Nyberg vaatii Tepsiltä terävämpää alkukautta

01.05.2011 14:35

Jaakko Nyberg aloittaa kolmannen kautensa TPS:n raitapaitojen puolustuslinjalla. 30-vuotias toppari myhäilee tyytyväisenä kahden edellisen kauden saldoja, ja miksipä ei myhäilisi, kun palkintokaappi on saanut metallista täytettä kahden SM-pronssin ja Suomen Cupin voiton muodossa. Yhden viime kausien TPS-trendin Nyberg haluaa ehdottomasti kuitenkin muuttaa.

- Kahtena edellisenä vuonna kausi on lähtenyt nihkeästi liikkeelle ja olemme antaneet turhaan muille tasoitusta. Peli on lähtenyt kunnolla käyntiin sitten vasta kesällä. Meidän pitää päästä sellaisesta Tepsin perusalkukaudesta eroon ja oltava hereillä ensimmäisestä pelistä asti. Silti Heinikankaan Jallua lainaten, myös kärsivällisyyttä tarvitaan, koska joukkue on taas muuttunut paljon, kuten kahtena edellisenäkin kautena, Nyberg muistuttaa.

- Puolustus ei ole muuttunut niin paljon kuin hyökkäys, joka meni nyt melkein kokonaan uusiksi. Puolustuspäässä pitää pitää ekasta pelistä lähtien linjat ja välit kunnossa. Meidän kokeneempien pelaajien tehtävänä on auttaa näitä nuorempia. Kaikki nämä uudet pojat on erittäin taitavia ja uskon, että se yhteinen sävel löytyy, Nyberg vakuuttaa.

Nyberg niputtaa joukkojensa kauden tavoitteet kahteen olennaisimpaan asiaan.

- Haluamme pelata hyvää futista ja menestyä, Nyberg tiivistää tavoitteet, sen enempää sijoituksia erittelemättä.