Miehet: Ykkösen kotiavaus päättyi riemukkaaseen kotivoittoon

Turun Urheilupuiston Yläkentällä voimiaan mittelivät tänään Palloseurat Turusta ja Järvenpäästä. Ottelu oli Tepsille Ykkösen kauden ensimmäinen kotipeli. Koleasta säästä huolimatta tunnelma oli riemukas, kun Tepsi avasi voittotilinsä kauden kolmannessa ottelussaan. Loppulukemat kirjattiin turkulaisille 2–1.

”Herätys, äijät!” karjaisi TPS:n maalivahti Jere Koponen, kun peliä oli takana kymmenen minuuttia. Ottelun alku ei ollut Palloseuralta paras mahdollinen, mutta kapteenin käskeminä mustavalkoiset äijät heräsivät pelin edetessä, ja lopulta tuloksena olikin TPS:n alkukauden paras peli.

– Kyllä tässä aika makialta tuntuu tämä voittaminen, näitä ei hirveästi ole päästy tässä tämän vuoden puolella kokemaan. Kyllä se varmaan näkyykin nyt tässä pelaajien kasvoilta, että sellaisen pienen vapautumisen tämä tuotti, makusteli pelin jälkeen TPS:n keskikenttäpelaaja Kasper Hämäläinen.

Kun maalitili avataan kotiavauksessa, niin se tehdään tyylillä. Pelin avausmaalia saatiin odottaa reilut puoli tuntia, mutta Linus Rönnbergin kauden ensimmäinen maali oli odotuksen arvoinen. Rönnberg haki boksin rajalla oikean jalkansa vapaaksi ja tempaisi kierteisen kanuunan takayläkulmaan. JäPS-maalilla Janne Laiho sai kättään hieman väliin, mutta laukaus oli niin upea, että näinköhän sitä olisi torjunut edes katsomossa ollut TPS-kasvatti, nykyään Britteinsaarilla uraa tekevä maajoukkuemaalivahti Lucas Bergström.

JäPS tuli peliin mukaan vielä toisella puoliajalla, kun 49 minuutin pelin jälkeen Enoch Banza pääsi tasoittamaan ottelun. Toisella jaksolla vei hetken, ennen kuin TPS löysi jälleen saman hyvän vireen, joka joukkueella oli avausnelivitosen loppupuolella. Tepsi oli toisella jaksolla useampaan otteeseen lähellä johtomaalia. Lopulta 2–1-voittomaalin juoni takavuosien huuhkajakaksikko, kun Riku Riski keskitti laidalta pallon maalin edustalle ja Kasper Hämäläinen jatkoi pelivälineen verkon perukoille. Osumassa oli futistaituruutta yhteensä 89 A-maaottelun verran.

– Olen tosi tyytyväinen voittoon, loimme ihan hyvän määrän maalipaikkoja, joista olisi ehkä useampikin maali pitänyt tehdä. Pelasimme taas pikkaisen paremmin kuin edellisessä pelissä. Onnistuimme pitämään JäPSin aika hyvin pois selviltä maalipaikoilta. Kauden ensimmäinen voitto avaa monta ketsuppipulloa sekä päässä että jaloissa, runoili TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen.

Voitto oli TPS:ltä vahva joukkuesuoritus, mutta erityisesti esiin nousi seuraikoni Kasper Hämäläinen, joka keräsi tänään tehot 1+1 ollen mukana joukkueensa molemmissa maaleissa. TPS:n ikäpresidentti näytti, että on vielä 36-vuotiaanakin eliittiluokan pelaaja Ykkösessä. ”Kappe” syötti Rönnbergin näyttävän 1–0-maalin, mutta erittäin näyttävä oli myös ennen maalisyöttöä tapahtunut spin-o-rama-harhautus, jolla Hämäläinen piti pallon hallussaan ja ohitti vastustajan.

– Jalat tuntuivat hyviltä tänään. Oli kivaa pelata. Koetin myös viihdyttää yleisöä – hienoja esityksiä, maaleja ja syöttöjähän he tänne tulevat katsomaan. Toivottavasti yleisökin nautti tänään, Hämäläinen virnisti.

Lopputulos:

TPS – JäPS 2–1 (1–0)

Ottelun maalit:

35 min 1–0 Linus Rönnberg
49 min 1–1 Enoch Banza
74 min 2–1 Kasper Hämäläinen

Varoitukset:

46 min Daniel Rantanen
59 min Linus Rönnberg
78 min Aapo Boström
79 min Omar Jama
83 min Torfiq Ali-Abubakar