Haikeiden jäähyväisten otteluun tuli dramaattinen loppu

TPS pelaa kaudella 2021 jälleen Jalkapallon Ykkösessä. TPS:n putoaminen varmistui kotoisella Kupittaalla, kun se jäi 1-1-tasapeliin KTP:tä vastaan. Kotkalaiset nousivat Veikkausliigaan vierasmaalisäännöllä.

Lauantai-iltapäivän tapahtumat etenivät TPS:n käsikirjoituksen mukaan aina ottelun 83. minuutille asti, kunnes Antti Mäkijärvi puski 1-1-tasotuksen raitapaitojen verkkoon.

Ennen ottelun alkua koettiin upeat juhlallisuudet, kun Sami Rähmönen ja Mika Ääritalo saateltiin viimeisen kerran kentälle TPS-paidassa. Lisäksi Jonni Peräaho ja Juho Lähde päättivät hienot pelaajauransa. Myös naisten edustusjoukkueen pitkäaikaista kapteenia, uransa päättänyttä Mira Anderssonia, muistettiin ennen ottelua alkua.

Oman tunnelmansa otteluun toivat molempien seurojen kannattajat. TPS:n kannattajakatsomo pullisteli enemmän kuin kertaakaan tämän kauden aikana. Myös kotkalaiset olivat lähteneet isolla ja äänelkkäällä joukolla Turkuun.

Ottelun ensimmäinen puoliaika pyöriteltiin vielä maalittomissa merkeissä. Toisella puoliajalla turkulaisyleisö räjähti 58. minuutin kohdalla. Niklas Pyyhtiä antoi vasemmalta laidalta loistavan syötön ja Albijon Muzaci latasi suoraan liikkuvasta palloon verkot tötterölle. Muzacin maali oli varmasti kauden hienoin.

Kun KTP sai tasoituksensa, yritti TPS tietysti johtomaalia kaikin mahdollisin keinoin. KTP-maalivahti Anton Lepola pelasti pallon maaliviivalta vielä lisäajalla, kun Rasmus Holma pääsi puskemaan Sami Rähmösen kulmasta.

TPS on vaihtanut sarjatasoa joka kausi siitä lähtien, kun se nousi Veikkausliiga kauden 2017 päätteeksi. Kaudella 2018 tuli lähtö liigakarsintojen kautta KPV:lle. Myös silloin ratkaisu tuli vierasmaalisäännön turvin. Viime syksynä TPS maksoi KPV:lle kaiken takaisin korkojen kera ja upotti kokkolalaiset Seinäjoella 0-3. Tänään nuo riemun hetket olivat enää vain haalea muisto.

Kylmä fakta tällä hetkellä onkin, että TPS:ssä on isossa kuvassa peiliin katsomisen paikka. Seuran satavuotisjuhlat lähestyvät kovaa vauhtia ja seuran molemmat edustusjoukkueet putosivat kauden päätteeksi Ykköseen. Miesten edustusjoukkue on kuulunut Ykkösen kausina sarjan eliittiin, mutta Veikkausliiga on osoittautunut jatkuvuuden kannalta liian kovatasoiseksi sarjaksi.

– Nyt on vaikeaa analysoida sen enempää. Ei tämä tietenkään ole se tapa, millä kukaan pelaaja haluaa uraansa lopettaa. Vielä enemmän minua harmittaa kuitenkin muiden jätkien puolesta. Niiden puolesta, jotka jäävät seuraan edelleen pelaamaan, TPS-kapteeni Rähmönen vuodatti pelin jälkeen.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson saapui rauhallisena, mutta tietysti erittäin pettyneenä, tiedotusvälineiden eteen.

– Emme me huonosti pelanneet, mutta meidän olisi pitänyt tehdä se 2-0-maali. Kausi on ollut todella haastava ja pettymys on tietysti suuri. Emme saaneet ihan parasta irti. Tästäkin jatketaan kuitenkin eteenpäin. Mika (Laurikainen) tuli seuran toimintaan takaisin mukaan ja olemme tehneet töitä jo ensi kauden eteen. Uskon, että saamme Ykköseen kilpailukykyisen joukkueen, Johansson katsoi jo tulevaisuuteen.

Ottelukoosteen tarjoaa Siivouspalvelu Pro Duo.