Italian mestari Rodney Strasser vahvistaa TPS:n keskikenttää

TPS:n Veikkausliigajoukkue saa kovan luokan vahvistuksen, kun Rodney Strasser on liittynyt raitapaitoihin kauden 2020 kattavalla sopimuksella. Sierra Leonesta kotoisin oleva Strasser on rooliltaan puolustava keskikenttäpelaaja.

30-vuotias Strasser saapui Turkuun jo maaliskuussa ja hän oli valmiina aloittamaan Veikkausliigakauden Suomessa alkuperäisen aikataulun mukaan. Yleisen turvallisuustilanteen muututtua, hän harjoitteli Suomessa alkuun itsekseen sekä vietti vuosiloman muun joukkueen mukana. Strasser liittyi uuden joukkueensa harjoituksiin mukaan heti, kun se oli turvallisuusmääräysten puitteissa mahdollista.

Strasser aloitti jalkapallouransa kotimaassaan F.C. Kallonin juniorijoukkueessa, joka on nimetty maan tunnetuimman jalkapalloilijan Mohamed Kallonin mukaan. Hän siirtyi vuonna 2007 italialaisen AC Milanin organisaatioon ja debytoi milanolaisseuran riveissä Serie A:ssa syksyllä 2008.

Kesällä 2010 Strasser siirtyi osana suurempaa pelaajakauppaa Genoa CFC:n organisaatioon, mutta hän jatkoi silti edelleen pelaamista lainasopimuksella AC Milanissa. Kaudella 2010-11 AC Milan voitti Italian mestaruuden ja Strasser debytoi seuran paidassa myös Mestareiden liigan lohkovaiheessa. Hän viimeisteli Milanin mestaruuskaudella joukkueensa voittomaalin Cagliaria vastaan.

Kaudella 2011-12 hän pelasi lainasopimuksella Leccen Serie A -joukkueessa 12 ottelua, viimeistellen yhden maalin. Kausina 2013-17 Strasser oli edelleen Genoa CFC:n pelaaja, mutta hän pelasi silloin lainalla muun muassa Serie B -seura Regginassa sekä kroatialaisessa NK Zagrebissa. Viimeiset kaksi kautta hän on edustanut portugalilaista Gil Vicente F.C:tä sekä italialaista A.S.D. Villafrancaa.

Strasser on pelannut myös Sierra Leonen A-maajoukkueessa yhteensä kymmenen ottelua. Hän edusti Sierra Leonea vuoden 2012 Afrikan Nations Cupissa.

– Kyllä jokainen huomasi nopeasti, että saatiin todella kovan luokan pelimies joukkueeseen. Itseluottamus on kohdallaan ja hän on myös pallollisena huippuluokkaa. Kun hän ilmestyi harjoituksiimme mukaan, näkyi sen vaikutus koko joukkueeseen heti. Rodney saapui Suomeen todella hämmentävään aikaan, mutta hän on hoitanut hommansa tällä haastavalla ajanjaksolla todella ammattimaisesti, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen kiittelee.

Lisää uutisia