FC TPS Turku Oy aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut

TPS jalkapallon miesten edustusjoukkueen taustayhtiö, FC TPS Turku Oy, aloittaa yhteistoimintalain mukaiset yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Yt-neuvotteluihin jouduttiin turvautumaan, koska yhtiön tämän hetken taloudellinen tilanne sekä lyhyen tähtäimen tulevaisuuden talousnäkymät ovat heikentyneet viime viikkojen aikana merkittävästi koronaviruspandemian takia.

Keskeinen epävarmuustekijä nykyisissä poikkeusolosuhteissa yhtiön kannalta on se, että Veikkausliigakauden 2020 aloitus viivästyy ja kauden lopullisesta aloitusajankohdasta ei ole tällä hetkellä kenelläkään varmaa tietoa. Yhtiön mukaan kauden aloituksen viivästyminen aiheuttaa sille merkittäviä tulonmenetyksiä pääsylippu-, kausikortti- sekä yhteistyökumppanuusmyynnin osalta.

Yt-neuvottelut koskevat koko yhtiön vakituista ja määräaikaista henkilöstöä, niin hallinnossa kuin edustusjoukkueenkin puolellakin. Yhtiö varautuu lomauttamaan henkilöstöään sekä neuvottelemaan väliaikaisista palkan alennuksista enintään 90 päiväksi. FC TPS Turku Oy:ssä vältetään todennäköisesti kuitenkin irtisanomiset.

FC TPS Turku Oy:n yt-neuvottelut alkavat tiistaina 14. huhtikuuta.

Lisää uutisia