan, mutta Timo Furuholm loikkasi paikalle ja löi räkäpallon sisään.

Inter iski pallon pussiin toisen kerran 16. minuutin kohdalla. Inter sai vapaapotkun vasemmalta. Connor Ruane lähetti pallon maaliedusruuhkaan, jossa Arttu Hoskonen nousi korkeimmalle ja puski pallon röyhkeästi verkkoon.

Kotijoukkue iski kolmannen kerran aivan ensimmäisen puoliajan lopulla. Aleksi Paananen teki oikea-aikaisen katkon, Valenčič juoksi ristiin ja antoi nappisyötön Källmanille, joka nosti pallon jo kolmannen kerran TPS-verkkoon.

TPS-maalivahti Jere Koponen venyi toisella jaksolla tuttuun tapaan muutamaan upeaan torjuntaan. TPS:n parhaille paikoille toisella puoliajalla pääsi Niklas Pyyhtiä, jonka yllättävä oikealla jalalla lähtenyt veto meni hieman Inter-maalin ohi. Hyvään laukaisupaikkan itsensä pelasi myös Jean, mutta hänen vedossaan ei ollut tarpeeksi ruutia. Ottelun toisella puoliajalla peli tempo ja intensiteetti laskivat ymmärrettävästi.

Torstaina pelattiin järjestyksessään 44. Turun derby ja TPS johtaa voittotilastoja edelleen saldolla 16-13-15. TPS vei kauden ensimmäisen derbyn 1-0, mutta Inter otti nyt kiinnityksen tämän kauden Turun herruuteen maalieron turvin.

TPS:n Mika Ääritalo pelasi torstaina 300:nnen Veikkausliigaottelunsa. Koko TPS jalkapallo onnittelee Ääritaloa tästä hienosta saavutuksesta. TPS muistaa Ääritaloa ensi sunnuntain SJK-ottelussa.

– Nyt on niin tiukka tahti päällä, että ei tässä ehdi tätäkään peliä liian kauan ihmettelemään. SJK:ta lähdetään sunnuntaina tietenkin voittamaan ja pitää siirtää katseet nopeasti jo sinne suuntaan. Tämä peli oli nyt tässä ja näillä mennään, Rähmönen vielä kuittasi.

TPS:n kannalta huono uutinen oli myös se, että alavireinen KuPS suli Hakan käsittelyssä kotikentällään lukemin 2-3. Haka pudotti yllättävällä vierasvoitollaan viimeisen suoran säilyjän paikalle nyt koronakaranteenissa olevan IFK Mariehamnin. Ahvenanmaalaiset ovat kaksi kierrosta ennen runkosarjan loppua viisi pistettä TPS:n edellä. Haka karkasi voitollaan jo seitsemän pinnan päähän TPS:stä.

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.

TPS – SJK Veritas Stadionilla sunnuntaina 25.10. klo 16.00. Liput Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/fc-tps-sjk-lippuja/271811