IFK Mariehamn - ennakko: "Uskomme taas tässäkin yllätysmahdollisuuteemme"

02.05.2018 20:10

TPS kohtaa Veikkausliigakauden viidennessä ottelussaan IFK Mariehamnin vieraissa. Ottelu alkaa Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla torstaina 3.5. klo 19.00.

TPS lähtee otteluun kaksi tappiotonta peliä allaan. Ensin kaatui paikallispelissä FC Inter 1-2 ja viime lauantaina TPS sai kunnian olla se joukkue, joka aiheutti ensimmäisenä pistemenetyksen Veikkausliigaa johtavalta RoPS:lta.

- Suunta on ihan oikea, paikallispelin voitto oli tärkeä koko organisaatiolle ja siihen päälle sarjajohtajan horjuttamista. Siltä pohjalta on ihan hyvä lähteä kohti Maarianhaminaa, uskomme taas tässäkin yllätysmahdollisuuteemme, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen paaluttaa.

IFK Mariehamn sai voittotilinsä auki viime sunnuntaina PS Kemiä vastaan, vasta viidennellä yrittämällään. Edelliskauden mestarit ovat aloittaneet kautensa hieman alakanttiin, mutta joukkueen todellinen iskukyky on kyllä kaikkien tiedossa.

- Aika monilla on vieläkin muistissa edellinen vierailumme Veikkausliigatasolla siellä kaudelta 2014, jolloin se jäi viimeiseksi liigapeliksemme pariin kauteen. IFK Mariehamn on kova jengi ja Veikkausliiga sarjana todella tasainen. Näissä peleissä on todella pienet marginaalit ja mielestäni IFK:n sijoitus vähän hämää siinä mielessä. Siellä on varmasti iskukykyinen joukkue vastassa, vaikka heillä on yksi lepopäivä vähemmän kuin meillä. Kaadetaan kaikki paineet vaan sinne, Laurikainen naurahtaa.

TPS ja IFK Mariehamn kohtasivat jo kertaalleen tänä vuonna helmikuun alussa Respect Suomen Cupin alkulohkossa ja silloin päädyttiin 1-1-tasapeliin.

- IFK:n pelissä oli aika samoja elementtejä jo talvella, he luottavat siihen omaan systemaattiseen pelaamiseen, joka toi mestaruuden edelliskaudella, Laurikainen muistuttaa.

TPS herkisteli, haki terävyyttä sekä viimeisteli kuvioitaan keskiviikkona Turun Kupittaan luonnonnurmella. Joukkue lähtee kohti Ahvenanmaata torstaiaamuna.

- Meillä oli ihan hyvä meininki Kupittaalla päällä, ei mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Kävimme omat pelilliset asiamme läpi, aamulla hypätään laivaan, nautitaan siellä aamiainen ja vähän levätään. Perillä mennään hotellille, josta lähdetään sitten valmiina haastamaan kotijoukkue. Nyt kun ottelutahti tihenee, palautusten suhteen pitää olla todella tarkkana, Laurikainen suunnittelee.

TPS:n terveystilanne on vähintään kohtuullinen. RoPS-ottelun huilannut toppari Rasmus Holma jatkaa poissaoloaan.

- Puolustuksesta puuttuvat Rasmus Holma ja Niklas Friberg ja heille täytyy löytyä paikkaajat. Meillä on ollut koko ajan pientä rotaatiota kokoonpanossa ja sitä on tiedossa myös torstaina, Laurikainen vahvistaa.

Ottelua on mahdollista seurata suorana Ruutu+palvelusta: https://www.ruutu.fi/stream/3221944

Radio Auran Aalloit lähettää selostuksen suorana taajuksillaan: http://www.auranaallot.fi/