Lehtovaara: "Jallu on tämän ajan TPS-ikoni!"

25.11.2011 17:43

TPS:aa yhdeksän kautta edustanut Jarno Heinikangas hyvästeli turkulaisyleisön kauden 2011 viimeisessä kotiottelussa ja ripusti nappulakenkänsä naulaan 15-vuotisen Veikkausliigauransa päätteeksi. Jallu on ollut iso ja tärkeä persoona TPS:lle jo vuosien ajan. Alla entisten ja nykyisten joukkuekavereiden mietteitä Jallusta.

"Jallu on ollut joukkueen henkinen johtaja jo vuodesta toiseen, jo ennen kuin hänestä tuli kapteeni. Aina kun hän oli kentällä, tiesi mitä saa - Jallulla ei pahemmin ole huonoja päiviä ollut. Pukukopissa Jallu oli puhelias ja toivotti uudet jätkät aina hyvin joukkueeseen mukaan. Tapasin Jallun itse asiassa ensimmäisen kerran Ruisrockissa, kun pelasin itse vielä Villassa. Jo silloin ensivaikutelmani hänestä oli, että hän on johtaja. Auktoriteettia löytyi siis jo silloin, vaikka hän olikin vielä suhteellisen nuori. Silloin hän ei kuitenkaan joutunut rautoihin."
-Mika Ääritalo

"Kun tulin liigarinkiin, Casa oli kapteenina ja Jallulla oli hieman pienempi rooli, koska joukkueessa oli paljon vanhempia pelaajia. Jallu kasvoi kapteenin ruutuun iän ja kokemuksen myötä. Kaudella 2007, jolloin pääsin oikeastaan ensimmäistä kertaa kunnolla pelaamaan, kapteenin nauha siirtyi Jallulle ja hän suoriutui siitä roolista kyllä hyvin. Viimeisellä kaudellaan Jallu edusti kokemusta joukkueessa, mikä oli nuorille pelaajille todella tärkeää. Silti Jallu säilyi aina kapteeniudestaan huolimatta rentona kopissa. Ikä ja lapsen saaminen kypsensivät Jallun otteita kentällä. Loppuvaiheessa hänelle ei enää tullut niitä ylilyöntejä mitä ehkä nuorempana. Parempaan suuntaan hän siis kypsyi. Jallu on pelannut seurassa varmasti niin kauan kuin ihmiset muistavat ja hän todella on tämän ajan TPS-ikoni."
-Jukka Lehtovaara

"Jallulla on aina ollut suhteettoman kova itseluottamus taitoihinsa nähden ja jalkapallossa itseluottamuksella pääsee jo pitkälle. Oli fyysisesti ylivoimainen jo pelatessaan keskikentällä 2000-luvun puolivälissä; monta vuotta hänellä oli joukkueen paras kestävyys ja hän oli joukkueen nopein pelaaja. Viimeiset vuodet, siirryttyään toppariksi, oli aina puolustajien eliittiä. Erinomainen 1 vs. 1 -tilanteissa. Mielikuvasta huolimatta Jallu on hyvin nopea. Viime vuosina hän myös oppi avaamaan peliä. Ammattilainen."
-Ex-joukkuekaveri ja TPS:n toimitusjohtaja Marco Casagrande